محمود عباسی معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان در جمع نمایندگان اولیا در انجمنهای اولیا و مربیان شهرستان خدابنده گفت: یکی از سیاستهای اصلی وزارت آموزش و پرورش توسعه مشارکت است.
وی با انتقاد از اینکه متاسفانه هر وقت اولیای دانشآموزان به مدارس دعوت میشوند این تصور پیش میآید که دعوت غالبا جنبه مادی دارد، افزود: گر چه کمبود منابع مالی یکی از مشکلات آموزش و پرورش است ولی اهداف مهمتری هم برای حضور و مشارکت اولیا و خانوادههای دانشآموزان در امور تعلیم و تربیت وجود دارد.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان یکی از موانع و مشکلات موجود در فرآیند تربیت دانشآموزان را وجود تعارض بین سیاستهای تربیتی وزارت آموزش و پرورش و بعضی از خانوادهها دانسته و اضافه کرد: یکی از خروجیهای مفید پیوند اولیا و مربیان در مدارس هم سو شدن این دو نهاد تربیتی و تاثیرگزار در بحث تعلیم و تربیت دانشآموزان است.
عباسی با اشاره به نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل اطلاعات 16 هزار دانشآموز کلاس اول دبیرستان در سال قبل با جنسیت دختران و پسران در سطح استان تصریح کرد: متاسفانه در بین دانشآموزان ما و همچنین در سطح عمومی جامعه آستانه تحمل عمومی پایین آمده است.
وی با اشاره به اینکه دانشآموزان به سمت خشونتهای کلامی و رفتاری کشیده میشوند، افزود: پایین بودن آستانه تحمل یکی از مهمترین مسائلی است که برای فعالیت در حوزه امور تربیتی و مشاوره نشان میدهد.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه باید تکنیکهای صحیح مقابله با خشم و روشهای صحیح ابراز خشم و مدیریت خشم را به دانشآموزان یاد بدهیم، اضافه کرد: کارگاههای آموزشی و جلسات انجمنهای اولیا و مربیان میتواند یکی از فرصتهای مناسب برای این امر است.
عباسی دومین مسئله موجود در بین دانشآموزان را وجود اضطراب و استرس به ویژه در دختران دانسته و اظهار کرد: تحمیل فشارهای مضاعف از طرف خانوادهها به دانشآموزان در بحث کنکور و نتایج نامناسب دارد.
این مسئول خواستار برگزاری کارگاههایی در این زمینه با نظارت مسئولان و کمک مدیران، مشاوران و معاونین پرورشی شد.
وی در زمینه مشارکت اولیای دانشآموزان در تعلیم و تربیت فرزندانشان گفت: دستگاه تعلیم و تربیت نیازمند مشارکت و حمایت همه جانبه اولیا و خانوادههای دانشآموزان، مسئولان و سایر نهادها است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به اینکه دستگاه تعلیم و تربیت برای اینکه بتواند به هدف اصلی خود یعنی تربیت دانشآموزانی در تراز جمهوری اسلامی ایران توفیق پیدا کند، نیازمند این است که همه ما به کمک دستگاه تعلیم و تربیت بیاییم افزود: چرا که هر اتفاقی که قرار است در راستای فرهنگسازی در سطح جامعه اتفاق بیفتد باید از طریق آموزش و پرورش باشد.
عباسی نمونه این امر را بحث همیار پلیس در بین دانشآموزان عنوان و بیان کرد: با اجرای این برنامه کاهش چشمگیری در آمار تصادفات روی داد که نشانگر نقش دستگاه تعلیم و تربیت در فرهنگسازی و ایجاد هنجار مثبت در سطح جامعه می باشد.
وی ضمن اشاره به محدودیت منابع مالی آموزش و پرورش در سالهای اخیر از اعزام تعداد کثیری از دانشآموزان به اردوهای مختلف تربیتی و تفریحی از جمله اردوهای دانشآموزان زیارت اولی خبر داد و خاطر نشان کرد: با مشارکت اولیا و خانوادهها میتوان برنامههای بیشتری در این راستا طرحریزی و عملیاتی کرد.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با تشریح نتایج به دست آمده از یک تحقیق آکادمیک با روایی و پایایی بالا، آسیبهای اجتماعی در فضای مجازی را یکی از مسائل مهم دانست و افزود: این موضوع در دانشآموزان مقاطع پایینتر نیز دیده میشود.
وی با رد نگاه و سیاست سنبلی نسبت به حضور دانشآموزان در فضای مجازی ضمن دعوت از اولیا و مربیان به افزایش سواد دیجیتالی و رسانهای خواستار برگزاری کارگاههایی در این راستا شد تا با آگاهی و تدبیر بیشتر بتوان حضور فرزندان و دانشآموزان را در فضای مجازی کنترل و هدایت کرد.
عباسی کار آموزش و پرورش را یک مسئله تخصصی دانسته و تصریح کرد: هرکسی نمیتواند این کار را انجام دهد و این امر مستلزم آگاهی، تعهد و تخصص است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با اشاره به فرا رسیدن دهه مبارک فجر، خواستار تبیین خدمات انقلاب اسلامی در طول 37 سال در حوزههای مختلف برای دانشآموزان شده و افزود: امیدواریم شعله امید در دل نسل جوان و دانشآموزان ما به همت شما اولیای محترم و مسئولین روشن و از تبلیغات مسموم و جهتدار آسیب ندیده و با آگاهی از ارزشهای اصیل انقلاب اسلامی مستحکم مدافع اسلام و انقلاب باشند.
وی در پایان با اشاره به نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین مجلس خبرگان، نقش آموزش و پرورش را بسترسازی برای حضور حداکثری مردم و به ویژه دانشآموزان رای اولی در پای صندوقهای رای به عنوان سیاست اصلی آموزش و پرورش عنوان کرد: این امر با برگزاری سلسله نشستهای دانشآموزی در سطح مناطق استان شروع شده و امیدواریم مسئولین اجرایی و نظارتی با درک حساسیت این دو انتخابات شرایط لازم برای حضور حداکثری را فراهم کند.
گفتنی است، این همایش در فرهنگسرای اشراق از سوی آموزش و پرورش شهرستان خدابنده با حضور بیش از 800 تن از اولیا و با حضور رئیس آموزش و پرورش شهرستان خدابنده، امام جمعه، بخشدار مرکزی و ارائه گزارش کارشناسی انجمن اولیا و مربیان اداره آموزش و پرورش خدابنده برگزار شد
نظر شما