مهندس 'مسعود عتیقی گفت: رویدادهای نجومی همواره از جذابیت های خاصی نه تنها برای آماتورهای این رشته بلکه برای عموم علاقمندان برخوردار هستند و برخی از این رویدادها ویژگی های خاصی دارند که آنها را از دیگر وقایع آسمانی جذاب تر می کند.
وی با اشاره به این که سیاره ناهید همسایه زمین است و قطری تقریبا برابر با زمین دارد، اما برجیس یا غول منظومه شمسی بیش از 800 میلیون کیلومتر با زمین فاصله دارد، گفت:
با توجه به وضعیت مداری این دو جرم در گردش به دور خورشید، گاهی اوقات این اجرام به گونه ای قرار می گیرند که از دید ناظر زمینی صرفا در راستای چشم ناظر دیده می شوند.
به گفته عتیقی، این دو جرم نورانی شامگاه امشب به هم بسیار نزدیک می شوند و جرم ستاره مانند سمت راست سیاره ناهید یا زهره و جرم ستاره مانند سمت چپ سیاره برجیس یا همان مشتری معروف خواهد بود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به این که در ستاره شناسی قدیم ، 'قران' به وضعیتی گفته می شد که دو جرم آسمانی کمتر از یک درجه با هم جدایی زاویه ای داشتند، گفت: در شامگاه امروز ناهید و برجیس تنها کمتر از نیم درجه با هم جدایی خواهند داشت.
عتیقی افزود: شامگاه امشب این دو جرم نسبتا درخشان را با چشم غیر مسلح در افق غربی می توان مشاهده کرد.
وی ادامه داد: رویداد شامگاه امشب سوژه بسیار جالبی برای عکاسان نجومی خواهد بود که به دور از آلودگی افق شهرها با وجود تنوع رنگی آسمان در هنگام غروب خورشید از هم نشینی زیبای ناهید و برجیس تصویر برداری نمایند.
عتیقی گفت: شاید دوربین های خانگی و چه بسا دوربین تلفن همراه نیز فرصتی برای ثبت این رویداد فراهم کند.
5454
نظر شما