کشاورزان در استفاده از فاضلاب جهت آبیاری سبزیجات مقصر نیستند!

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری همدان گفت: وضعیت آبیاری و تولید سبزی در همدان نگران کننده نیست.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ محمد ابراهیم الهی تبار، معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان که در شورای پدافند غیرعامل این استاندار سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: پیشتر دو نهر از ارتفاعات الوند به سمت شهر همدان جاری بود و از شهرک فرهنگیان خارج می شد و مردم برای قنوات ارزش قائل بوده و هیچگاه ان را آلوده نمی کردند.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزان از مدت ها پیش بر روی زمین فعلی کشاورزی کرده و از این آب استفاده می کردند.

الهی تبار یادآور شد: با افزایش جمعیت و گسترش چاه های جذبی برخی از افراد کانال فاضلاب خانه را به کانال آب هدایت کرده و منجر به آلودگی آب شدند که این امر گویای بی تقصیر بودن کشاورزان است.

وی تصریح کرد: با این وجود باید با برگزاری جلسه منشاء های آلودگی شناسایی و برای مسدود کردن آنها تدبیری اتخاذ شود.

وی گفت: سطح زیر کشت سبزی در همدان 434 هکتار است که طبق بررسی های صورت گرفته در 28 درصد مزارع از فاضلاب و 72 درصد آب سالم استفاده می شود.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان تاکید کرد: آلودگی سبزهای داخل استان منشا انسانی دارد و می توان با ضدعفونی کردن آن و شستشوی مناسب به عنوان سبزی سالم استفاده کرد.

الهی تبار افزود: 80 درصد سبزی مصرفی در همدان از خارج از استان وارد می شود که از فاضلاب شیمیایی برای آنها استفاده شده و خطر و آسیب آن بیشتر است.

وی تاکید کرد: مردم باید هنگام استفاده از سبزیجات نکات بهداشتی را رعایت کنند چون شناخت دقیقی از نحوه کشت سبزیهایی که از خارج استان وارد می شود وجود ندارد.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان در ادامه گفت: با توجه به اهمیت شناخت پدافند غیرعامل در جامعه، متاسفانه شناخت مناسبی نسبت به این موضوع در بین مردم و مسئولان نیست و برخی از مدیران هم تفاوت پدافند غیرعامل و بحران را نمی دانند.

الهی تبار افزود: پدافند غیرعامل یک حرکت دفاعی برای پیشگیری از بروز اتفاق است همچنین در صورت بروز اتفاقی باید بوسیله پدافند غیرعامل راه برون رفت از آن را شناسایی کرد.

وی اضافه کرد: ولی بحران به معنی وقوع یک اتفاق است که کاری جز برنامه ریزی برای کاهش اثرات و تبعات منفی آن نیست.

وی با ذکر ضرورت آموزش شهروندان برای رویارویی با بحران گفت: مدیریت بحران هدف اش رسیدگی به حادثه، احیای تاسیسات و ایجاد آرامش روانی در جامعه است.

وی یادآوری کرد: خداوند هنگام خلقت مخلوقان به بحث پدافند غیرعامل توجه داشته است و انسان، جانوران و نباتات هنگام بروز خطر برای دفاع از محیط خود واکنش نشان می دهند.

معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان اظهار داشت: می توان با کوچکترین آموزشها، بزرگترین کمک را به مردم کرد چون در این صورت هزینه تلفات و آسیب های ناشی از بحران کاهش می یابد.

الهی تبار یادآور شد: باید جلسات منظم و مستمر با محوریت پدافند غیرعامل در سازمانها و نهادها تشکیل شود همچنین مصوبات نمایشی نباشد بلکه کیفی و عملیاتی باشد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه سایه تهدید و تحریم از سر ایران دست برداشته نشده است و هر بار به روش های مختلف اقدام هایی علیه ایران صورت می گیرد،
لذا چنانچه توانمندی و آمادگی لازم برای حفظ زیر ساختها را داشته باشیم براحتی می توانیم در تمامی تهدیدها ایستادگی کرد.

 

کد خبر 546876

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =