۰ نفر
۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۵:۱۵
روایت سید حسن خمینی از حضور در کردستان

نوه ی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در گفتگوی زنده با شبکه یک سیما از حضور در مریوان و ارادت خود به مردم کُرد سخن گفت.

به گزارش خبرآنلاین کردستان، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در برنامه نگاه یک از حسینیه جماران به طور مستقیم با مردم از طریق صدا و سیما به گفتگو پرداخت. این روحانی جوان که در انتخابات اخیر مجلس خبرگان به شکل قابل توجهی رد صلاحیت شده بود برای اولین بار با مردم به طوری سخن گفت که صدایش در دلها نشست و ناگفته ها، خاطرات و تحلیل های نویی را از پدربزرگ خود که معمار کبیر انقلاب اسلامی نام گرفته، عرضه کرد. او بسیار از مردم گفت و سه گانه تاریخی خواسته های مردم ایران یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی. او در بین سخنانش لطایف بسیار در کار برد و با ایما و اشاره آنچه به مردم سخن شناس ایران می خواست، رساند.

وی در بخشی از سخنان خود در پاسخ به سوالی در خصوص مدیریت امام در مواجهه با بحران های دوران انقلاب، گفت: در انقلاب با شور وسیع مردمی و اطمینان خاطر به اینکه هر کاری می توانند انجام دهند مواجهیم. از آن سو با شیاطین مختلفی که می خواهند بر موج احساسات عمومی سوار شوند، مواجهیم. هر کسی می خواهد از این نمد برای خود کلاهی بسازد. شتاب حوادث از سال 57 بسیار زیاد است. از 22 جلد سخنان امام 7 یا 8 جلد مربوط به سالهای اول است. از سال 42 تا انقلاب 2 جلد است. امام مثل یک تحلیلگر و ناظر دقیق سیاسی حوادث تاریخ را رصد کرده. امام با مرحوم کاشانی ارتباط وسیعی دارد. سال 32 بوده، در کنار مرحوم بروجردی بوده. در دوره ایشان یکی از مدرسین بزرگ بوده. در حادثه ملی شدن صنعت نفت با مرحوم کاشانی مراوده دارد. او می گفته تنها کسی که امیدی هست که آینده ایران را مدیریت کند این سید است. امام جریانات سیاسی را خوب می شناخته و همه ریزه کاریها را بلد بوده. در فاصله آبان 56 تا بهمن 57 شتاب حوادث زیاد است ولی فرمان از دست امام درنمی رود. سرعت وقتی زیاد شد، یک تغییر کوچک در فرمان، ماشین را چپ می کند. شتاب حوادث اینطور است. وقتی به سرعت شتاب حوادث بالا می رود، مدیریت لحظه و تصمیمات ثانیه ای مهم می شود. امام از آغازین روزهای زندگی در حاشیه سیاست ایران زندگی کرده. از طرف مرحوم بروجردی 2 ملاقات با شاه داشته. این منقول است. درملی شدن صنعت نفت بوده. در قضایای فداییان اسلام بوده. مشابهات حوادث و وزن گروه ها را می شناخته. ملی گراها چقدر پایگاه دارند، پان ایرانیستها کی هستند. متن مردم چقدر با نخبگان سیاسی پیوند دارد. متن را می شناخته، قدرت و نفوذ روحانیت و مقدسین مخالفین را می دانسته. وقتی وارد مسیر می شود، تمام حرکات بسیار باید دقیق و حسابشده باشد. وقتی وارد انقلاب می شویم همینطور است. پیرمردی نیست از آن سوی ابرها آمده باشد و بخواهد اینطرف ابرها را مدیریت کند. او در همین جامعه زندگی کرده.

وی می گوید: یک جامعه شناس درباره کردستان بحثی دارد. بنده نسبت به مردم کرد ارادت ویژه ای دارم و در دوره جنگ در مریوان در مقطعی بودم و به شدت به کردها عاطفه دارم. بحث درباره جریان جدایی طلب است. آنها تلقی شان این بود ضعف حکومت داخلی زمینه ساز جدایی است. ضعف حکومت اگر همراه با انقلاب باشد به مرکز گرایی می کشد. ارتش و اطلاعات، 20 میلیونی است. کودتای نوژه را مادر افسری لو می دهد که قرار است فردا بمباران کند. یعنی متن جامعه حرکت می کند. شما دیگر کنترل رسمی را نمی بینید. وقتی جامعه حرکت می کند کنترل غیررسمی می شود و قوی ترین کنترل است و نمی گذارد بزه و ناهنجاری اتفاق بیفتد.

کد خبر 542457

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار