به گزارش خبرگزاری خبرانلاین لرستان به نقل از تسنیم ،عبدالرضا رحمانیفضلی صبح امروز در جلسه ستاد اقتصادی مقاومتی استان لرستان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد اظهار داشت: این نخستین جلسه است که سعی میشود که ماهی یکبار در استان جلسه داشته باشیم و موضوعات را تخصصیتر، کارشناسیتر و بحثشدهتر پیش ببریم. امیدواریم جلسه دستور کار کاملا مشخص باشد و در تهران روی این موضوع کار کرده باشم. شما طرح مسئله کنید، راهحلها بحث میکنیم و اگر لازم باشد میهمانانی از وزرای حوزههای مختلف استان بیاوریم.
وی افزود: بخشی از موضوعاتی که در این جلسه اشاره شد همه را جمعبندی و راهحلها برایش دیده شود. ما در چارچوب قوانین کار میکنیم در چارچوب شرایط و واقعیتهای موجود و قوانین لازم و اختیاراتی که دولت دارد و میتواند اعمال کند حرکت میکنیم تا موضوعات را در نهایت به تصویب برسانیم.
وزیر کشور عنوان کرد: از استانداران 3 استان الگو در بحث اقتصاد مقاومتی انتظار داریم در جلسات حضور داشته باشند تا اگر لازم باشد از حقوق خود دفاع کنند.
رحمانیفضلی بیان کرد: مقداری با مقاومتها نه عمدی بلکه با مقاومت رسوبگذاری شده بر اساس عادتها مواجه هستیم بنابراین موضوع جاری و حق است چرا که دهها سال است کشور با همین روش اداره میشود.
وی تصریح کرد: 2.5 سال است بیان میکنیم حاضریم 10 تا 15 استان را از نظر درآمد، هزینه و مدیریت اقتصادی خودگردان کنیم و خیلی کارها در این زمینه انجام دادیم ولی نهایتا رسید به ظرفیت اقتصاد مقاومتی و اینکه بتوانیم از این ظرفیت فعلاً در حوزه اقتصادی و در بحث توسعهای، سرمایهگذاری و تولید خود را اثبات کنیم تا بتوانیم اختیارات بیشتری بگیریم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: نمیشود هنوز موضوعی را که تجربه نشده، به آزمایش در نیامده و اشکالاتش دیده نشده را به یکباره واگذار کرد.
رحمانیفضلی گفت: اولین مسئله این است که به درون خود مراجعه کنیم. باید دید بر این مسئله اعتقاد دارید که اگر اعتقاد ندارید بیخود وقت ما را صرف نکنید.
وی اظهار داشت: اعتقاد داشتن به معنای این است که از تارهایی که دور خودمان تنیدیم را باید پاره کنیم ما عادت کردیم یک سلسله مقررات و قوانین برای ما بیاید و اعتبارات، منابع و تسهیلات و به صورت قانونی برایمان دیده شود و کارهایی را تائید و پروژههایی را دنبال کنیم و نهایتاً در پی اجرا شدن برویم.
وزیر کشور افزود: پروژههای ما گران، زمانبر، با کیفیت نه چندان خوب است و زمانی بهرهوری را در ساختار اقتصادی بررسی میکنیم در برنامه چهارم و پنجم که مثلاً 3 درصد بهرهوری و افزایش دهیم هیچ وقت به یک درصد هم نرسیده است. هیچکسی هم پیگیر نمیشود که چرا این کار انجام نشده است و هزار دلیل داریم که کار خوب انجام نمیشود.
رحمانیفضلی عنوان کرد: اعتقاد داشتن به این معنا است که بتوانیم با ترکیب استفاده از آب، هوا، خاک و مختصر عقل ثروت خلق کنیم و میتوانیم کار را انجام داد چرا که عقب هستیم و تلاش نمیکنیم که گامهای بلندتری برداریم.
وزیر کشور تصریح کرد: معتقدیم موانع اداری خیلی کم و قابل اصلاح است ولی موانع در فکر ما است و تا آدمها توسعه پیدا نکنند و فکرها و همان نگرشها رویکردهای ما عوض نشود جامعه توسعه پیدا نمیکند.
رحمانیفضلی خاطرنشان کرد: روشهای توسعهای متمرکز و دستوری اگر در کوتاه مدت جواب داد در درازمدت شکست خورده است و بزرگترین قدرت جهانی شوروی با برنامهریزی متمرکز و دستوری شکست خورد چون به خلاقیتها، نوآوریها، ابتکارات، مشارکتها و مردم اعتقادی نداشتند.
