۰ نفر
۱۲ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۷:۲۴

سید گانیس

یک هیئت نمایندگی از طرف بازیگران و تهیه‌کنندگان هالیوود در آخر هفته گذشته راهی تهران شدند و افراد آن در چهارچوب برنامه تبادلات فرهنگی با همتایان ایرانی خود ملاقات کردند. سید گانیس تهیه‌کننده هالیوود و رئیس آکادمی علوم و هنرهای سینمایی و آنت بنینگ بازیگری که تاکنون 3 بار نامزد اسکار شده، در میان اعضای این گروه بودند. گانیس در این گفت‌و‌گو  با رامین مستقیم در تهران علت سفرش را صحبت کردن با دوستان فیلم‌ساز ایرانی و تبادل افکار درباره تولید و پخش فیلم عنوان کرد.

چه چیزی شما را به تهران کشاند؟ می‌توانید درباره ماهیت این سفر توضیح دهید؟
صحبت کردن با دوستان فیلمساز. این بخشی از  برنامه‌ای است که در آکادمی داریم و سال گذشته به‌خاطر آن به ویتنام رفتیم و حالا هم اینجاییم. برای ملاقات، صحبت، اظهار نظر، دیدن و درک کردن مشکلات فیلم‌سازان ایرانی و بیان مشکلات جهانی فیلم‌سازان برای آن‌ها و بطور کلی تبادل افکار.
ما همچنین در خانه سینما فیلم‌هایمان را نشان می‌دهیم و فیلم‌های ایرانی را هم می‌بینیم.

هیچکس در پشت پرده شما را هل نداد که به اینجا بیایید؟
هیچکس پشت پرده نیست. فقط ما بودیم که از طریق خانه سینما کشف کردیم که این کار شدنی است و بلافاصله موافقت کردیم و گفتیم این کار به نظر ما هم کار خوبی است.

چه تأثیری گرفتید؟ چه آموختید؟
یاد گرفتم که یک فیلم‌ساز، فیلم‌ساز است با نیازهای مشابه، مشکلات مشابه، نیات هنری مشابه و همان گرفتاری‌ها و مشکلات همه برای چرخاندن چرخ کارش.

پیامی هست که بخواهید به ایرانی‌ها برسانید؟ یا به آمریکایی‌ها؟
اینکه ما یک فرم هنری داریم که جهانی است و به همین خاطر همه در سراسر دنیا به ما دسترسی دارند. خیلی خوب است که از این فرم هنری برای بیان اندیشه‌هایمان استفاده کنیم.

مورد خنده‌دار یا جالبی از زمان پیاده شدن از هواپیما برای شما اتفاق نیفتاد؟
(می خندد) تهران شهر بزرگی است. ما مجبوریم به سرعت در آن بگردیم. راستش بیشتر ما در اینجا خیلی راحت هستیم چون از لس‌آنجلس آمده ایم که اوضاع ترافیک آن خیلی وخیم و گاهی آزاردهنده است. اما اینجا خیلی به ما خوش می گذرد؛ با فیلم‌سازها ملاقات می‌کنیم، همین هم باعث می‌شود خیلی لذت‌بخش باشد که با فیلمسازها هستیم و از آن‌ها سؤال می‌پرسیم و آنها هم از ما سؤال می‌کنند.

وضعیت صنعت سینمای ایران را چطور ارزیابی می‌کنید؟
می‌دانم که در تمام مدت اینجا فیلم ساخته می‌شود. زیاد درباره شرایط فیلم‌سازی در ایران نمی‌دانم، الا اینکه صنعت پویایی است و دائم در آن فیلم ساخته می‌شود.

امکانات همکاری آتی میان صنعت سینمای ایران و صنعت سینمای ایالات متحده را چگونه می‌بینید؟
خب، ما به عنوان فیلمساز آماده‌ایم که با فیلم‌سازان همکاری کنیم. به همین خاطر هم اینجا هستیم. هم ما باز برخورد می‌کنیم و هم فیلم‌سازان ایرانی، تا گفت‌و‌شنودی دوجانبه و برابر میان ما برقرار شود.

 

ترجمه: ساسان گلفر

 

کد خبر 4624

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار