طی چند سال اخیر دولت در زمینه خروج خودروهای فرسوده با کمبود بودجه رو به ‌رو بود و کمک خاصی به اجرای این طرح نشد.

خبرگزاری فارس نوشت:

دبیر انجمن خودروسازان با تشریج جزئیات جلسه اخیر خودروسازان با نمایندگان مجلس و وزارت صنایع گفت: در این جلسه انجمن خودروسازان پیشنهادهای جدیدی برای ارتقای کیفیت تولید داخل ارائه کردند که تعیین تعرفه 80 درصدی واردات خودرو به ازای افزایش اسقاط خودروهای فرسوده از جمله این پیشنهادها بود.

احمد نعمت‌بخش اظهار داشت: خودروهایی مانند پراید، پژو 405 و سمند که میزان ساخت داخل آنها در حد بالایی قرار دارد، با مشکل بیشتری از نظر کیفی رو به ‌رو هستند که این موضوع باید را از سرچشمه یعنی قطعات مورد استفاده در خودرو بررسی و کنترل کرد.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون پژو 206، زانتیا و تندر حداقل شکایات را در مقایسه با تیراژ تولید از نظر کیفی دارند، گفت‌: خودروهایی که میزان ساخت داخل آنها در حد بالایی قرار دارد، از نظر کیفی با مشکل بیشتری روبه‌رو هستند و شکایات بیشتری در این خصوص اعلام می‌شود که باید این موضوع را از سرچشمه یعنی قطعات مورد استفاده در خودرو بررسی و کنترل کرد.

وی ادامه داد: با انجام این بررسی عیوب قطعات وارد شده به خط تولید و همچنین سیستم خدمات پس از فروش شناسایی و برطرف خواهد شد.

نعمت بخش با بیان اینکه 86 درصد ارزش خودرو به قطعات آن و 14 درصد بقیه به انجام کارهای جانبی خودرو از جمله مونتاژ بدنه، رنگ اولیه و نهایی و مونتاژ نهایی مربوط می‌شود.

پیشنهاد خودروسازان برای بررسی عیب قطعات در دوران گارانتی

دبیر انجمن خودروسازان در ادامه با اشاره به برگزاری جلسه نمایندگان شرکت‌های خودروساز، انجمن خودروسازان، انجمن قطعه‌سازان و نمایندگان وزارت صنایع با اعضای کمیسیون صنایع مجلس گفت: در این جلسه گزارشی در خصوص اقداماتی که هم‌اکنون در زمینه کیفیت خودروهای داخلی انجام می‌شود ارائه شد.

وی افزود: در این جلسه پیشنهادی از سوی انجمن خودروسازان مطرح شد که براساس آن، خودروهای داخلی در دوران گارانتی یک و نیم ساله، 2 ساله و یا بیشتر مورد ارزیابی قرار می‌گیرند تا مشخص شود راننده خودرو در این مدت چند مرتبه به نمایندگی شرکت‌های خودروساز مراجعه داشته است.

به گفته وی این کار توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران قابل کنترل است و به ارتقاء سطح کیفی تولیدات داخل کمک می‌کند.

نعمت بخش ادامه داد: در این بررسی مشخص می‌شود که در دوران گارانتی یک خودرو، چند قطعه تعویض شده تا اگر محصولی در این دوران در دفعات زیاد به نمایندگی مراجعه داشت، به طور ریشه‌ای پیگیری شود و قطعاتی که بیشترین عامل مراجعه صاحبان خودرو به تعمیرگاه بوده است شناسایی و نقص موجود برطرف شود.

وی افزود: در صورتی که یک قطعه به صورت معیوب توسط قطعه‌سازان تولید شود، پس از آنکه صاحب خودرو به نمایندگی مراجعه کند باز هم به جای آن، یک قطعه معیوب دیگر جایگزین خواهد شد و این مسئله مشکل را ادامه‌دار می‌کند.

تعرفه 80 درصدی واردات به ازای افزایش اسقاط خودروهای فرسوده

دبیر انجمن خودروسازان ادامه داد: در جلسه مذکور پیشنهاد دیگری نیز مطرح شد که بر اساس آن به جای اینکه تعرفه واردات خودرو به 90 درصد بازگردد، تعرفه 80 درصد تعیین شود و در عوض تعداد خودروهای فرسوده که باید از رده تولید خارج شوند، افزایش یابد.

دبیر انجمن خودروسازان با بیان اینکه خودروهای فرسوده 30 برابر خودروهای جدید آلایندگی دارند، تصریح کرد: طی چند سال اخیر دولت در زمینه خروج خودروهای فرسوده با کمبود بودجه رو به ‌رو بود و کمک خاصی به اجرای این طرح نشد.

وی افزود: در صورتی که به ازای هر خودروی وارداتی 3 خودروی فرسوده از رده خارج شود، کمک بزرگی به افزایش تیراژ تولید خودرو در کشور و رشد کیفی این محصولات خواهد شد.

وی اظهار داشت: در جلسه مذکور بحث اختصاص بخشی از درآمد حاصل از تعرفه واردات به صادرات خودرو نیز مطرح شد که به نظر ما این پیشنهاد چندان مناسب نیست و بهتر است به جای آن، تعداد خودروهای فرسوده قابل تعویض افزایش یابد.

کد خبر 54775

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۳۳ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۴
    0 0
    جالبه وچقدر به فکر جان و اسایش مردم هستن؟خودشون خودرو بی کیفیت غیر ایمن تولید می کنن وخودشون تعرفه تعیین می کنند!!؟؟یه وقت ضرر نکنن از سود کم نشه!بی خیال مردم اگه انحصار نبودورقابت بود هر طوری خوهستن عمل کنند؟ خودشونم سوار این ماشینا نمی شن.حضرت علی میگه هرچه برای خود می خواهی برای بقیه هم بخواه
  • مجید IR ۲۰:۰۶ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۴
    0 0
    مشکل اصلی به فشار ساپکو و سازه گستر برای کاهش قیمت قطعات برمی گردد. کارشناسان جوان و خام این دو شرکت برای اثبات توانایی خود قطعه سازان را برای کاهش قیمت تحت فشار قرار می دهند.قطعه ساز نیز برای حفظ بازار قیمت را کاهش داده و متقابلا" از کیفیت کم می کند.قیمت قطعات داخلی متوسط نصف قطعه فابریک است.
  • بدون نام IR ۰۴:۰۹ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۵
    0 0
    خودشونم می دونن این خوروها با هیچ استانداردی در دنیا جور نیست .اینا بهانست تعرفه ان طورکه می خوان تنظیم کردن بعد بی خیاله کیفیت و الایندگی همه چی میشن .فقط منافع خود خودروسازا اشتغال اینا بهانست .سالی 10 برابر اینم بمیرن مهم نیست
  • بدون نام IR ۰۴:۵۰ - ۱۳۸۹/۰۱/۲۵
    0 0
    مگه خودروسازا باید تعیین تکلیف کنن ؟!!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین