۰ نفر
۲۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۵

میزان نوشت: بسیار پیش آمده که افراد اقدام به اعمال تغییراتی در خودرو و قسمت‌های مختلف خودرو مانند دستگاه سرعت سنج اتومبیل می‌کنند که بعضاً این تغییرات مطابق قانون جرم محسوب می‌شود.

مانند آنکه افراد با تغییراتی در کیلومتر شمار اتومبیل و با از کار انداختن آن سعی می نمایند تا کارکرد واقعی ماشین را نشان ندهند، چه اینکه این عمل در تعیین قیمت واقعی اتومبیل هنگام خرید و فروش آن بسیار موثر واقع خواهد شد. بنابراین افراد با اقداماتی از این دست پول هایی به ناروا به دست می آورند.

از همین روی قانونگذار به منظور جلوگیری کردن از این دست اقدامات تدابیری را اتخاذ نموده است. مطابق ماده 724 از کتاب پنجم قانون مجازت اسلامی مصوب 1375:

هر راننده وسیله نقلیه ای که در دستگاه ثبت سرعت وسیله نقلیه عمداً تغییری دهد که دستگاه سرعتی کمتر از سرعت واقعی نشان دهد و یا با علم به اینکه چنین تغییری در دستگاه مزبور داده شده با آن وسیله نقلیه رانندگی کند، برای بار اول به حبس از ده روز تا دو ماه و یا جزای نقدی از پنجاه هزار تا پانصد هزار ریال و یا هر دو مجازات و در صورت تکرار به دو تا شش ماه حبس محکوم خواهد شد.

برخلاف اطلاق ماده و نیز با استناد به عمومیت کلمه دستگاه می توان چنین استفاده نمود و بیان داشت که دستگاه شامل مجموعه ای متشکل از سرعت سنج اتومبیل، کیلومتر شمار و سایر موارد مشابه آن می باشد و فقط منحصر به سرعت سنج نخواهد بود، چه اینکه اعمال تغییرات و دست کاری کردن کیلومتر شمار وسیله نقلیه بیشتر از دست کاری کردن سرعت سنج اتومبیل اتفاق می افتد.

مجازات مقرر در این ماده زمانی بر مرتکب قابل اعمال خواهد بود که وی عمداً عمل دست کاری را انجام داده باشد.

برای اعمال مجازات صرفاً نیازی نیست که خود فرد، مرتکب ایجاد تغییر و دست کاری بوده باشد بلکه حتی زمانی که فرد خود مرتکب دست کاری نگردیده است اما با علم به این امر که سرعت سنج و کیلومتر شمار اتومبیل دست کاری شده است، رانندگی نماید، مشمول مجازات مقرر در ماده خواهد بود.

قاضی در اعمال مجازات حبس برای مرتکب چنین عملی در مرتبه اول مخیر خواهد بود، این در حالی است که در صورت ارتکاب این عمل توسط فرد برای مرتبه دوم، اعمال مجازات حبس الزامی خواهد بود.
304 42

 

کد خبر 520307

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۸
    7 0
    احتمالا این قانون مربوط به زمانی بوده که اتوبوس های بیرون شهری که از کارت کیلومتر استفاده میکردند ،کیلومترسنج را تغیی میدادند که سرعت بالا را کمتر رپی کارت ثبت کنه.
  • بی نام IR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۸
    13 0
    وای چه جریمه سنگینی. حتما بازدارنده خواهد بود
  • بی نام IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۸
    11 0
    پنجاه هزار ریال تا پانصد هزار ریال پنج هزار تومان تا 50 هزار تومان بابت کشیدن قیمت میلیونی و از کار افتادگی قطعات فنی خودروی خریدار
  • حبیب A1 ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۸
    5 2
    اول قانونگذاربگه مفسده این عمل چیه بعد بیاد براش مجازات بزاره،واقعا مسخرست بعضی از قوانین.فرض کنید شخصی کاری میکنه که کیلومتر کارکردماشینش بجا 100هزار 50 هزار بشه خوب این کارچه مفسده ای برای غیر داره که براش مجازات تعیین بشه وقطعا تحدید ازادی فردیه زمان میشه عنوان جرم را به این عما اطلاق کرد که شخض با فرض مذکور خودرو رو به دیگیری بفروشه وکارکرد وواقعی خودرو رو پنهان کنه وبه این شکل مبادرت به کلاهبرداری کرده باشه اونم با قوانین عجیب وغریب این مملکت قابل اثبات نیست
    • مسعود IR ۱۸:۱۱ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۸
      3 0
      سوال شما ، اول قانونگذاربگه مفسده این عمل چیه ؟ بعد در آخر خودتان جواب دادید......کارکرد واقعی خودرو رو پنهان کنه وبه این شکل مبادرت به کلاهبرداری کرده باشه
  • بی نام A1 ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۲/۲۸
    4 1
    متاسفانه پایین آوردن کیلومتر خیلی رایج شده و باید چه متقاضی اینکار چه اشخاص خاص که این اقدام انجام میدهند قانون شدیدا باهاشون برخورد نماید این نوعی کلاهبرداریه موقع فروش اتوموبیل