۰ نفر
۲۴ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۵:۱۹

علی لاریجانی تصریح کرد: قصد در دیوان محاسبات، مچ‌گیری نیست؛ پیشگیری از خطاست.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت:‌ قصد در دیوان محاسبات، مچ‌گیری نیست بلکه پیشگیری از خطاست چون می‌دانیم همه مدیران در حال تلاش و زحمت هستند و دیوان محاسبات نمی‌خواهد مانعی در کار آنها ایجاد کند.

علی لاریجانی با حضور در مراسم جشن میلاد حضرت محمد(ص) در جمع کارکنان دیوان محاسبات کشور افزود: همانقدر که ما توصیه می‌کنیم که همکاران ما در دیوان محاسبات با شجاعت کار خود را انجام دهند، همانقدر هم لازم است مدیران کشور با شجاعت به فعالیت خود ادامه دهند و فعالیت دیوان محاسبات مانع شدن به‌موقع در مقابل تخلف است.

وی افزود: ما نمی‌گوییم که مدیران ما تخلف می‌کنند بلکه دیوان محاسبات با گزارش خود می‌خواهد اصلا خلاف قانونی اتفاق نیفتد؛ ضمن آنکه البته اگر عنادی در کار وجود نداشته باشد، دیوان محاسبات کار خود را انجام می‌دهد و ما این رفتار را ممتاز می‌دانیم و از آن حمایت می‌کنیم.

لاریجانی با اشاره به سخنان رییس دیوان محاسبات اظهار کرد: ما صحبت‌های ایشان را قبول داریم و فکر می‌کنیم این مسیری که دیوان محاسبات پیگیری می‌کند برای خود دیوان، لازم و برای کشور ضروری است.

وی تاکید کرد: ما باید حتما دیوان محاسبات را مسلح به امکاناتی کنیم تا بتواند گزارش‌های صحیح و درستی را تدوین و به مسوولان کشور به خصوص مجلس بدهد و ما هم قویا از این گزارش‌ها دفاع می‌کنیم.

وی خطاب به اعضای دیوان محاسبات گفت: شما در جای مهمی قرار گرفته‌اید و دیوان محاسبات جزو دستگاه‌هایی است که قانون اساسی تاکید خاصی بر آن داشته و کمتر دستگاهی است که این گونه قانون اساسی آن را مورد توجه قرار داده باشد که این امر دلایلی هم دارد.

لاریجانی با بیان اینکه ایران کشور بزرگی است و دستگاه‌های متنوعی در قانون اساسی برای آن تعریف شده تا در اجرا، تقنین و امور قضایی، کارها را به جلو ببرند گفت: اما نگاه خارج از دستگاهی نیاز است که به مسایل مختلف قانونی از نظر محاسبات اقتصادی و دیگر محاسبات را مورد بررسی قرار دهد که یکی از این دستگاه‌ها دیوان محاسبات است.

وی با تاکید بر اینکه گزارش دیوان محاسبات محل اقناع است و نباید مورد شبهه قرار گیرد گفت: گزارش دیوان حرف نهایی را در انطباق با کار قانونی انجام می‌دهد به همین دلیل برای مسوولان کشور مورد توجه است و در واقع دیوان محاسبات کار حرفه‌یی انجام می‌دهد و به مسایل نگاه سیاسی ندارد که البته همین هم درست است. ضمن آنکه یک سری دستگاه‌ها باید مصون از گرایش سیاسی باشند که یکی از این دستگاه‌ها دیوان محاسبات است.

وی با بیان اینکه من نمی‌گویم در دیوان محاسبات یا دستگاه‌های دیگر اشتباه رخ نمی‌دهد گفت: وقتی دیوان با کار حرفه‌ ای مسایل را بررسی می‌کند، باید حرف نهایی را بزند و اگر اشکالی در کار آن وجود دارد، باید رفع شود نه اینکه با آن برخورد سیاسی شود.

لاریجانی ادامه داد: در واقع برخورد سیاسی با دیوان محاسبات یک رفتار اشتباه در کشور خواهد بود چون این دستگاه قابل تخریب نیست و حتما مجلس از گزارش آن و فعالیت‌هایش حمایت می‌کند و جلوی تخریب آن را می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مدیران ما باید بتوانند با شجاعت و دقت کارهای خود را انجام دهند گفت: البته گزارشی که دیوان در مورد فعالیت دستگاه‌های دیگر و مدیران می‌دهد برای رفع اشکال یا اینکه جرمی اتفاق افتاده است، خواهد بود و جایگاه دیوان محاسبات اقتضا می‌کند که چنین فعالیتی داشته باشد.

