۰ نفر
۲۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
هورامان آماده ثبت جهانی

هورامان تا رسیدن به ایده آل های حفاظت و گردشگری پایدار راه درازی در پیش دارد؛ از این رو دنبال کردن فرآیند ثبت جهانی این منطقه تنها بخشی از فعالیت هایی است که می تواند در رابطه با آن صورت گیرد.

به گزارش خبرآنلاین کردستان، جلسه آماده سازی پرونده هورامان برای ارائه در سازمان ميراث فرهنگي كشور جهت ثبت جهاني با حضور مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان، معاون ميراث فرهنگي و كارشناسان بافت تاريخي و باستان شناسي و معماري هورامان برگزار شد.

در اين جلسه اطلاعاتی تخصصي از منطقه هورامان، ژيوار و پالنگان شامل بافت تاريخي و باارزش هورامان تخت، موقعيت جغرافيايي، آداب و رسوم، گويش و زبان، لباس محلي، صنايع دستي، باغداري، بافت و منظر فرهنگي و  تاريخي، آيين هاي سنتي، سروده هاي حماسي، آواز، موسيقي و هه لپه‌ركي توسط كارشناس مرمت، حفظ و احياء ارائه گرديد.

قرار است این آمار در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور ارائه شود.

درخواست برای ثبت جهانی آثار، روستاها و محوطه های تاریخی ایران به دفعات در لیست اخبار حوزه میراث فرهنگی به چشم می خورد. به نظر فعالان این حوزه چنین فرآیندی ضمن حفاظت از بنا قادر است گردشگری را در چنین مناطقی گسترش دهد با این استدلال که توریست ها به ویژه گردشگران ورودی بازدید از این بناها و محوطه ها را در اولویت برنامه های خود در مقصد سفرشان می گنجانند.
 
یکی از نمونه های اخیر این درخواست ها به اورامانات یا هورامان (Hawraman) باز می گردد، منطقه ای که به واسطه بافت با ارزش و دست نخورده خود، شیوه زیست مردمان کرد و شیوه سازگاری آن ها با طبیعت اطراف شان را نمایان می سازد. در همین رابطه مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سفرهای متعددی را به منطقه تدارک دیده و در حال مذاکرات و تکمیل اطلاعات درباره منطقه هستند تا شاید هورامان بتواند عنوان بیستمین اثر ثبت شده ایران در میراث یونسکو را به خود اختصاص دهد.

هورامان تا رسیدن به ایده آل های حفاظت و گردشگری پایدار راه درازی دارد. از این رو دنبال کردن فرآیند ثبت جهانی این منطقه تنها بخشی از فعالیت هایی است که می تواند در رابطه با آن صورت گیرد. اما بخش مهم تر، همکاری دستگاه های مختلف برای نگهداری بافت هورامان و در کنار آن تبلیغات و بازاریابی برای جذب گردشگرانی است که با اصول گردشگری بومی آشنا بوده و بخواهند چند روزی را به شیوه مردمان کرد این منطقه زندگی کنند و در صدد تغییر شیوه زیست آنها بر اساس سلایق خود نباشند.
 
در حال حاضر سه گزینه مهم قنات های ایران، بیابان لوت و منطقه اورامانات برای قرار گرفتن در لیست یونسکو از سوی ایران مطرح شده اند.

کد خبر 500623

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار