هفتم ماه مارس نزدیک است و شمارش معکوس برای تعیین سرنوشت نیروهای آمریکایی در عراق ازهماکنون آغاز شدهاست . هر چند در بازده زمانی حداقل دو ماه پس از برگزاری انتخابات ، دولت جدید همچنان کار خود را اغاز نخواهد کرد تا آمریکاییها بتوانند با خبال راحت برای ماندن یا رفتن تصمیمگیری کنند اما زمزمههایی از هماکنون شنیده میشود . باراک اوباما رئیسجمهوری ایالات متحده در نخستین ماههای حضور در قدرت تکلیف عراق را یکسره کرد و اعلام کرد که تابستان سال 2011 آخرین ماهی است که آمریکاییها در عراق حضور خواهند داشت . این اظهارنظر صریح و البته تصمیم قاطعانه همان زمان هم دردسر ساز شد و بسیاری ادعا کردند که اوباما در حقیقت به تروریستهای عراقی مجال منتظر ماندن و حرکت کردن در مسیر بیثبات کردن عراق را داده است .
با این وجود اکنون که زمان خداحافظی از عراق فرا رسیده است بسیاری از تحلیل گران اعتقاد دارند که آمریکا نباید به سرعت تمامی نیروهای خود را از عراق فرابخواند . در چنین شرایطی سفیر ایالات متحده در عراق پیشقدم میشود و پیشفرض بقای در عراق پس از ضربالاجل زمانی تعیین شده را مطرح میکند . کریستوفر هیل در این خصوص میگوید: نیروهای آمریکایی بعد از امضای توافقنامه بغداد - واشنگتن، باید براساس بندهای این توافقنامه عمل کنند. نیروهای آمریکایی در صورت درخواست دولت عراق برای مدت طولانیتر یعنی طولانیتر از جدول زمانی قید شده در توافقنامه، در عراق باقی خواهند ماند.
هیل در ادامه با اشاره به فضای انتخاباتی موجود در عراق گفت: انتخابات در عراق امری داخلی است و نه آمریکا و نه هیچ کشور دیگری نمیتواند در این مساله دخالت کند. آمریکا به دنبال روابط صریح و روشن با دولت جدید عراق است که بعد از انتخابات تشکیل خواهد شد. اوضاع سخت کنونی در عراق دال بر آن است که انتخابات آتی عراق اصول دموکراسی در کشور را مشخص خواهد کرد.
نظر شما