موتورسوارانی که بدون مجوز ویراژ می‌دهند

روزنامه همشهری زنجان نوشت : چندی پیش رئیس پلیس راهنمایی رانندگی استان اعلام کرده بود که نیمی از رانندگان موتو‌سیکلت در استان، فاقد گواهینامه هستند. موضوعی که به دلیل پایین بودن ضریب ایمنی در این وسیله نقلیه می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

موتو‌سیکلت جزو خطرناک‌ترین وسایل حمل و نقل شخصی است که برخی از رانندگان آن به دلیل رعایت نکردن قوانین راهنمایی و رانندگی صدمات جانی و مالی بسیاری را متقبل می‌شوند. نیمی از موتو‌سیکلت رانان رغبتی برای دریافت گواهینامه رانندگی ندارند که این موضوع بر مسئله افزایش تصادفات دامن خواهد زد، همانطور که تاکنون نیز بی‌تأثیر نبوده است.

سن قانونی
مدیر اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی استان در خصوص نبود رغبت نیمی از راکبان برای اخذ گواهینامه به همشهری می‌گوید: برخی از این افراد که بدون گواهینامه موتور سواری می‌کنند نوجوانانی هستند که پایین‌‌تر از سن قانونی قرار دارند و نمی‌توانند گواهینامه داشته باشند، اما به هردلیلی اقدام به تردد با این وسیله نقلیه می‌کنند و تاکنون خطرات بسیاری را آفریده‌اند. نوجوانانی که سهوا در سوانح رانندگی منجر به قتل یا نقص عضو خود یا عابر پیاده می‌شوند.
سرگرد «حسین مولایی» ادامه می‌دهد: قسمتی دیگر نیز روستاییان و کشاورزانی هستند که بدون گواهینامه اقدام به تردد با موتور می‌کنند. دریافت گواهینامه در بهترین حالت نزدیک به یک ماه زمانبر است و برخی از آنها از گذراندن این دوره امتناع می‌کنند. با توجه به این‌که بیشتر مسیر‌های روستایی ایمنی کافی را ندارند داشتن گواهینامه برای این قشر ضرورت و اهمیت بیشتری دارد. چرا که حوادث بسیار خطرناکی آنها را تهدید می‌کند.
مولایی در خصوص دلایل شرکت افراد برای اخذ گواهینامه موتو‌سیکلت می‌گوید: گروه دیگری که اقدام به موتور سواری بدون گواهینامه می‌کنند، افرادی هستند که به دلیل کهولت سن و نداشتن سواد خواندن و نوشتن توانایی شرکت در آزمون‌های رانندگی موتو‌سیکلت را ندارند. البته آزمون‌های بی‌سوادی برای این افراد در نظر گرفته شده است، اما بالا بودن سن حوصله شرکت در این آزمون‌ها را از آنها می‌گیرد. همچنین از جایی که معمولا قشر پایین دست جامعه از موتو‌سیکلت استفاده می‌کند، رغبتی برای واریز 120 هزار تومان برای شرکت در آموزشگاه‌ها را ندارند.
مولایی با تأکید بر این‌که اخذ گواهینامه طی مراحل قانونی، الزامی است و تمامی افراد متقاضی رانندگی با موتو‌سیکلت باید این مراحل را طی کنند، توضیح می‌دهد: قانون به هر نحوی لازم الاجراست. کسانی که اقدام به تردد بدون گواهینامه می‌کنند متخلف هستند و در صورت مشاهده، وسیله نقیله آنها توقیف و طبق قانون مجازات اسلامی مورد برخورد قرار می‌گیرند. این افراد برای استرداد دوباره وسیله نقلیه خود باید از مراجع قضایی مدرکی اخذ کنند که دال بر دریافت گواهینامه باشد. هرچند جرائمی نیز در انتظار آنها خواهد بود.

