۰ نفر
۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۵
آغاز برداشت طلای سرخ از مزارع زیرکوه

فارس نوشت،با آغاز فصل برداشت طلای سرخ پیش‎بینی می‎شود بیش‎از 5 تن زعفران خشک از مزارع زعفران زیرکوه برداشت شود.

چند روزیست که با سرد شدن هوا کشاورزان زعفران کار زیرکوه سخت مشغول برداشت طلای سرخ از مزارع زعفران این شهرستان هستند.

اگر چه نام زعفران با نام شهرستان قاینات عجین گشته است، اما وجود آب شیرین و گوارا در دشت‎های پهناور زیرکوه، آب و هوای مساعد و قنات‎های بی‎شمار در روستاهای کوهپایه‎ای این شهرستان، شهرستان زیرکوه را به یکی از بزرگترین مراکز تولید طلای سرخ تبدیل کرده است.

اما شرایط خاص اقلیمی و مساعد بودن شرایط سبب شده تا زعفران زیرکوه از کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار باشد.

برداشت زعفران معمولاً از اواسط آبان‎ماه آغاز و تا اوایل آذرماه ادامه دارد و این امر باعث شده تا این روزها مردان و زنان زحمت‎کش شهرستان زیرکوه دوشادوش سایر اعضای خانواده به برداشت این محصول مهم و استراتژیک بپردازند.

از آنجایی‌که گرمای هوا و تابش اشعه خورشید کار برداشت زعفران را با مشکل مواجه می‎کند، معمولاً کشاورزان قبل از طلوع خورشید در مزارع زعفران حضور می‎یابند تا گل‎های بنفش زعفران را قبل از باز شدن از زمین جدا کنند.

برداشت زعفران علاوه بر منبع درآمد برای کشاورزان باعث ایجاد اشتغال افراد زیادی در فصل برداشت می‎شود، به طوری که در فصل برداشت این محصول کمبود کارگر به خوبی احساس می‎شود.

زعفران برداشت شده پس از جدا سازی از زمین یا توسط کشاورزان به صورت مستقیم به بازار عرضه می‎شود یا ریشه اصلی قرمز رنگ آن از برگ‎ها جدا و در محل مخصوص خشک می‎شود تا در وقت مناسب به بازار عرضه شود.

اگر چه مناطق زیادی از شهرستان زیرکوه زیر کشت این محصول استراتژیک قرار دارد، اما کیفیت محصول در بعضی مناطق بهتر به نظر می‎رسد، به همین منظور قیمت هر کیلوگرم گل زعفران نیز با توجه به کیفیت محصول متغیر است.

در حال حاضر هر کیلوگرم گل زعفران در روستای آبیز 47 هزار تومان و در روستاهای محمد‎آباد و اردکول که از مراکز عمده برداشت این محصول به شمار می‎رود، 43 هزار تومان به فروش می‎رسد.

* پیش‌بینی 5 تن زعفران از سطح زیرکشت زیرکوه

کارشناس جهاد کشاورزی زیرکوه می‎گوید: یک‌هزار و 350 هکتار از اراضی شهرستان زیرکوه زیرکشت زعفران قرار دارد که پیش‌بینی می‌شود از این میزان زمین زیرکشت حدود 5 تن زعفران خشک برداشت شود.

ابوالفضل فرخ دوست، زراعت زعفران را یکی از مهم‌ترین منابع اشتغال و درآمدی کشاورزان زیرکوه عنوان کرد و می‌افزاید: البته در این راه خشکسالی‌ها و افت منابع آب از مهم‌ترین موانع توسعه مزارع و ادامه اشتغال شهروندان است.

زعفران ماده غذایی با ارزشی است که به مقدار کم از این گیاه به‌دست می‌آید، به طوری که از هر 100 تا 200 هزار گیاه زعفران، حدود 5 کیلوگرم گل زعفران به‌دست می‌آید که وزن 5 کیلوگرم زعفران بعد از خشک شدن به یک کیلوگرم می‌رسد.

زعفران از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است‌ و یکی از مهم‌ترین خواص دارویی زعفران که از قدیم‌الایام مورد استفاده قرار می‌گرفته، درمان افسردگی است‌.

زعفران نه تنها عوارض رنگ‌دهنده‌های مصنوعی همچون حساسیت‌زایی را ندارد، بلکه حاوی ویتامین‌های B6، B2، B1، ویتامین C و دیگر مواد مغذی مورد‌نیاز بدن است و اگر می‌خواهید همیشه شاد و خندان باشید، زعفران بخورید‌.

 

گزارش: علی بیهقی

 

کد خبر 478008

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =