به گزارش ایسنا علی اصغر سلطانیه افزود : در این نامه از آژانس دعوت شده است که بازرسان طبق ضوابط و مقررات پادمان در فرآیند فنی غنی سازی نظارت داشته باشد.
سلطانیه یادآور شد: « نامه درخواست سوخت راکتور تهران به طور رسمی در دوم ژوئن 2009 به محمد البرادعی مدیر کل پیشین اژانس بین المللی انرژی اتمی تحویل داده شد. چهار ماه بعد مذاکرات با کشورهای روسیه، فرانسه، آمریکا با نظارت آژانس انجام شد که در آن نشست پیشنهاد منطقی ایران برای تبادل هم زمان سوخت در ایران در دو مرحله که تضمین لازم برای تحویل سوخت را ایجاد می کرد و نیز فضای همکاری را گسترش می داد ارایه شد، اما پاسخ رسمی به این پیشنهاد سازنده تاکنون دریافت نشده است. از این روست که ایران نمی تواند این پروژه انسان دوستانه را که در جهت تامین نیازهای پزشکی از جمله تولید رادیو ایزوتوپ هاست را در بلاتکلیفی نگه دارد.»
نماینده دایم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران پنجره فرصتی را برای کشورهای صنعتی برای آزمون حسن نیت آنها از هشت ماه قبل گشوده است،افزود:« هنوز این پنجره باز است و فرصتی است برای این کشورها تا در چرخشی از تقابل در روابط در رفتار با ایران به تعامل و همکاری در چارچوب آژانس و مقررات بین المللی بپردازند.»
نظر شما