۰ نفر
۲۱ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۳:۲۱

حبیب​ ایل​بیگی، مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر تاکید کرد شلوغی بیش از حد مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر برگزارکنندگان جشنواره را هم غافلگیر کرد.

سمیه علیپور: بسیاری از پرسش​هایی که در جریان جشنواره فیلم فجر برای خبرنگاران و اهای رسانه به وجود آمد بعد از برگزاری جشنواره می​تواند از سوی مدیر روابط عمومی جشنواره پاسخ​دهی شود. با همین هدف گفت​و​گویی با حبیب ایل​بیگی صورت گرفت تا برخی ناگفته​های جشنواره مطرح شود.

ویژگی​های بیست و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر را چه نکاتی می​دانید؟
این دوره از جشنواره فیلم​ فجر هم مانند دیگر دوره​های این رویداد سینمایی با فراز و نشیب​هایی همراه بود. یکی از ویژگی​های این دوره از جشنواره درخواست حضور بیشترین تعداد فیلم سینمایی بود. هیئت انتخاب 79 فیلم را دیدند و این رقم، تعداد قابل توجهی است. برگزاری جشنواره در برج میلاد و گرد هم آمدن هنرمندان، اهالی مطبوعات و مهمانان خارجی و برپایی بازار فیلم را در این فضا می​توان از دیگر ویژگی​های جشنواره امسال دانست. برنامه​های متعدد رادیویی و تلویزیونی با موضوع جشنواره، ایجاد فضای گفت​​و​گو بین هنرمندان و اهالی مطبوعات و مسئولان برپایی جشنواره و همچنین نمایش فیلم​هایی در سئانس​های ویژه از دیگر مواردی بود که در این دوره از جشنواره شاهد آن بودیم.

امسال در برنامه نمایش فیلم​های خارجی تغییراتی ایجاد شده بود، به گونه​ای که برخی تصور می​کردند اصلاً فیلم​های خارجی نمایشی برای اهالی مطبوعات ندارد.
از زمانی که کارت​های حاضران در سالن برای تماشای فیلم​ها مجدداً چک می​شود ما به آماری از تعداد تماشاگران هر فیلم دست پیدا کردیم. این آمار نشان می​دهد سال گذشته اغلب تماشاگران فیلم​های خارجی حدود 50 نفر بودند که در پرتماشاگرترن سئانس که متعلق به نمایش فیلمی از رامین بحرانی، کارگردانی آمریکایی ایرانی​الصل بود، ​100 نفر در سالن حضور داشتند. با توجه به امکانی که در برج میلاد به واسطه حضور چند سالن سینما در کنار هم، در اختیار داشتیم، فیلم​های خارجی را در سالن دیگری برای علاقمندان به نمایش گذاشتیم. برنامه نمایش فیلم این سالن در پشت برگه​ای که برنامه اصلی نمایش فیلم​ها بود درج شده بود.

در روزهای ابتدایی برگزاری جشنواره فیلم فجر فقط فیلم​های حاضر در بخش مسابقه سینمای ایران نشست خبری داشتند اما این روند از روز سوم جشنواره تغییر کرد و نشست خبری برای همه فیلم​ها برگزار شد. دلیل این تغییر رویه چه بود؟
سال گذشته تعداد نشست​هایی که در جریان جشنواره برگزار شد بسیار بالا بود و حتی فیلم​های ویدئویی هم نشست خبری داشتند. استقبال از برخی از این نشست​ها کم بود و به این دلیل نیتجه گرفتیم می​توانیم تعداد نشست​ها را کاهش دهیم. در ابتدای جشنواره تعیین کردیم، برای فیلم​هایی که در سه سئانس اول به نمایش درمی​آید نشست برگزار خواهیم کرد و در بین شروع این سئانس​ها فاصله​ای قرار دادیم تا فرصت برپایی نشست وجود داشته باشد اما بعد از یکی دو روز دیدم تعدادی از کارگردان فیلم اولی درخواست می​دهند برای آثار آنان هم نشستی برپا شود. بعد از بررسی​هایی که انجام دادیم، متوجه شدیم می​توانیم نشست​هایی هم برای این فیلم​ها داشته باشیم و به این ترتیب با توجه به انعطاف​پذیری که در زمینه پذیرش پیشنهادها داشتیم از روز سوم برای فیلم​های اول هم نشست برگزار کردیم.

البته در آن مقطع چنین تصور شد که حاضر نشدن برخی از سینماگران در نشست​ فیلمشان و پایین آمدن تعداد جلسات موجب شده تا تغییر رویه صورت بگیرد و فیلم​های اول و خارج از مسابقه هم نشست خبری داشته باشند.
هرچند که می​توان این طور هم به قضیه نگاه کرد اما واقعیت چنین نیست. سال​هاست که شاهد برگزاری نشست​های خبری فیلم​های مختلف هستیم و می​بینیم که ممکن است کارگردان و عوامل فیلم در جلسات حضور نداشته باشند. این اتفاقی نیست امسال برای اولین بار با آن مواجه باشیم. اگر کارگردانان اول و دوم درخواست برگزاری نشست نمی​دادند،​ ما هم برنامه را تغییر نمی​دادیم و نشست برگزار نمی​کردیم.

