حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در سومین همایش بینالمللی خودرو اظهار داشت: مردم بزرگوارو فهیم ایران با رای خود نشان دادند که کدام سلیقه به نظر آنها نزدیکتر است.
وي با اشاره به نتیجه انتخابات تصریح کرد: دولت قبلا هم گفته است که نتیجه انتخابات هر چه باشد و ترکیب مجلس به هر شکل باشد دولت خود را موظف به احترام به آراء مردم می داند و خود را متعهد به همکاری با مجلس آینده خواهد دانست.
رییس جمهور با بیان اینکه امیدواریم همه ما درس آموز از مکتب ملت ایران باشیم، تاکید کرد: امیدوارم همه ما بدانیم این ملت سربلند در هر مقطعی آراء و حرکتش تاثیرگذار در سرنوشت این کشور بوده و خواهد بود.
اهم سخنان وي را به نقل از خبرگزاري ها بخوانيد:
**همه ما باید بدانیم صاحب این کشور مردم هستند. راه و مسیر این کشور را مردم تعیین و مسیر توسعه را آراء مردم مشخص میکند. شیوه حکمرانی را مردم مشخص میکنند و در مواردی که درسیاست داخلی و در سیاست خارجی نظرات متفاوتی وجود دارد، این آراء مردم است که راه صحیح و درست را برای کشور مشخص میکند.
**مردم فهیم، غیور و سربلند، این کشور را یک گام دیگر به پیش بردند و مسیر توسعه را مشخص کردند و گفتند در میان سلیقههای مختلف کدام سلیقه به نظر مردم نزدیکتر است، از آنها سپاسگزاریم البته این به بدان معنا نیست که جناحی حاکم باشد و جناح دیگری حتی حضور نداشته باشد.
**در سال 92 مردم با صدای رسا به دنیا گفتند ما اعتدال را میخواهیم و نه افراط را و با صدای بلند گفتند که تعامل میخواهیم، نه تقابل و ما میخواهیم مشکلاتمان با دنیا را با منطق و استدلال پشت میز مذاکره حل و فصل کنیم.
**اگر کسانی هنوز فکر میکنند کشور باید در تقابل با دیگران باشد، هنوز پیام انتخابات 92 را با تاخیر دو ساله هم دریافت نکردهاند.
**نیاز کشور رشد 8 درصدی است البته کشوری که در سال 91 و 92 دارای رشد منفی بوده و در شرایط رکود جهانی میخواهد رکود داخلی را بشکند کار سادهای پیش رو ندارد اما ما در سال 93 توانستیم رشد منفی 8 فصل مداوم را پشت سر بگذاریم و به رشد مثبت 3 درصد برسیم در رشد سال گذشته صنعت نقش ارزشمندی را ایفا کرد و در میان صنایع صنعت خودرو جزو صنایع پیشران بود.
**در اولین سفر اروپایی دولت یازدهم یکی از صنایعی که در مذاکرات و توافقات مورد نظر قرار گرفت. صنعت حمل و نقل و از جمله صنعت خودرو بود. ما به تفاهمات، توافقات و حتی قراردادهایی دست یافتیم و این به آن معناست که مسیر برای حرکت و رشد صنعت خودرو در کشور باز شده است.
**{در مورد حمایتهای دولت از صنعت خودرو} از جمله این حمایتها ممنوعیت واردات و در بعضی موارد تعرفههای سنگین بوده است، اما این حمایت دولت نمیتواند دائمی باشد. حمایت دولت از یک صنعت در برابر صنعتهای بیرون کشور دورانی دارد که نمیتواند نامحدود باشد.برای ما مهم این است که صنعت ما باید از کیفیت لازم و قدرت رقابت برخوردار باشد. حمایت بیحد و حصر یعنی خارج کردن یک صنعت از رقابت جهان که این خروج از رقابت پایین آمدن کیفیت و بالا بردن قیمت را به همراه دارد.
**پاک کردن هوای کشور از گازهای آلاینده خواست مردم، ضرورت کشور و از اصول دولت است. ما نمیتوانیم هر خودرویی با کیفیت و هر شدتی به مصرف انرژی و هر آلایندگی را قبول کنیم.
**ما به صنعت خودرو هم از لحاظ رشد اقتصادی و هم اشتغال نیاز داریم. صنعت خودرو در جهان بیش از دو هزار و 700 میلیارد گردش مالی را به خود مشغول کرده و اشتغالی حدود 48 میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به وجود آورده است.
**خودروی ایرانی این توانمندی را دارد که اگر یک حرکت درست انجام شود سالی دو تا سه میلیون تولید کند و بخشی از آن نیز صادر شود. چون ما اگر در صنعت صادر کننده نباشیم و بازاریابی نکنیم رشد گلخانهای داریم متوجه عیوب نمیشویم و نمیتوانیم کیفیت و قیمت خودرو خود را اصلاح کنیم.
**صنعت خودرو باید به طور کامل خصوصی سازی و رقابتی شود این که یکی دو بنگاه صنعتی درست کنیم و آن را به ملتی تحمیل کنیم که اگرمیخواهید، بخواهید و اگر نمیخواهید، نخواهید و دروازهها را ببندیم که همین است و دیگر هیچ ، دولت ابدا نمیپذیرد.
**ما با شرکتهای خارجی مشارکت میکنیم به شرطی که قطعه سازهای ما نیز در سطح جهانی حضور پیدا کنند. برای این کار ما از شرکتهای خودروسازی برای حضور در ایران استقبال میکنیم. استقبال ما به این معنی نیست که خودروسازان خارجی فقط برای مصرف در یک جامعه 80 میلیونی بیایند، بلکه به خاطر مشارکت با خودروسازان داخلی و برای آن است که بخشی از بازار داخلی و خارجی را با مشارکت یکدیگرکسب کنیم.
**مهندسین فارغالتحصیل در کشور ما معادل مهندسین فارغالتحصیل ایالات متحده هستند. با وجود این زمینهها در کشور ما امیدواریم حضور این شرکتهای خارجی در چنین کنفرانسی زمینهای برای همکاری ها و قراردادهای نزدیکتر شود.
**{خطاب به شرکتهای خارجی و مهمانان حاضر در کنفرانس} هدف ما رسیدن به نقطهای مشترک بین ما و شماست. نقطهای که حضور ما در کشور شما و حضور شما در کشور ما به نفع هر دو طرف باشد.
2727
نظر شما