وی تاکید کرد: همه باید به فرهنگ قانون‌گرایی توجه داشته باشند زیرا امری است که باعث تقویت فکر سیاسی در کشور می‌شود، یک کشور هر چقدر در مسایل مختلف قوی باشد اما اگر قانون‌گرایی در آن وجود نداشته باشد سرمایه‌هایش هدر می‌رود و تفرقه ایجاد می‌کند.

لاریجانی ادامه داد: فرهنگ قانونگرایی از راس شروع می‌شود و به بدنه می‌رسد بنابراین همه باید به آن توجه کنند. قانون اساسی نیز تاکید بر آن دارد که هیچ مسوولی از کشور حق تخلف از قانون را ندارد زیرا قانون مبنای حرکت است؛ البته من نمی‌گویم که قانون بدون خطاست اما این خطا مبنی بر این نمی‌شود که کسی قانون‌گرا نباشد.

وی اظهار کرد: دیوان محاسبات ابزاری برای قانون‌گرایی در کشور است و دستگاه بسیار مهمی است و یکی از موضوعاتی که برای رسیدن به سند چشم‌انداز نیاز است، همین نظم و ایجاد قانون‌گرایی است و همه باید در راستای آن تلاش کنند.

وی با تشکر از گزارش تفریغ بودجه سال 85 و 86 دیوان محاسبات گفت: این گزارش بسیار به موقع به دست ما رسید؛ البته ممکن است حرف‌ها و حدیث‌هایی در مورد آن گفته شده باشد که مهم نیست. ضمن آنکه من از کمیسیون‌ها خواستم تا به گزارش دیوان توجه زیادی داشته باشند و این بسیار خوب است که شما گزارشات خود را به روز تحویل می‌دهید و این باعث می‌شود که ما در تدوین قانون بهتر کار کنیم.

وی با بیان اینکه در گزارش تفریغ، اشکالاتی در اجرا دیده شد، گفت: واقعا این اشکالات محل اعتنا بود و ما سعی کرد‌ه‌ایم در قانون بودجه‌ی امسال، گزارش‌ها را مدنظر قرار دهیم. لذا کار شما بسیار مفید و پراهمیت بود و به همین دلیل مورد اقبال نمایندگان قرار گرفت.

لاریجانی گفت: برای به روز بودن فعالیت‌های دیوان محاسبات، بودجه‌ای در مجلس در نظر گرفته شد.

وی با بیان اینکه دیوان محاسبات با ارائه گزارش‌های تخصصی، جرقه‌ای در کارهای خود زد افزود: شاید این فعالیت جزو وظایف شما نباشد اما شما با اطلاعاتی که دارید می‌توانید گزارش موضوعی به مجلس بدهید که این بسیار مفید است و مورد توجه کمیسیون‌های تخصصی مجلس قرار می‌گیرد؛ مثلا گزارشی که در مورد اصل 44 قانون اساسی یا درباره‌ی بنگاه‌های زودبازده دادید، بسیار قابل توجه بود.

رییس مجلس با بیان اینکه دیوان محاسبات تلاش کند به سمتی فعالیت کند که برای چشم‌انداز 20 ساله‌ی کشور لازم است گفت: این دیوان می‌تواند با ارائه رهنمودهایی به مجلس بعضی از خلاءهای قانونی که احساس می‌کند را ارائه دهد یا بگوید که فلان قانون اشکال دارد و مانع کار می‌شود زیرا با مدیرانی سر و کار دارد که توجیهات آنها را می‌شنود و می‌توانند بگویند که مشکلات کارها کجاست.

وی گفت: همچنین برای اصل 44قانون اساسی، دیوان هر سه ماه یک بار گزارشی بدهد زیرا این اصل بسیار مهم است و باید اهتمام به آن ورزید.

لاریجانی با اشاره به فعالیت مجلس در بررسی لایحه‌ی بودجه سال 88 گفت: ما با توجه به محدودیت‌ زمانی که داشتیم، سعی کردیم وقت زیادی بر روی آن بگذاریم و توانستیم ورودی بر آن داشته باشیم که همان مبنای اجرای اصل 44 قانون اساسی است؛ یعنی هم در بخش عمرانی و هم پروژه‌های نیمه تمام از بخش خصوصی کمک بگیریم و در واقع این پروژه‌ها را به آنها واگذار کنیم؛ بنابراین فکر می‌کنم بودجه در سال 88 از این وجه ممتاز است و راهکارهای خوبی را ایجاد کرده است تا مسوولان کشور به سمت اجرای اصل 44 قانون اساسی پیش بروند.

کد خبر 5312

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =