روزنامه همشهری زنجان نوشت: متخصصان بر این باورند که برای حل ریشه ای بسیاری از مشکلات و معضلات باید به فرهنگسازی در همان حوزه پرداخت. مدتی است که راهنمایی و رانندگی زنجان به طور پایهای در زمینه حل معضل ترافیک وارد بحث فرهنگسازی شده است. رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی استان به همشهری میگوید: از اواخر سال گذشته مهدهای کودک و مدارس استان را هدف قرار داده و روزانه به 2 مهد و مدرسه مراجعه میکنیم و با بردن شهرک ترافیکی سیار که شامل دانستنیهای لازم درباره خیابان و علائم رانندگی است، آگاهیهای لازم را به کودکان سنین مختلف و دانشآموزان ارائه میدهیم.
«حسین مولایی» اظهار میکند: آموزشها و اطلاعات باید به صورت مستمر به افراد داده شود و بهتر است آموزشهای اصولی و پایه ای از مقاطع پایین تر به افراد داده شود تا بازخورد بهتری داشته باشد.
وی ادامه میدهد: روز به روز به تعداد جمعیت و به تبع به تعداد گواهینامهبگیران اضافه میشود. از طرفی نیز بسیاری از خودروهای فرسوده قصد خارج شدن از دور را ندارند. این 2 مساله در کنار موضوعات دیگر، موجب شده تا خیابانهای زنجان گنجایشی برای این حجم از رفت و آمدها را نداشته باشد. مولایی بافت قدیمی شهر را دلیل دیگری بر افزایش تردد خودروها و گاه ترافیکهای سنگین شهر میداند. موضوعی که به نظر کارشناسان شهرسازی و معماری به زمانی مشخص و نسبتا طولانی برای ساخت و ساز و در نهایت بهبود نیاز دارد تا آنچه نیاز امروز جامع است را پاسخگو باشد.
وی ادامه میدهد: فرهنگ ترافیک یک نیاز آموزشی است که سستی آن صدمات بسیاری را به دنبال خواهد داشت. خانوادهها در این زمینه نقش بسیار تاثیر گذار و مهمی دارند. والدین در خانواده میتوانند به فرزندشان بیاموزند که از کجا، چگونه و در چه زمانهایی حتی با پوشش مناسب(رنگ لباس) از خیابانها عبور و مرور داشته باشد.
وقتی دور زدن قانون افتخار میشود
برخی اوقات صحنههایی از نمایش تخلفات رانندگان میبینیم که دور زدن قانون را برای خود افتخار میدانند. افرادی که با هزار ترفند از چراغ قرمز عبور میکنند. در تقاطعهایی که دوربین و پلیسی وجود ندارد بدون احترام به حقوق شهروندی قانون را زیر پا میگذارند و تخلف میکنند. این نوع برخوردها نشان از این دارد که هنوز بسیاری از کسانی که قوانین را رعایت نمیکنند به درجه اهمیت آن در حفظ آرامش و امنیت اجتماعی که برای خود و همشهریانشان به ارمغان میآورد پی نبرده اند.
در حالی که در کشورهای درحال توسعه، افرادی که دارای میزان بالایی از تخلفات و رعایت نکردن حقوق اجتماعی هستند از امتیازات بیشتری محروم میشوند. زیرا اهمیت رعایت قوانین به اندازه کافی بالاست.
یک پنجم تخلفات رانندگی برای زنان
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی استان تخلفات رانندگان مرد را نسبت به رانندگان زن بیشتر دانسته و بیان میکند: این آمار با توجه به تعداد بالای رانندگان مرد در مقایسه با بانوان کاملا طبیعی به نظر میرسد. یک پنجم تخلفات رانندگی در شهر زنجان به زنان مربوط میشود.
تابلوهای راهنمایی و رانندگی
وجود تابلوهای راهنمایی و رانندگی امری اجتناب ناپذیر برای رانندگی مطمئن افراد است. رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان زنجان نیز با اشاره به اینکه پلیس راهنمایی و رانندگی در نصب تابلوهای علائم راهنمایی و رانندگی تلاشهایی داشته است، بیان میکند: وجود این علائم برای رانندگی صحیح ضروری است اما تجربه نشان داده است که 60درصد از رانندگان پس از اینکه بارها و باها از خیابانها عبور میکنند توجهی به تابلوها نکرده و علائم برایشان عادی و بیاثر جلوه میکند. در نتیجه اگر هم تغییری در علام رخ دهد در بیشتر مواقع متوجه آن نمیشوند. وی در دیدرس قرار گرفتن علائم راهنمایی و رانندگی و همچنین مکانیابی مناسب در نصب را امری تاثیرگذار در رعایت قوانین میداند و اضافه میکند: در مقابل، وجود تابلوهای تبلیغاتی در دید کامل رانندگان مانعی برای توجه آنها به علائم راهنمایی و رانندگی است.
نظر شما