نمود مستقل شدن دبیر جشنواره در این دوره از جشنواره فجر، از نگاه شما چه بود؟
استقلال دبیر جشنواره موجب شد تا دبیر فرصت بیشتری برای رسیدگی به بخش​های مختلف جشنواره داشته باشد و در جریان جزئیات کارها قرار بگیرد. دبیر جشنواره امسال فرصت بیشتری برای طراحی و نظارت مستقیم بر اجرای مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره داشت و در تمامی جلسات سیاست​گذاری حضور می​یافت و همه این​ها نشان دهنده تمرکز بالاتر او روی بخش​های مختلف جشنواره بود.

به اختتامیه جشنواره اشاره کردید، امسال یکی از پرحاشیه​ترین برنامه​های اختتامیه در جریان سال​ها برگزاری این مراسم برپا شد، دلیل آن چه بود؟
همواره مراسم اختتامیه جشنواره فیلم فجر شلوغ و پرطرفدار است. در بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر که مراسم اختتامیه در تالار وحدت برگزار شد و به دلیل ازدحام زیاد حاضران مجبور شدیم تمامی سالن انتظار تالار را صندلی بچینیم تا کسانی که وارد سالن شده بودند و در تالار جایی برای نشستن نداشتند، از طریق تلویزیون​های موجود در سالن برنامه را ببینند. در سال 86 نیز ازدحام بسیار زیادی در سالن وزارت کشور به وجود آمد و سال گذشته فقط به دلیل برنامه​ریزی که در مورد ورود هنرمندان، خبرنگاران و نامزدها و مهمانان ویژه از در فاطمی تالار وزارت کشور انجام داده بودیم، اهالی مطبوعات راحت​تر وارد سالن شدند.

ما در مراسم اختتامیه جشنواره فجر با خیل عظیمی از افراد مواج هستیم که شاید اصلاً برای حضور در این برنامه دعوت نشده​اند و در میان جمعیت راه به داخل سالن پیدا می​کنند. امسال در مراسم اختتامیه جشنواره فجر جا برای نشستن برخی نبود که مراتب دلخوری آنان را به وجود آورد. اما موج جمعیت موجود در سالن همه را غافلگیر کرد و کنترل کار را از دست کسانی که حتی برای نامزدها جاهای تعیین شده برای آنان را نگهداری می​کردند از بین برد.

خبرنگاران هم مانند نامزدها جایی برای نشستن داشتند که تجمع مشکل به وجود آورد یا از ابتدا جایی برای آنان در نظر نگرفته بودید؟
ظهر روز مراسم اختتامیه جشنواره ما صندلی​هایی را به خبرنگاران اختصاص دادیم اما مسئول مستقیم سالن تاکید کرد نیازی نیست بین خبرنگاران و سایر مهمانان تفکیکی قائل شویم. اگر مسئول مستقیم سالن به درخواست ما توجه می​کرد مانند مراسم افتتاحیه خبرنگاران ردیف ویژه​ای برای نشستن داشتند.

مسئول مستقیم سالن که بود؟
نمی​توانم نامی​ از او ببرم.

ماجرای جایزه​ای که به نادرست به حسن ابوالصدق اهدا شد، چه بود؟
اسامی برگزیدگان جشنواره از چند مرحله می​گذرد. معمولاً داوران به صورت دست​نویس اسامی داوران را اعلام می​کنند و آن را در اختیار دبیر می​گذارند. اسامی در دبیرخانه تایپ می​شود و بعد در اختیار کارگردان مراسم قرار می​گیرد و کارگردان براساس کنداکتور زمان اعلام اسامی برگزیدگان را تعیین می​کند. امسال بخشی که اسامی برگزیدگان را تایپ کرده بود به درستی فیلم​ها و سینماگران را نمی​شناخت و از سوی دیگر چون اسامی مشترک را کپی، پیست می​کنند، اشکالی در بخش عنوان برگزیده بخش صدا به وجود آمد.

تایپست اسم برگزیده بخش صدا را علیرضا علیدی نوشته بود و عنوان فیلم «آل» را در میان نامزدها در کنار آن نوشته بودند و از آن​جا که همین نام را به عنوان برگزیده بخش صدا نوشته بودند، اشکالی در جریان خواندن به وجود آمد. اشکال هم از اینجا ناشی شد که به دلیل فیلم داشتن علی معلم در جشنواره و حضور اثر او در بخش مسابقه دقایقی قبل از برگزاری مراسم اسامی برگزیده​ها در اختیار معلم که مجری برنامه بود قرار گرفت و او هم به دست​اندکاران کارگردانی برنامه گفت نام صداگذار «آل» حسین ابوالصدق است و به این ترتیب روی نام علیدی خط کشید و ابوالصدق نوشت و به این ترتیب یک اشکال تایپی موجب خواندن نادرست برگزیده شد. البته در مورد این جایزه، مطبوعاتی​ها و به طور خاص خود سایت خبرآنلاین اقداماتی کرد که موجب بزرگنمایی ماجرا شد.

کد خبر 43263

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین