همشهری‌آنلاین نوشت: ناسا تصویری خیره‌کننده از بقایای ابرنواختری را منتشر کرده‌است که توسط تلسکوپ فضایی هابل ثبت شده‌است.

 اين تصوير بخشي كوچك از بقاياي ستاره‌اي غول‌پيكر را نمايش مي‌دهد كه درحدود هشت هزار سال پيش منفجر شده‌است. اين بقايا كه سحابي پرده نام دارد يكي از شناخته‌شده‌ترين بقاياي ابرنواختري در جهان است كه نامش با الهام از ساختار رشته‌اي و رشته‌هاي گازي آويخته آن انتخاب شده‌است.

وسعت كل اين سحابي 110 سال نوري است و در فاصله 2100 سال نوري از زمين در صورت فلكي قو واقع شده‌است. تصوير سحابي پرده از تركيب 6 عكس هابل از منطقه‌اي به وسعت دو سال نوري از آسمان خلق شده‌است.

به گفته ناسا در اين تصوير مي‌توان بقاياي جرم كيهاني را مشاهده كرد كه زماني 20 برابر بزرگتر از خورشيد بوده‌است. امواج انفجاري پرسرعت ناشي از اين انفجار قديمي درحال درنورديدن ديواري از گازهاي سرد، نوراني و متراكم‌تر كيهاني است. اين سحابي در ميان حاشيه حبابي بزرگ از گازي كم‌تراكم كه توسط ستاره و پيش از انفجار آن در فضا پراكنده شده قرار گرفته‌است.

5454

کد خبر 461369

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۷/۱۴
    3 2
    8هزار سال پیش منفجر شده بعد 2هزار سال نوری از زمین فاصله داره اختلاف6هزارسال وسطش چیه؟؟؟ شاید 6هزار سال طول کشیده تا به این سطح و وسعت برسه که الان بعد از دوهزار سال ما نورشو دریافت کردیم و تصویرشو ثبت کردیم.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین