کشور هایی که از دوران رونق بازار نفت استفاده نکرده اند در اجلاس 15 مارس به دنبال افزایش فوری قیمت ها هستند.

گروه اقتصاد:در حالی که تنها یک هفته به برگزاری اجلاس 15 مارس باقی مانده است کشورهایی که نتوانستند از دوران رونق بازار نفت به خوبی استفاده کنند از هم اکنون خود را مشتاق سیاست کاهش تولید نفت اوپک نشان می دهند.

حسین شهرستانی وزیر نفت عراق در مصاحبه ای با رویترز اعلام کر اگرپایین بودن سطح قیمتهای جهانی نفت نمی تواند ادامه یابد اوپک در نشست 15 مارس خود در وین در مورد کاهش مجدد تولید تصمیم خواهدگرفت.

قابل ذکر است که این اعلام نظر در زمانی صورت می گیرد که دولت عراق برای افزایش تولید خود برنامه ریزی می کند و امیدوار است در همین ماه توان تولید خود را تا5000هزار بشکه در روز بالا ببرد است.

دو کشور ایران و ونزوئلا نیز دو کشور دیگری هستند که به شدت بحث تلاش اوپک برای افزایش قیمت ها را در رسانه ها دنبال می کنند.

وزیر نفت ونزوئلا اعلام کرده است: با توجه به وجود مازاد عرضه نفت در بازار و بالا بودن سطح -ذخیره سازیها در اجلاس آتی اوپک پیشنهاد کاهش مجدد تولید این سازمان را ارائه خواهیم کرد.

وزیر نفت ایران هم در آخرین مصاحبه خود خبر از بسته پیشنهادی ایران برای افزایش قیمت نفت در اوپک داده است که به نظر می رسد هیچ کس به غیر از خود وزیر از محتوای آن اطلاع ندارد.

تمام این اعلام نظرها در حالی صورت می گیرد که کشورهایی مانند عربستان که از دوران رونق بازار صدها میلیارد دلار ذخیره ارزی در اختیار دارند نسبت به بحث قیمت بی اعتنا هستند و باید توجه شود اساس تصمیم گیری در اوپک اجماع است و عربستان بزرگترین تولید کننده نفت همواره نشان داده است که نسبت به خواست مشتریان نفت خود بی اعتنا نیست و در حال حاضر نیز هیچ یک از کشورهای مصرف کنند توان تحمل رشد قیمت نفت را ندارند.

در چنین شرایطی جالب به نظر می رسد که کشور ونزوئلا که در دوران طلایی نفت تنها 8 میلیارد دلار ذخیره ارزی فراهم آورده است در تحلیل های خود قیمت 70 دلار را برای نفت پیشنهاد می دهد.

در سوی دیگر معادله دبیر کل عرب اوپک ضمن تایید تلویحی آثار مثبت پایین بودن قیمت نفت در کوتاه مدت گزارش آژانس بین المللی (IEA) را تایید کرده است.

در این گزارش آمده است: در صورتی که قیمت های نفت در سال 2009 در محدوده 40 دلار در هر بشکه باقی بماند، حدود یک تریلیون دلار به رشد تولید ناخالص جهانی کمک خواهد شد.

 

 

کد خبر 5044

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین