بازسازی  سرباز هخامنشی به روش 2500 سال قبل در تخت جمشید

«خبرجنوب» نوشت: مدیر داخلی مجموعه جهانی تخت جمشید از اجرای پروژه بازسازی یکی از نقوش برجسته هخامنشی به روش 2 هزار و 500 سال قبل در این پایگاه جهانی خبر داد.

شهرام رهبر با بيان اينكه بازسازي يكي از نقوش هخامنشي به ابعاد 30 در 50 سانتي متر با ابزار آهني در حال بازسازي است، گفت: هم اينك بازسازي اين نقش برجسته توسط يكي از متخصصين سنگتراش پايگاه ميراث جهاني تخت جمشيد در حال انجام است كه طبق برنامه ريزيها تا چند روز آينده به پايان مي رسد.رهبر در ادامه به اهداف اجرايي اين پروژه اشاره كرد و افزود: شناسايي دقيق ابزار مورد استفاده هخامنشيان براي ساخت، تراش و صيقل دادن نقوش و مدت زمان احتمالي كه صرف ساخت اين نقوش مي شود از جمله اهداف بازسازي اين نقوش سنگي است.مسئول كارگاه بازسازي نقش برجسته هخامنشي با تاكيد بر اينكه هدف از اجراي اين طرح، كپي كاري نقوش نيست، گفت: هدف ما در واقع شناسايي روش ساخت اين نقوش و رسيدن به يك جواب منطقي و اصولي است.
رهبر در ادامه افزود: نيم تنه يكي از سربازان هخامنشي كه در مجموعه جهاني تخت جمشيد وجود دارد انتخاب شده و تمامي ابعاد، نقوش و جزئيات آن در نظر گرفته شده و سنگتراش با دقت كامل به تراش سنگ مي پردازد.
وي با بيان اينكه پروژه از نيمه فروردين ماه امسال آغاز شده، گفت: به زودي اين پروژه به پايان مي رسد و دستاوردهاي آن در قالب يك مقاله منتشر خواهد شد. نكته قابل توجه در ساخت اين نقش برجسته، استفاده نكردن از تجهيزات به روز است. به طور مثال سنگتراش جهت الگوگيري از نقش برجسته بايد مسافت كارگاه تا نقش برجسته را طي كند بدون آنكه براي حك كردن نقوش از كپي كردن برروي كاغذ استفاده نمايد.رهبر در ادامه اضافه كرد: هم اكنون اين پروژه در كارگاه روباز مجموعه جهاني تخت جمشيد در حال اجراست و گردشگران ميتوانند از نزديك با نحوه تراش اين سنگ آشنا شوند.
به گزارش خبرنگار ما، امروزه نقشهای زیادی از سربازان هخامنشی در مجموعه جهانی تخت جمشید برجای مانده که می توان به ارتش جاویدان هخامنشی،سرباز پارسی سبدی در دست دارد،سربازان هخامنشی،سرباز پارسی با نیزه و تیرکمان،سنگ نگاره سربازان هخامنشی بر دیواره کاخ تچر،سربازان جاویدان در پلکان شرقی آپادانا،سربازان مادی و هخامنشی،سربازان مادی و پارسی، در پارسه برای متمایز کردن پارسی ها و مادی ها به کلاه و لباس ونقش سربازان نیزه دار پارسی را در این مجموعه دید.

 

1717

کد خبر 547320

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹
    7 1
    چه کار ارزنده ای . بسیار خوب .
  • دکتر جیمز IR ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹
    2 17
    در مورد تخت جمشید : 1 توسط معماران مصری و بابلی و یونانی ساخته شده مثل پل ورسک که توسط دانمارکی ها ساخته شده است 2 بنایی نیمه کاره است 3 یک کپی از بناهای اشوری و یونانی و مصری است مثل گاو بالدار اشوری و ستونهای یونانی . ...... 4 بعلت نیمه کاره بودن هرگز محل برگزاری جشن و مراسم و.... نبوده است 5هزینه ساختش با غارت مصر و بابل و ماد و ... تامین شده است 6 بعضی قسمت ها مثل کاخ پاسارگاد تماما در دوره پهاوی ها در یک مزرعه چغندر ساخته شده است و به اسم بنای باستانی جا زده شده بطوریکه جای تراش برقی روی ستونهای نوش مشخص است .
  • بی نام IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹
    7 0
    هزاران درود بر ایران باستان
  • علی A1 ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۹
    6 3
    ایشالا قراره بنای نیمه کاره تخت جمشیدو تکمیل کنند
  • اکبر A1 ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۳۰
    3 0
    اگر توسط معماران کشور دیگری ساخته شده نشان ابر اقتدار علمی و فرهنگی میده.امریکا صدساله نخبه جمع میکنه پس ما دوهزارو پانصدسال.بنازم کورش کبیر

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین