40 درصد از مددجویان امداد ایلام شهرنشین هستند

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ایلام گفت: 40 درصد از جمعیت 62 هزار و 200 نفری تحت حمایت این نهاد در ایلام در مناطق شهری استان ساکن هستند.

ضیاء رضایی اظهار کرد: در سال 94 با تغییراتی که در اساسنامه کمیته امداد امام خمینی(ره) صورت گرفت توانمندسازی خانوارها، شکوفایی استعدادها و توجه به بُعد معنوی مددجویان بیش از گذشته موردتوجه این نهاد قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه شناسایی استعداد و توانایی‌هایی مددجویان در زمینه اشتغال یکی از فعالیت‌های مهم این عرصه است، ادامه داد: در این راستا چهار مرحله‌ی آموزش، تامین تسهیلات بانکی، نظارت و خوداتکایی را در کنار توجه به بُعد دینی و ایمانی آنها مدنظر داریم و در کنار این موارد در فصولی همچون تقویت مسایل اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی، روحی و روانی نیز ورود پیدا کرده‌ایم.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ایلام با اشاره به اینکه در حال حاضر خانواده کمیته امداد استان ایلام 300 نفر نخبه دارای شناسنامه در سطح کشوری و بین‌المللی دارد، افزود: هر ساله استعدادیابی برای ایجاد شغل مددجویان پیگیری می‌شود و بعد از شناسایی و ایجاد شغل تا مرحله‌ی خودکفایی مورد حمایت نهاد هستند بدین‌صورت از سال 68 و همزمان با راه‌اندازی حوزه خودکفایی و اشتغال در کمیته امداد استان توانسته‌ایم برای 35 هزار مددجو شغل ایجاد کرده و الان هم 15 هزار شغل توسط کارشناسان نظارت می‌شود که این اشتغال‌زایی‌ها پایدار بوده و نتیجه‌ی آن استقلال معیشتی و خوداتکایی خانوارها است.

رضایی افراد تحت پوشش نهاد حمایتی کمیته امداد را تا سال 87 بالغ بر 20 درصد جمعیت استان عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون 10.8 درصد جمعیت استان تحت پوشش کمیته امداد هستند که این کاهش درصد به دنبال استعدادیابی و ایجاد شغل برای متقاضیان و مددجویان فراهم شده است.

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری کمیته امداد امام را تشکیلاتی الهی با اهداف نورانی نام نهادند که تکیه آن در کنار حمایت‌های سه قوه بر حمایت‌های مردمی برای انجام ماموریت‌های مقدس است، خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه‌ی سال 93 هدف را در ایجاد 3600 شغل برای مددجویان گذاشته بودیم که تنها دو هزار شغل در استان ایلام از محل تسهیلات کمیته امداد و منابع بانکی ایجاد شد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ایلام ارائه خدمات به 5800 دانش‌آموز و 3800 دانشجو با پرداخت شهریه، کمک هزینه تحصیلی، خدمات تربیتی و... از فعالیت‌های حوزه‌ی فرهنگی برشمرده و در بخش خدمات بهداشتی گفت: 40 درصد جمعیت مددجوی کمیته امداد در مناطق شهری ساکن هستند که جمعیت آنها به 33 هزار نفر می‌رسد و از تمام خدمات حوزه بهداشت بهره‌مند می‌شوند اما روستائیان به دلیل برخورداری از بیمه‌های درمان روستایی از خدمات بهداشتی کمیته امداد استفاده نمی‌کنند.

رضایی افراد تحت پوشش کمیته امداد در مناطق شهری و روستایی استان ایلام را 62 هزار و 200 نفر در قالب 24 هزار خانوار عنوان کرد و گفت: سال 93 مجموعاً 100 میلیارد تومان اعتبار برای خدمات‌رسانی به مددجویان در حوزه‌های مختلف جذب شده است.

وی با بیان اینکه 6500 پرونده آماده ارایه تسهیلات بانکی به مددجویان کمیته امداد در نوبت قرار دارند، افزود: علاوه بر متقاضیان تحت پوشش کمیته امداد افراد نیازمندی که نیاز به دریافت تسهیلات بانکی دارند مورد حمایت قرار می‌گیرند تا بدون تحت پوشش قرار گرفتن مشکل اشتغال آنها حل شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ایلام ادامه داد: با ارایه خدمات حمایتی 3 هزار خانوار تحت پوشش به مرز خودکفایی رسیده‌اند که در صورت فراهم شدن شرایط در مهرماه امسال جشن خودکفایی را برای آنها برپا خواهیم کرد.

رضایی درباره فعالیت‌های انجام گرفته در حوزه اکرام ایتام گفت: 49 درصد خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد توسط زنان سرپرستی می‌شوند و تعداد ایتام تحت پوشش 7 هزار نفر هستند که 2650 نفر آنها یتیم زیر 18 سال بوده که توسط 20 هزار و 500 حامی بومی و غیربومی مورد حمایت قرار گرفته و به صورت متوسط هر یتیم 7 حامی دارد و 135 هزار تومان دریافتی ماهیانه دارد.

وی افزود: سال گذشته 5 میلیارد و 200 میلیون تومان از محل کمک‌های مردمی به خانوارهای تحت حمایت اختصاص داده شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) تصریح کرد: ضریب نفوذ کمیته امداد در بخش صندوق صدقات در استان ایلام 66 درصد است که بالاترین ضریب در سطح کشور نیز اعلام شده و با وجود اینکه درصد محرومیت در استان نسبت به سایر استان‌ها بالاتر است از محل صندوق صدقات مبلغ دو میلیارد تومان کمک در سال 94 به دست آمده است.

رضایی مبلغ جمع‌آوری شده از محل پرداخت زکات را دو میلیارد و 200 میلیون تومان در سال 93 عنوان کرد و گفت: یک میلیارد و 600 میلیون تومان از مبلغ زکات صرف ساخت و بهره‌برداری از 48 پروژه شامل مسجد، خانه عالم، جدول‌سازی روستایی است و مابقی زکات به فقرا اختصاص یافته و رویکرد امسال در بحث زکات این است که 60 درصد زکات دریافتی برای فقرا و 40 درصد مابقی برای ساخت و تکمیل پروژه‌ها هزینه شود.

منبع:ایسنا

کد خبر 429293

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =