به گزارش ایسنا، محققان در این پژوهش دریافتهاند: احتمال وضع حمل پیش از موعد و تولد نوزادان زودرس در مادران بارداری که به بیماریهای لثه مبتلا هستند بیشتر از زنان بارداری است که از سلامت و بهداشت مطلوب دهان و دندان بهرهمند هستند.
براساس این تحقیق، دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا اعلام کردند: درمان موفق و موثر بیماری لثه میتواند خطر زایمان زودرس را در این زنان کاهش میدهد.
این پژوهش، روی 160 زن انجام گرفت و نشان داد: زنانی که لثههای خود را به طور صحیح و مناسب درمان نکنند، احتمال اینکه نوزاد خود را پیش از هفته سی و پنجم بارداری به دنیا بیاورند تا سه برابر افزایش پیدا میکند.
به گفته پژوهشگران؛ عفونتهای شدید لثه تولید دو ماده شیمیایی به نامهای پروستاگلاندین و فاکتور تومور نکروسیس را افزایش میدهد که این دو ماده به نوبه خود زمان زایمان را جلو میاندازد و بدن مادر را ترغیب به وضع حمل میکند.
شرکت کنندگان در این پژوهش در هفتههای ششم تا بیستم بارداری تحت مطالعه قرار گرفتند و تمام آنها به بیماری لثه مبتلا بودند. این زنان تحت درمان لثه قرار گرفتند که فقط در یک سوم موارد درمان نتیجه مطلوبی داشت و موفقیتآمیز بود.
نتیجه مطالعات نشان داد که ارتباط قوی بین درمان موفق لثه و تولد به موقع نوزاد پس از طی دوره کامل بارداری وجود دارد.
بر اساس این گزارش، برخی از علایم بیماری لثه شامل خونریزی لثهها به هنگام مسواک زدن، لثههای قرمز، ورم کرده و نازک، لثههای فاصله گرفته از دندانها، تنفس سخت، لق شدن دندانها، تغییر در وضعیت قرارگرفتن دندانها به هنگام گاز زدن، تغییر در وضعیت دندانهای مصنوعی و پس رفتن لثهها هستند.
دندانها مستقیما به استخوان لثه نچسبیدهاند بلکه توسط الیافی موسوم به الیاف نگهدارنده دندان به استخوان وصل هستند. وظیفه این بافتها تغذیه، حفظ و نگهداری دندان در استخوان به نحوی است که بتوانند وظیفه شان را بخوبی انجام دهند.
دندانها ممکن است کاملا سالم باشند ولی در اثر بیماری بافتهای نگهدارنده نه تنها لق شده، بلکه عفونت ناشی از آن به سایر دندانها و اعضای دیگر بدن نیز آسیب برساند.
به بیماری بافتهای نگهدارنده دندان پریودونتیت یا اصطلاحا پیوره گفته میشود. بیماریهای آماسی و پیوره بسیارشایع بوده و یکی از دلایل عمده از دست دادن دندان است. از این رو حفظ سلامت انساج نگهدارنده دندان بسیار حائز اهمیت است.
نظر شما