وی گفت: اساس توسعه و اقتصاد مقاومتی بر دوش مردم است و در حال حاضر که تغییرات، سریع، پیشرفتها زیاد است و علوم پیچیده و تخصصها فراوان است و رقبای زیادی وجود دارد و دنیای رقابتها است و رقابتها سنگین یکسری موانع کم شده ولی تا کی میتوانیم جلو آن را بگیریم چون ارتباطات دیگر به صورت محلی و منطقهای نیست و روابط به صورت بینالمللی شده است.
وی گفت: برای جذب مشارکت مردم در امور اقتصادی باید اعتمادسازی انجام شود و اهمیت این موضوع توسط مسئولان برای مردم بازگو شود، اگر میزان مشارکت در کشور ما پایین است به این دلیل است که برخی از مدیران مشارکت مردم را قبول ندارند و اهمیت این کار را ایجاد نمیکنند.
رحمانی فضلی افزود: دولت و دستگاههای اجرایی بهعنوان موتور محرکه اقتصاد مقاومتی باید به این مهم ایمان داشته باشند، اگر باور قلبی به این قضیه ندارند که اقتصاد مقاومتی راهکار برون رفت ازمشکلات اقتصادی است، مرد و مردانه کنار بروند تا فرد دیگری این وظایف را انجام دهد.
وی با بیان اینکه انتظار داریم که همه مدیران روی مسئله اقتصاد مقاومتی متمرکز شوند، عنوان کرد: ما روند پیشبرد برنامههای اقتصاد مقاومتی را بهطور مرتب در استانها به ویژه سه استان پایلوت اقتصاد مقاومتی، رصد و ارزیابی میکنیم و گزارش مکتوب این فعالیتها را به ریاست جمهور و مقام معظم رهبری نیز ارسال میکنیم.
وزیر کشور تصریح کرد: همانطور که ما امنیت و سرافرازی خود را مرهون نسلی میدانیم که در دوران دفاع مقدس در جبههها حاضر شدند، اگر مدیران امروز ما نیز در این عرصه اقتصادی نیز با باور قلبی ورود پیدا کنند و آن را به نتیجه برسانند، قطعاً آیندگان بر شما درود میفرستند و خواهند گفت:«این نسلی بود که در توسعه استان جهش ایجاد کرد».
وی خاطرنشان کرد: با تمام دغدغهها و مشغلههایی که داریم ولی هر ماه برای پیگیری روند پیشبرد برنامههای اقتصاد مقاومتی در سه استان پایلوت از جمله لرستان حاضر میشویم تا این برنامه به ثمر بنشیند.
رحمانی فضلی بیان کرد: مسئولان دولتی باید بتوانند مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی بهویژه در حوزه حقوقی را برطرف کنند.
وی افزود: ما باید کمک کنیم که سرمایهگذار و تولیدکننده بتواند مشکلات حقوقی خود را حل کند و مشاورههای لازم را در این رابطه به او بدهیم ولی متأسفانه برخی از مسئولین در شناخت قوانین حوزه فعالیتی خود، ضعف دارند.
وزیر کشور عنوان کرد: کسی که قصد سرمایهگذاری دارد نباید برای دریافت مجوز از این اداره به آن اداره برود و ساعتها پشت در اتاق مدیران معطل شود، بلکه باید از طریق پنجره کسب و کار روند دریافت مجوز برای سرمایهگذار تسهیل شود.
وی با بیان اینکه هر دستگاهی که نتواند ظرف مدت یکماه به تولیدکننده مجوز بدهد باید پاسخگو باشد، تصریح کرد: وای بر مدیرانی که از نگهداشتن افراد پشت درب اتاقشان و تحقیر کردن آنها از این طریق لذت میبرند، چنین مدیری که ارباب رجوع را تکریم نمیکند، ضعف شخصیتی دارد، این افراد باید در قیامت در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: باید مسئولان استان خودشان نیازسنجی لازم را برای راهاندازی واحدهای تولیدی انجام دهند، مجوزها را صادر کنند، حتی جانمایی طرح را مشخص کنند، سپس فراخوان برای جذب سرمایهگذار بزنند، اگر این کار را کردند میتوانند خود را حامی واقعی تولیدکنندگان بدانند.
وی بیان کرد: درآمدهای نفتی حتی اگر هر شبکهای 100 دلار هم فروخته شود، کفاف نیازها را نمیدهد بنابراین تنها راه ممکن، بهرهگیری از همه ظرفیتهای کشور و افزایش صادرات غیرنفتی است.
نظر شما