چندی است در ماه شریف رمضان قرار گرفته ایم و به عید آن نزدیک می شویم.

علی اکبر اولیاء-رمضان، نزدیک شدن به خدا، ماه آشنایی و انس با قرآن، کلام وحی و قانون اساسی دین ما!

در این ماه که بهار قرآن نام گرفته، فرشتگان و رسولان الهی در سطحی گسترده و چه می گویم؟ «کل امر»، همه موضوعات، به زمین و انسان ها نزدیک می شوند و نزول می کنند.

آن سان که به تعبیری، همه ستارگان آسمان آنقدر نزدیک می شوند که می توانی به قدر همت خود آنها را، دامن دامن، بچینی!


رمضان ماه تلاوت قرآن است و این تلاوت باید به "فهم" قرآن بینجامد و این فهم باید منجر به خروج ما (امت اسلامی) از فتنه ها و سختی ها گردد.


این دستور پیامبر بزرگ ماست که هنگامی که فتنه ها چون پاره های شب تار شما را فرا گیرد، به قرآن روی آورید.


این نسخه شفابخش طبیب حاذق و حکیم و دلسوز ماست که علاج درد جامعه اسلامی را بیان کرده و اگر ما پیرو این رهبر هستیم و به نسخه اش عمل می کنیم، علاج می یابیم.


در این عمل که مقدمه اش خواندن است، باید فهم حاصل شود و به اندیشه و کردار منجر شود. در این صورت قطعا امیدی به نجات خواهد بود.


در این میان عالمانی که حداقل مدعی هستند زبان قرآن را می فهمند، ترجمه و تفسیر را بلدند، باید نقشی تاثیرگذارتر داشته باشند و اگر حجاب خودخواهی ها نبود، امت اسلامی، حداقل در این ماه مبارک، چه خوب به هم نزدیک می شدند و یکدیگر را درک می کردند.


***


یکی از فتنه های امروز دنیا، "داعش "است که شاید خود نسخه ای از یک اسلام آمریکایی ،اسرائیلی باشد. ولی هرچه هست پرچم "محمد رسول ا..." در دست گرفته، از یک سو به نام اسلام ناب، بی محابا و وحشیانه خون می ریزد و غارت می کند و بسیار خشن تر و بی رحم تر از اسرائیلی ها که فلسطینیان را می کشتند و در به در می کردند، و شاید یکی از هدف ها هم همین بود که آن جنایت ها فراموش شود.


از سوی دیگر جوان هایی که از اقصی نقاط عالم از تربیت شدگان در فضای فرهنگ غرب تا نواحی تحت سلطه کمونیسم (قفقاز) دسته دسته به این فرقه می پیوندند تا خلافت اسلامی را بزعم خود نه فقط در شام و عراق ،که در سطح دنیا مستقر نمایند.


صرفنظر از ویرانی مناطق تحت تصرف داعش و آوارگی میلیون ها نفر و کشته شدن دهها وشاید صدها هزار نفر به این بحث می اندیشم که مردم دنیا امروز چه تصوری از اسلام دارند؟ و اینکه آنها چه پیامی از رفتار داعش و غیر داعش (شاید داعشی های وطنی) دریافت می کنند؟


اگر اسلام دین «فطرت» و «رحمت» است و دین «کلام»، «دانش» و «خردورزی» کو آن کانون بیانگر حق و باطل؟ و کو آن عالمانی که با بیانی نافذ، برخاسته از سیره عملی صادقانه به روشنگری بپردازند و چرا در این سی و چند سال ، با وجود تاسیس جمهوری اسلامی در مرکز جهان تشیع (که فکر می کردیم بیداری اسلامی را به کشورهای عربی صادر کرده ایم)، اینچنین گرفتاری هایی به منصه ظهور رسید؟!


امید آن که انقلاب اسلامی ایران نه تنها در داخل، محصولی چون ویرانگری چند سال پیش (فتنه م.ا) نداشته باشد، بلکه الگویی جذاب در معرفی و تاثیرگذاری دین اسلام راستین در سعادت دنیا و آخرت مردم باشد.

 

***


در این روزگار بیش از هر زمان دیگر به تمسک به قرآن و لجام زدن به هوای نفس در همه سطوح و به شناخت دوباره دین نیاز داریم، تا هشدار امام علی (ع) که "اسلام را چون پوستینی وارونه خواهند پوشید" و یا نگانی ایشان در بستر شهادت که مراقب باشیم در عمل به قرآن، دیگران (غیر مسلمانان) از ما سبقت نگیرند، محقق نشود و تا امام زمان (عج) هنگامی که قیام می فرماید، به پیش بینی امام صادق (ع)، "امر جدید، کتاب، سنت و داوری جدید"ی نیاورد.


***


آیا این ماه مبارک، ما را به «تمسک» به قرآن برای خروج از بحران ها نزدیک تر خواهد کرد؟ خدا کند که قرائت های قرآن ما در این شبها و روزها، بی خاصیت یا کم خاصیت نباشد و در حالیکه قرآن به دست یا برسرگرفته ایم، بر خلاف راه و منطق قرآن عمل نکنیم.

 

* نماینده مردم یزد در مجلس هشتم

کد خبر 436784

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =