۰ نفر
۴ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۲:۵۸

دانشمندان معتقدند مردان بیشتر از زنان دچار آنفولانزا می شوند و دوره این بیماری در آنها طولانی تر است.

بسیاری از زنان معتقدند همسرشان این قابلیت را دارد که یک سردرد ساده را  تبدیل به میگرن و یک سرماخوردگی ساده را تبدیل به آنفولانزا کند.
اما تحقیقات دانشمندان نشان میدهد مردان در این مورد تمارض نمی کنند ،بلکه آنها بیشتر از بیماری ها رنج میبرند و دوره بیماری نیز در آنها طولانی تر است.
دانشمندان معتقدند مردان از شیوه زندگی به فرم "سریع زندگی کن ، زود بمیر " پیروی میکنند که باعث شده است در طول دوره های تکاملی نتوانند سیستم ایمنی بدن خود را مانند زنان قوی کنند.
این بدان معناست که نه تنها مردان بیشتر از زنان دچار بیماری میشوند ، بلکه دوره بیماری در آنها طولانی تر و جدی تر است.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه کمبریج سعی کرد با استفاده از مدل های ریاضی و در نظر گرفتن فاکتورهای متفاوتی که شخصیت زنان و مردان را تشکیل میدهد این نظریه را ثابت کند.
به نظر میرسد مردان به دلیل زندگی ماجراجویانه تری که نسبت به زنان دارند بیشتر در معرض بیماری های گوناگون قرار میگیرند و در عوض مصونیت آنها در برابر بیماری ها کاهش پیدا کرده است.
دکتر الیویر رستیف از دانشگاه کمبریج در این باره گفت : در بسیاری از موارد ، مردان بیشتر از زنان دچار عفونت می شوند و کمتر از آنها قادرند از خود را از این عفونت رهایی بخشند.
دانشمندان معتقدند دلیل این امر تداخل هورمون های مردانه و سیستم ایمنی بدن و همچنین رفتارهای پرخطرتر و ریسک پذیرتر است.
مردان بیشتر از زنان با یکدیگر رقابت میکنند ، زیرا مردان معتقدند که باید " سخت زندگی کرد و زود مرد" و به همین دلیل آنها کمتر برای ارتقای ایمنی بدن خود سرمایه گذاری می کنند.
دکتر رستیف و همکارانش با انجام تحقیقاتی چگونگی تکامل سیستم ایمنی و دفاعی مردان و زنان را با توجه به تفاوت هایی که در هر دو جنس وجود دارد بررسی کردند.

دکتر رستیف در این باره گفت : افزایش قرار گرفتن در معرض عفونت در مردان باعث افزایش گسترش عوامل بیماری زا در کل جمعیت مردان شده و در نتیجه باعث افزایش مقاومت در برابر بیماریها در هر دو جنس مذکر و مونث میشود.اما در صورتی که قرار گرفتن در برابر عفونت ها و عوامل بیماری زا از یک حد مشخص تجاوز کند ، قابلیت بهبود سریع تر در مردان کاهش پیدا می کند.
نتایج این تحقیقات که در رویال سوسایتی به چاپ رسیده است نشان می دهد ابتلای بیشتر مردان به بیماری آنفولانزا عجیب نیست.
در بسیاری از گونه های جانوری نیز ، جنس مذکر دارای سیستم دفاعی ضعیف تری نسبت به جنس مونث است که دلیل اصلی آن تفاوت های هورمونی آن هاست.

دکتر رستیف دراین باره گفت : تحقیقات ما نشان می دهد که تحت یک سری محدودیت های زیست شناسی و ژنتیکی ، سیستم ایمنی بدن انسان در دو جنس مذکر و مونث به شکل های متفاوتی تکامل پیدا کرده است.
تلگراف ، 24 مارس

 

کد خبر 50799

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین