پیشرفت بیش از 50 درصدی طرح تثبیت شن های روان در حاشیه دریاچه ارومیه

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: دو پروژه برای تثبیت ریزگردها و جلوگیری از حرکت شن های روان در محدوده حاشیه دریاچه ارومیه به سمت زمین های کشاورزی و مناطق مسکونی با پیشرفت فزیکی بالای 50 درصد در دست اجراست.

به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی ، حجت جباری گفت : برای اجرای طرح های تثبیت بیولوژیک در منطقه جبل واقع در شمال غربی دریاچه ارومیه 38میلیارد ریال از محل اعتبارات کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در سال 93 مصوب شده است.
وی گفت: یکی از این طرح ها طرح تثبیت بیولوژیک با گونه های درختی و درختچه ای با گونه های مقاوم به شوری و کم آبی همانند گز و قره داغ است که با اعتبار 30 میلیارد ریالی اجرا می شود.
جباری اضافه کرد: محدوده اجرایی این طرح به طول هشت کیلومتر به موازات مرز پارک ملی دریاچه ارومیه و به عمق 500 متر است.
وی اظهار کرد: در روند اجرای این طرح کشت گونه های گز و قره داغ با هدف ایجاد کمربند سبز و باد شکن که بتواند جلوی حرکت ماسه بادی را سد کند انجام می شود که هم اکنون نزدیک به 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: پروژه دوم که به صورت پایلوت و با اعتبار هشت میلیارد ریال در حال اجراست مالچ پاشی در کانون های ریزگرد در محدوده پارک ملی دریاچه ارومیه و در مساحت 45 هکتار است.
جباری افزود: با توجه به اینکه بیم آن می رود، نهال های درختان و درختچه ها با حرکت شن های روان از بین بروند، بنابر این پروژه پایلوت تثبیت موقت بستر ماسه های روان در حال اجراست تا همزمان با آن و با کاشت نهال های مورد نظر فرصت تثبیت برای ریشه درختان و درختچه ها در بستر این مناطق ایجاد شود.
وی اظهار کرد: این طرح هم اکنون از 70 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: غیر از این دو طرح، احداث دو سطح آبگیر در دو جزیره اسپیر و آرزو در ردیف برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
جباری اظهار کرد: این دو سطح آبگیر، آب حاصل از بارندگی ها را جمع آوری و در انبارهای احداث شده، ذخیره می کنند تا در مواقعی که برای حیات وحش مورد نیاز باشد استفاده شود.
وی گفت: این طرح در حال حاضر بیش از 80 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است.
دریاچه ارومیه در 18 سال گذشته با مشکل کم آبی رو به رو بوده و در حال حاضر از 14 میلیارد مترمکعب آب لازم برای تراز اکولوژیک این دریاچه، کمتر از یک میلیارد متر مکعب آب باقی مانده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 454688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =