درگذشت پدر سفالگری مدرن تبریز/ استاد "تاروردی" در سکوت پر کشید

استاد "عادل تاروردی پوررضائی" بنیانگذار عصر طلائی سفال مکتب تبریز چشم از جهان فرو بست.

مهرداد خوشکار مقدم: به گزارش خبرآنلاین، مرحوم  تاروردی هنرمند بزرگ تبریزی در سال 1310 متولد و پس از یک عمر فعالیت درخشان در عرصه ی هنر سفالگری، سرانجام در سن 85 سالگی بر اثر کهولت سن در بیمارستان شمس تبریز درگذشت.

استاد جمال سوزنده، نگارگر و از شاگردان مرحوم تاروردی در خصوص اهمیت و جایگاه هنری وی گفت: مرحوم تاروردی طی سالهای 30 تا 50 هجری شمسی به عنوان استاد رشته سفال در هنرستان هنرهای زیبای میرک تبریز به تدریس سفال پرداخت.

سوزنده ادامه داد: زمانیکه استاد حسین کاظمی، از نقاشان بنام و صاحب سبک ایران به ریاست هنرستان میرک رسید، همکاری دو چهره ی سرشناس هنری، به پیدایش عصر طلایی سفالگری مدرن مکتب تبریز منجر شد.

جمال سوزنده (سمت راست) در کنار استاد عادل تاروردی پوررضائی(سمت چپ)

به گفته ی وی، ایده های ناب و طراحی های استاد کاظمی به همراه ظرافت های هنری استاد تاروردی منجر به پیدایش سبک جدیدی از مکتب سفال تبریز گردید.

این استاد نقاشی خاطرنشان کرد: آثار هنری استاد تاروردی با رویکردی نوین و گذر از شیوه های سنتی، طرح های کهن ایرانی را با سفال معاصر جهان تلفیق و طی دهه ی 40 سبک جدیدی در مکتب سفالگری تبریز پدید آورد.

نایب رئیس انجمن هنرهای تجسمی تبریز با اشاره به فعالیت مرحوم تاروردی به عنوان استاد کارگاه سفال اداره میراث فرهنگی وکارگاه سفال موزه آذربایجان تا اواخر دهه ی 70 گفت: ساخت اولین سفال مشبک و قوچ و گاو سفالی در کارگاه سفال موزه آذربایجان از جمله دستاوردهای این دوران بود که هم اکنون در گنجینه ی موزه ی مرکزی تبریز موجود است.

کارگاه سفالگری مرحوم استاد تاروردی در دهه 30

سوزنده با اشاره به حضور اساتید بنام دیگر همچون مرحوم استاد قابچی در عرصه ی هنر سفال تبریز یادآور شد: اغلب اساتید سفال تبریز دنباله روی روشهای سنتی مکتب تبریز بودند این درحالی است که مرحوم تاروردی انقلابی نوین در سفالگری مکتب تبریز ایجاد کرد.

وی یادآور شد: از مرحوم استاد تاروردی دو پسر باقی مانده که هردوی آنها شغل پدر را دنبال کرده و از سفالگران نامی تبریز به شمار می آیند.

کارگاه سفالگری استاد تاروردی در دهه 70

قرار است پیکر استاد مرحوم عادل تاروردی پوررضائی قرار است با حضور اهالی فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی تشییع و در قطعه ی هنرمندان گلزار وادی رحمت به خاک سپرده شود.

46


کد خبر 564867

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهمان A1 ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۸
    6 0
    روحش شاد اللهم صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم

آخرین اخبار