شرکت در کلاس آموزشگاه‌ها الزامی است
مدیر اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی با بیان این‌که ثبت‌نام و شرکت در کلاس آموزشگاه‌های آموزش رانندگی موتو‌سیکلت، چون آموزشگاه‌های رانندگی اتومبیل الزامی است، می‌گوید: در استان 2 آموزشگاه رانندگی موتو‌سیکلت داریم، که یکی از آنها در زنجان و دیگری در خرمدره واقع شده است. تمامی افرادی که متقاضی گواهینامه رانندگی با موتو‌سیکلت هستند باید در این آموزشگاه‌ها ثبت‌نام کنند. در فرآیند آموزشی، آیین نامه مقرراتی و کلاس‌های عملی و فنی را می‌آموزند تا پس از طی کردن این دوره‌ها در آزمون تئوری و عملی شرکت کنند و بعد از قبولی مجوز رانندگی را دریافت کنند.
سرگرد مولایی در زمینه نقش و اهمیت آموزشگاه‌ها برای بهتر شدن رفتار ترافیکی موتور سواران بر این باور است که آموزشگاه‌ها قدم اول برای قانونمند کردن قشر راننده هستند. چون این افراد خود خواسته‌‌اند تا تحت آموزش مقررات رانندگی قرار بگیرند. پلیس نیز به طور مستقیم به رانندگان دسترسی دارد تا فرهنگ رانندگی را به درستی به آنها بیاموزد.
وی می‌گوید: ضروریات و نحوه استفاده از موتو‌سیکلت، بهره‌گیری از قوانین راهنمایی و رانندگی، تبیین دیدگاه مناسب برای رانندگان از جمله موارد مهمی است که در آموزشگاه‌ها آموزش داده می‌شود. این موارد را در جایی می‌توان یاد داد که جامعه هدف را به طور مستقیم گردآوری کرد. مسئله‌ای که فقط در آموزشگاه‌ها رخ می‌دهد و پس از آن در جای دیگری این جمع انجام نمی‌گیرد. مولایی می‌افزاید: وقتی کسی زیر چتر قانون گواهینامه رانندگی می‌گیرد، رفتار ترافیکی‌اش مطابق با آموزه‌های آیین‌نامه رانندگی و قوانین خواهد بود و در چارچوب قانون، رانندگی خواهد کرد. مگر این‌که خود خواسته دست به تخلف بزند. رفتار کسی که مدرک قانونی برای رانندگی دارد و مهارت‌ این کار را آموخته است با سایر افراد جامعه متفاوت است.

پلاک‌های مخدوش
یکی از تخلفاتی که در برخی از موتو‌سیکلت‌ها دیده می‌شود، مخدوش کردن پلاک توسط صاحبان آنهاست. این عمل به دلیل این‌که با حسن نیت انجام نمی‌شود، به دنبال خود جرائم خاصی را به دنبال خواهد داشت. مدیر اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی استان در این خصوص به همشهری می‌گوید: ذهنیت این گونه افراد برای ما کاملا مشخص است. پلیس از اینگونه رفتارها چنین برداشتی را دارد که برخی از رانندگان با مخدوش کردن پلاک خود به دنبال اعمال تخلف‌آمیزی هستند که نمی‌خواهند ثبت شود. قانون گریزانی که نمی‌خواهند تخلفاتشان به وسیله دوربین‌ها ثبت شود. مولایی ادامه می‌دهد: در صورت مشاهده چنین مواردی توسط مأموران پلیس، شخص راکب مجرم شناخته شده و وسیله نقیله او توقیف می‌شود. خود فرد نیز برای برخورد قانونی به مراجع قضایی فرستاده می‌شود تا طبق قانون مجازات اسلامی، اعمال قانون صورت بگیرد.

اخذ گواهینامه
به گفته رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان، سال گذشته 3126 نفر از آموزشگاه‌های رانندگی موتور در زنجان و خرمدره گواهینامه اخذ کرده‌اند. حال آنکه رانندگان موتو‌سیکلت در خیابان‌ها چیزی بیشتر از این عدد است. سرهنگ «رمضان آفریدون» در خصوص توقیفی‌های موتو‌سیکلت‌ها در استان اظهار می‌کند: در سال گذشته 9849 موتو‌سیکلت به دلیل تخلفات حادثه ساز توقیف شدند. همچنین 22 هزار و 935 دستگاه اعمال قانون شدند. امسال نیز تا کنون 1982 موتو‌سیکلت توقیف شدند.

 

کد خبر 570445

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین