در عمليات مرمت و بازسازي يكي از بناهاي تاريخي شيراز كه به كالنبار يا كالا انبار معروف است، بقايايي از يك حوض تاريخي و زيرزميني كشف شد كه هم اينك كارشناسان ميراث فرهنگي در حال بررسي اين كشفيات هستند. آن طور كه سيامك بصيري به خبرنگار ما مي گويد؛ تا چند روز آينده جزئيات كاملي از اين بناهاي كشف شده و كاربري آنها در اختيار رسانه ها گذاشته مي شود.
اين كارشناس حوزه مرمت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس در ادامه اضافه مي كند: بناي كالا انبار يا كالنبار در ضلع شرقي بازار سراي مشير واقع شده است و از بناهاي دوره قاجار مي باشد.
وي ادامه مي دهد: چندي قبل نيز در نزديكي اين عمارت زيرزميني كشف شد و هم اينك نيز بقايايي از يك حوض تاريخي ديده ميشود كه با توجه به مصالح به كار رفته در آن، بنا متعلق به اواخر دوره زنديه و اوايل قاجار مي باشد.
بصيري مي گويد: مصالح به كار رفته در اين بناها نشان مي دهد كه آثار قدمت قاجاري دارد اما با توجه به اينكه هسته اوليه اين بنا قدمت صفوي داشته، سازه هاي مكشوفه بر روي بناهاي صفوي ساخته شده است.
به گفته اين كارشناس ميراث فرهنگي فارس، به احتمال زياد اين سازه هاي مكشوفه متعلق به بنايي بوده كه كاربري شربت خانه يا عرقيات داشته است.
بصيري در ادامه به بناي كالنبار نيز اشاره مي كند و مي گويد: اين عمارت كه به كالنبار معروف است در واقع محلي براي تخليه كالاهاي كاروان ها بوده و به كالا انبار يا كالنبار شهرت يافته است.وي اضافه مي كند: كاروانها، بارها و كالاهاي خود را در اين محل تخليه مي كردند و سپس كالاهاي فروشي خود را از اين مكان به سراي مشير و بازار منتقل ميكردند.
«خبرجنوب» نوشت: در نزدیکی سرای مشیر شیراز و در جریان عملیات مرمت عمارت تاریخی کالنبار (کالا انبار) بقایایی از یک ساختمان قاجاری پیدا شد که به گفته کارشناسان میراث فرهنگی فارس، این بنا شربت خانه بوده است.
کد خبر 559423
نظر شما