گفتوگوی بیمقدمه خبرآنلاین با محسن ترکاشوند را در ادامه بخوانید:
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار اخیر فعالان سیاسی و نمایندگان فعلی و گذشته مجلس، خواستار تلاش فعالان سیاسی برای ترمیم اختلافاتی که در پی انتخابات ریاست جمهوری دهم بروز کرد شد. به نظر شما این اختلاف وجود دارد؟
واقعیت غیر قابل انکاری وجود دارد و آن این است که تداوم وضع موجود نگرانی عمیقی را در دل افرادی که دل در گرو اسلام و انقلاب دارند بر انگیخته است. اگر در حوزه های مختلف دست به ارزیابی بزنیم می توان دلیل نگرانی نیروهای انقلاب و افرادی چون آیت الله هاشمی رفسنجانی را درک کرد. [...] هر روز 3/2 نفر از دانش آموختگان تحصیلات تکمیلی در حال خروج از کشور هستند که عموما، نخبگان و دانشجویان دانشگاه های معتبر را تشکیل می دهند . نرخ سرمایه گذاری در کشور دچار افت محسوس شده و در رویه ای معکوس، سرمایه داران ایرانی هم در جستجوی بازارهای خارجی برای سرمایه گذاری هستند. تعدادی از دانشجویان که در میان آن ها دارندگان مدال های المپیاد ها هم دیده می شوند بازداشت شده اند و با برخی اساتید دانشگاه هم یا برخورد شده یا در تهدید برخورد به سر می برند. احزاب در سخت ترین دوران فعالیت خود قرار دارند و کار سیاسی بسیار پرهزینه شده است . کانون نشر و تبلیغ اسلامی در کشور یعنی حوزه علمیه قم و علمای اعلام هم از شرایط موجود ناراضی هستند . چند تن از ائمه جمعه قم ترجیح دادند تا مدتی خطبه نخوانند و از همه مهمتر امکان رفتن به نماز جمعه از آیت الله هاشمی رفسنجانی که در کنار رهبر انقلاب از قدیمی ترین ائمه جمعه کشور به شمار می روند عملا سلب شده است . امروز حتی خود اصولگرایان امکان بحث بر سر یک موضوع را به علت شدت اختلاف میان خود ندارند . آیا این شرایط کافی نیست تا از متولیان امر خواسته شود برای پایان داده شدن به آن فکری بکنند؟
چرا آقای هاشمی، فعالان سیاسی را مخاطب قرار داده و از آنها این درخواست را مطرح کرده اند؟
البته صاحبان مناصب، صورت مساله ای غیر واقعی را در ذهن خود تعریف کرده اند و بر اساس آن عمل می کنند.[...] از آنجایی که هیچ کس جز خود مردم صاحب اصلی انقلاب نیست فرمایش آقای هاشمی به این مفهوم است که هر کسی در هر جایگاهی، هر کاری که می تواند برای پایان دادن به وضع موجود انجام دهد. فعالان سیاسی در واقع نمایندگان سیاسی مردم به شمار می روند . آقای هاشمی با تجربه بالای خود می دانند که مسیری که امروز از سوی برخی متولیان در پیش گرفته شده، مسیر درستی نیست و توجه سیاسیون را به آن جلب کرده اند.
از نظر شما چه پیش زمینه هایی باید فراهم شود تا فعالان سیاسی، امکان نقش آفرینی پیدا کنند؟
آنچه از دست احزاب و فعالان سیاسی بر می آید، تلاش برای ترویج رفتارهای عقلانی است. اما احزاب - مخصوصا منتقدان - نه به لحاظ دسترسی به وسایل ارتباط جمعی شرایط مطلوبی دارند و نه دستشان به جایی می رسد. پذیرش اینکه اجازه طرح نقطه نظرات فعالان سیاسی داده شود و فراهم ساختن ملزومات آن ، پیش زمینه این امر است. باید تلاش کنیم تا متولیان ، تعریف صحیحی از خواست مردم پیدا کنند . در عین حال تاکید می کنم که کار در شرایط فعلی بسیار دشوار است مگر اینکه حاکمیت به شنیدن انتقادات تن دهد.
طیف حامی دولت اعلام کرده و می کند که اصلاح طلبان و رهبران آن ، باعث وضع موجود هستند و آنها فعال سیاسی به شمار نمی روند که اجازه فعالیت داشته باشند یا با آنها گفتگو شود . با این تعریف فکر می کنید درخواست شما محقق شود؟
دیدگاه آنها اهمیتی ندارند چرا که از یک صورت مساله غلط ناشی شده و اغراض سیاسی و منافع جریانی خاص در آن دخیل است. نمی توان دست روی دست گذاشت تا تندروها هر کاری می خواهند انجام دهند و در سکوت، شاهد از بین رفتن کشوربود. اصلاح طلبان مورد وثوق جامعه و از نیروهای با سابقه انقلاب هستند و در حد توان برای بهبود وضع موجود تلاش خواهند کرد . جناح مقابل با اینکه به همه امکانات دسترسی داشته و هیچ محدودتی ندارد، نتوانسته شرایط را تغییر دهد . برخی افراد و گروه ها ، هیچ مخالفی را بر نمی تابند اما قرار نیست کشور دو دستی به آنها تحویل داده شود. آقای هاشمی در شرایط موجود به درستی خواهان ایفای نقش سیاسیون شده اند و دلیل آنها هم، جلوگیری از تداوم آسیب زدن برخی جریانات به مردم و کشور است.
نظر شما