باراک اوباما پس از یک سال تلاش برای برقراری صلح در خاورمیانه،در نهایت از تونی بلر کمک خواست

  تونی بلر نخست وزیر سابق بریتانیا این روزها سرش بیش از اندازه شلوغ است. از تحقیقات در خصوص جنگ عراق که شش سال پیش رخ داد تا تلاش برای نجات جان حزب کارگر که در آستانه انتخابات سراسری در بریتانیا قرار گرفته است . این روزها اما به همه این دردسرهای داخلی باید مناقشه میان اسرائیل و فلسطین را هم اضافه کرد . آقای بلر ریاست کمیته بین‌المللی برای برون‌رفت از بحران در خاورمیانه را بر عهده دارد . در یک سال گذشته عملا با حضور بنیامین نتانیاهو در راس قدرت در تل‌آویو همه چیز در منطقه خاورمیانه روزهای بن‌بست را تجربه کرده است . باراک اوباما رئیس‌جمهوری ایالات متحده هم که حضورش در کاخ سفید یک ساله شده است نتوانست در سیصد و شصت و پنج روز گذشته کاری برای فلسطینی‌ها و البته صلح انجام دهد . جورج میچل نماینده باراک اوباما در امور خاورمیانه هم در مسیر میان رام‌الله، تل‌آویو و واشنگتن موهای سرش سپیدتر از پیش شد . حلقه تا بدان‌جا بر میچل تنگ شده است که هرزچندگاهی در دفتر باراک اوباما در کاخ سفید از استعفا از این پست سخن می‌گوید .

در میانه این همه تلاش نافرجام، رویترز از افزایش تلاش‌های بلر برای کمک به حل بحران خاورمیانه در سال جدید میلادی خبر می‌دهد . گویا قرار است نخست وزیر سابق بر حجم دیدارها با جورج میچل بیفزاید تا شاید دو طرف یکی از بریتانیا و دیگری از ایالات متحده بتوانند دست در دست هم کاری از پیش ببرند . بلر که ریاست کمیته چهار جانبه صلح را در اختیار دارد تا‌کنون چندان نتوانسته در حل این بحران کارساز باشد. اتحادیه اروپا، سازمان ملل، ایالات متحده و روسیه دیگر اعضای این کمیته هستند . هیلاری کلینتون پس از گفتگو با تونی بلر مقابل خبرنگاران حاضر شده و در این خصوص گفت: تونی بلر در جامه رهبر کمیته چهار جانبه صلح از این پس بر حجم مراوه ده‌های خود با میچل می‌افزاید تا شاید بتوان بران برون رفت از بحران چاره‌ای اندیشید .

هیلاری کلینتون بار دیگر در سخنان خود تاکید کرد که واشنگتن به راهکار تشکیل دو کشور مستقل در کنار هم اعتقاد دارد و تمام تلاش خود را برای رفع محدودیت فلسطینی‌ها به کار خواهد گرفت . همزمان سخنگو دفتر تونی بلر نیز تاکید کرد که نخست وزیر سابق بر افزایش همکاری میان خو و میچل تاکید دارد و امیدوار است که این همکاری‌ها نتایج مثبتی به دنبال داشته باشد . سخنگو بلر تاکید کرد که در یک سال گذشته اوضاع معیشت مردم در کرانه باختری بهبود یافته اما همزمان اوضاع در نوار غزه که در محاصره اسرائیل و تحت رهبری حماس است همچنان رو به وخامت می‌نهد . اسرائیل از سه سال پیش تا‌کنون محاصره غزه را آغاز کرده و حماس نیز همچنان از به رسمیت شناختن اسرائیل به عنوان کشوری یهودی سرباز می‌زند . سخنگو دفتر تونی بلر در این خصوص می‌گوید: ما به استراتژی جدیدی برای پایان دادن به بحران در غزه نیاز داریم. ما تکیه بر تغییرات اساسی در نوع مذاکره می‌توانیم جو مسالمت‌آمیزی بر مذاکرات حکمفرما کنیم.

کلینتون در ادامه سخنان خود تاکید کرد که بلر و میچل تمام تلاش خود را برای افزایش سرمایه‌گذاری‌های خصوصی در غزه به کار خواهند گرفت تا شاید در چنین شرایطی اوضاع معیشتی مردم غزه نیز بهبود یابد .

ایالات متحده در حال حاضر برای برو‌نرفت بحران از بن‌بست پیشنهاد مذاکرات غیرمستقیم میان فلسطین و اسرائیل را مطرح کرده است . اسرائیل موافقت خود را با این طرح اعلام کرده اما محمود عباس در جامه رهبر تشکیلات خودگردان فلسطین هنوز در این زمینه اظهار نظر قطعی نکرده است . وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین تاکید کرده است که مذاکرات غیرمستقیم باید بر اختلاف‌های اساسی میان دو طرف متمرکز باشد و البته زمان محدودی نهایتا چهار ماه برای به ثمر نشستن آن معین شود .

  

  

کد خبر 43439

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین