سازمان نظام رسانه‌‌ای بسیاری از مشکلات فعلی مطبوعات را برطرف می‌کند

نشست هم اندیشی مدیران و اصحاب رسانه با مدیران معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شب گذشته در سالن آرشیو سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسین انتظامی، معاون امور مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست که توسط انجمن صنفی مدیران رسانه و با مشارکت تعاونی مطبوعات کشور، انجمن صنفی نشریات تخصصی کشاورزی و کلینیک رسانه برگزار شد پاسخگوی برخی دغدغه ها و سوالات همکاران مطبوعاتی خود بود.

مصطفی کواکبیان و محمدعلی وکیلی، نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به همراه جمعی از مدیران رسانه ای کشور از جمله میهمانان اصلی این مراسم بودند.

انتظامی با اشاره به تخصیص ٣٠ درصدی یارانه حمایتی مطبوعات به طرح اشتراک نشریات، از اجرای این طرح در سال های آینده با کیفیت مطلوب تر خبر داد و در عین حال گفت: سال گذشته، سخت ترین سال دولت طی ٥٠ سال اخیر بود و بر حوزه های مختلف خصوصا جامعه رسانه های کشور تاثیرگذار بود.

معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اعمال ضرایب کیفی در طرح اشتراک نشریات، از ارتقای طرح رتبه بندی مطبوعات به شکل مطلوب تر و با کیفیت بیشتر خبر داد و افزود: در دوره گذشته ٩٠ روزنامه در طرح رتبه بندی مطبوعات مشارکت کردند اما در این دوره که مدیران رسانه ها از وجود فرآیندهای حرفه ای در اجرای این طرح مطلع شدند ١٤٥ روزنامه در طرح رتبه بندی شرکت کرده‌اند.

انتظامی همچنین بر لزوم حمایت حداکثری از نشریات تخصصی و چندزبانه تاکید و تصریح کرد: در طرح های حمایتی دولت، ضریب تعدیل برای نشریات تخصصی و اختصاصی اعمال نخواهد شد و این نشریات به طور کامل مورد حمایت قرار می گیرند.

وی در پاسخ به سوال برخی مدیران رسانه ای مبنی بر ضرورت بررسی صلاحیت حرفه ای درخواست کنندگان مجوز نشریات، خاطرنشان کرد:‌ مطابق قانون موجود برای صدور مجوزها نباید سخت گیری شود اما از نظر ما صلاحیت حرفه ای و میزان توانایی افراد در کسب و کار مطبوعاتی باید توسط صنوف مطبوعاتی تایید شود.

انتظامی در پاسخ به درخواست برخی حضار مبنی بر لزوم اصلاح قانون مطبوعات، ضمن تایید این امر بر لزوم تدوین و ارائه لایحه ای با عنوان سازمان نظام رسانه ای تاکید و تصریح کرد: در قانون مطبوعات تنها رابطه بین حاکمیت و رسانه ها دیده شده است اما رابطه بین روزنامه نگاران و حاکمیت،‌ روزنامه نگاران با یکدیگر و روزنامه نگاران با مردم - که میثاق های اخلاق حرفه‌ای در اینجا معنا پیدا می کند- و رابطه بین روزنامه نگاران با مدیران رسانه ها لزوما باید در چارچوب دیگری دیده شود و به نحوی به عنوان مکمل قانون مطبوعات اجرا شود.

وی با اشاره به اینکه طرح سازمان نظام رسانه ها طی روزهای آتی به هیئت دولت تحویل داده می شود، افزود: شبیه آنچه در خارج از کشور تحت عنوان شوراهای مطبوعات وجود دارد؛ دیگر این سازمان صنفی است که به تخلفات روزنامه نگاران رسیدگی می کند. سازمانی که برآمده از روزنامه نگاران است و طبیعتا تصمیمات این سازمان صنفی، برای اصحاب رسانه پذیرفتنی‌تر خواهد بود تا اینکه دستگاه های حاکمیتی به تخلفات رسیدگی کنند. وقتی چنین سازمانی وجود داشته باشد طبعا بسیاری از مشکلات رسانه‌ها حل می شود.

نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات ضمن تقدیر از انجمن صنفی مدیران رسانه‌ها برای برپایی این نشست، این انجمن را الگویی مناسب برای دیگر انجمن ها دانست و تصریح کرد: یکی از نشانه های مشروعیت یک تشکل، حضور مستمر اعضاء در تحولات آن تشکل است. اعضاء یک تشکل مرتبا باید مدیران را نماینده خودشان بدانند و این مهم در صورتی محقق می شود که نماینده مرتبا با اعضاء به عنوان موکلان خود در تماس باشد و آن ها را نمایندگی کند.

وی در پایان بر ضرورت برگزاری جلساتی منظم در دوره های زمانی کوتاه برای ارائه گزارش و پاسخگویی مدیران و سیاست گذاران حوزه مطبوعات در خصوص طرح های اجرایی معاونت امور مطبوعاتی تاکید و اظهار کرد: یکی از مواهب شفافیت این است که فرآیندها را برگشت پذیر و خطاهای احتمالی را قابل جبران می کند و وجود چنین جلساتی عامل بهبود و ارتقای وضعیت خواهد بود.

در ابتدای این نشست ٤ ساعته که با حضور مدیران بخشهای مختلف معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، برخی مدیران رسانه‌ای، به بیان دیدگاه‌ها، انتقادها، مشکلات و نظرات خود در حوزه مطبوعات پرداختند.

 

5858

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 565938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 6 =