کره‌شمالی پس از سه سال مجددا میانه‌ورترین دیپلمات خود را به واشنگتن می‌فرستد

 این روزها باز هم کشورهای حاضر در مذاکرات شش جانبه بر حجم فشارها بر کره‌شمالی افزوده‌اند. پیونگ‌یانگ که از یک سال پیش به شکل کاملا ناگهانی و درست در روزهای امیدواری جامعه جهانی به برون رفت از بحران ،مذاکرات را ترک گفته بود همچنان کره‌جنوبی،ژاپن، چین، روسیه و ایالات متحده را به دنبال خود می‌کشد . نماینده سازمان ملل در پیونگ‌یانگ سه روز تمام کاری را با مقام‌های این کشور گفتگو کرد و همزمان در سئول هم رفت و آمدهای دیپلماتیک برای اعمال فشار بر همسایه شمالی جریان داشت .

در چنین شرایطی خبرگزاری رویترز در تازه‌ترین اخبار رسیده از این کشور کمونیست دارای بمب هسته‌ای اعلام کرد که نماینده ارشد کره‌شمالی در امور هسته‌ای ماه آینده در قالب سفری که چندان باب نبوده است وارد ایالات متحده خواهد شد .

پیونگ‌یانگ مدت‌هاست که خواهان آغاز مذاکرات دو جانبه با آمریکا و پس از آن بازگشت به پای میز مذاکرات شش جانبه است . کره‌شمالی در ده روز میزبان نمایندگان ارشد هسته‌ای چین و نمیانده اعزامی از سوی سازمان ملل بود . کیم جونگ ایل در جدید‌ترین اظهار نظرهای خود اعلام کرد که دولتش مایل به خلع سلاح هسته‌ای شبه‌جزیره کرده است . کیم کی گوآن که بسیاری از او به عنوان دیپلماتیک‌ترین چهره موجود در کابینه کیم جونگ ایل سخن می‌گویند قرار است در ماه مارس به ایالات متحده سفر کند . آخرین باری که نماینده ارشد کره‌شمالی در امور هسته‌ای به ایالات متحده سفر کرد، سه سال پیش بود . چند ماه پس از این سفر بود که کره‌شمالی در حرکتی داوطلبانه رآکتور یونگ‌بیون را منهدم کرد . حرکتی که جامعه جهانی را به پایان پرونده هسته ای کره‌شمالی امیدوار کرد. پس از این حادثه اما باز در همان پاشنه پیشین قرار گرفت: بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای از این کشور اخراج شدند، پیونگ‌یانگ به تمامی تعهدات خود برای خلع سلاح پشت پا زد و البته به صراحت اعلام کرد که مواد لازم برای ساخت یک بمب اتم دیگر را هم در اختیار دارد . کره‌شمالی چند هفته پیش اعلام کرد که حاضر به بازگشت به پای میز مذاکرات شش جانبه است اما تنها به شرط اینکه تحریم‌ها علیه این کشور پایان یابد و توافقنامه صلح جایگزین آتش‌بس شفاعی شود که به جنگ میان دو کره در سال 2953 پایان داده بود .

پروفسور کیم یونگ هیون در گفتگو با رویترز در این خصوص می‌گوید: زمانی که قرار است کیم کی گوآن به واشنگتن برود بدین معناست که او چیزی در دست خواهد داشت و قرار است این دیدار تاثیر بسزایی بر مذاکرات شش جانبه داشته باشد .  

بسیاری از تحلیل گران اعتقاد دارند که آغاز مذاکرات شش جانبه تنها می‌تواند از دغدغه تجاری کم کند که به دنبال سرمایه‌گذاری در شبه جزیره کره هستند اما از کره‌شمالی که بمب هسته‌ای در اختیار دارد واهمه دارند . در کره‌شمالی برای نخستین بار در نیم قرن گذشته موجی از نارضایتی علنی از سیاست‌های کیم جونگ ایل دیده شده و همین مساله آقای دیکتاتور را به فکر فرو برده است .

  

کد خبر 43427

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین