سلمان گورنگي از احياي هنرهاي منسوخ شده و رو به فراموشي استان خبر داد و افزود: طبق برنامهريزيهاي صورت گرفته، تا آخر امسال 7 نقش اصيل فرش دست بافت فارس احيا خواهد شد.
به گفته وي، مستندسازي و احياي نقوش فرش اصيل دست بافت استان در دستور كار است و به زودي اين نقوش نه تنها احيا مي شود بلكه دوباره در چرخه توليد قرار مي گيرد.
گورنگي در ادامه اضافه كرد: 7 نقش اصيل فرش دست بافت استان شامل قشقايي بافت و گبه فارس، طرح شهرنيان و 2 طرح بولوردي شيراز و دو طرح درختيهاي ني ريز تا آخر امسال احيا خواهد شد.
رئيس هيات مديره مركز مستندسازي و احياي نقوش فرش فارس با بيان اينكه طرح نقوش فرش هاي دست بافت فارس بين 300 تا 700 سال قدمت دارد، افزود: اين 7 نقشي كه امسال قرار است احيا شود از اصيل ترين نقوش فرش دست بافت فارس محسوب مي شود و به طور مثال بن مايه نقش درختي هاي ني ريز به 7 هزار سال قبل برمي گردد.
وي درخصوص اين نقش اصيل در شهرستان ني ريز، گفت: با توجه به اينكه درخت، نماد زندگي و سرسبزي بوده، از اين رو درخت تبديل به يك طرح اصيل و پويا در دست بافت ها شده است.
گورنگي همچنين به قدمت نقش دست بافت طرح شهرنيان اشاره كرد و افزود: اين طرح بيشتر در مناطق شمالي استان و در شهرستان هاي اقليد و آباده بافته ميشود و جزء بهترين نقوش دست بافت هاي فارس ميباشد.
وي در ادامه در خصوص نقش بولوردي شيرازي نيز گفت: اين طرح يكي از نقوش قديمي استان است و مختص طايفه اي از عشاير فارس مي باشد كه در شيراز و در منطقه اي به نام ابيوردي ساكن شده اند و اين نقوش را در دست بافت هاي خود اجرا مي كردند.
رئيس هيات مديره مركز مستندسازي و احياي نقوش فرش فارس در ادامه اين گفت وگو با اشاره به ثبت جهاني نقشه قشقايي بافت و گبه فارس، افزود: به زودي نقوش اين نوع دست بافت هاي اصيل استان رونمايي خواهد شد.
«خبرجنوب» نوشت: رئیس هیات مدیره مرکز مستندسازی و احیای نقوش فرش فارس گفت: تاکنون بیش از یکصد نقش اصیل فرش در استان فارس شناسایی شده که از این تعداد 40 نقش منسوخ شده است.
کد خبر 554194
نظر شما