6 قاعده جورج اورول برای مقابله با هجوم سیاست به زبان

کورش علیانی در مطلب تازه خود در وبلاگ نخبگان خبرآنلاین به بررسی سیر تحولات اجتماعی نیم قرن اخیر زبان انگلیسی پرداخته است.

این نویسنده و پژوهشگر، در آغاز مطلبش نوشته است:
در سال ۱۹۴۶ نویسنده‌ای انگلیسی به نام اریک آرتور بلر (Eric Arthur Blair) که با نام مستعار جورج اورول (George Orwell) مطلب می‌نوشت مقاله‌ای نوشت با عنوان سیاست و زبان انگلیسی. جان کلام او در این مقاله این است که سیاستمداران با سخنان بی‌معنی، پر زرق و برق و مبهم زبان انگلیسی را از کارآیی انداخته‌اند و دارند این زبان را بیمار و ناتوان می‌کنند. او برای مقابله با این هجوم سیاست به زبان شش قاعده مطرح می‌کند. قواعد او این‌ها هستند:
۱. هرگز استعاره به کار نبرید. ۲. جایی که واژه یا اصطلاح کوتاه کافی است واژه یا اصطلاح بلند به کار نبرید. ۳. اگر می‌توانید واژه‌ای را حذف کنید، حذفش کنید. ۴. اگر می‌توانید فعل معلوم به کار ببرید، مجهول به کار نبرید. ۵. هرگز عبارتی خارجی، واژه‌ای علمی یا اصطلاحی تخصصی را که در زبان روزمره معادل گویایی دارد به کار نبرید. ۶. هر قاعده‌ای را در جایی که شما را به گفتن حرف‌های وحشیانه سوق می‌دهد بشکنید.

این عضو وبلاگ نخبگان خبرآنلاین در ادامه می نویسد:
نه تنها در آن زمان که حتی در اوایل دهه‌ی هفتاد میلادی (یعنی بیست سال پس از مرگ او) نیز آنچه او ناپسند می‌شمرد، در زبان انگلیسی وجهه‌ساز به شمار می‌رفت. برای مثال در سال های ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۵ همچنان استفاده از فعل مجهول به نظر وجهه‌ی بیشتری به گوینده می‌بخشید تا استفاده از فعل معلوم. اما امروزه چنین نیست و تقریباً بسیاری از مردم و نخبگان انگلیسی‌زبان این اصل‌های شش‌گانه را تا حد زیادی پذیرفته‌اند.

برای خواندن متن کامل این مطلب، اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 469948

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۷/۲۸
    0 1
    اشتباه می کنید