«خبرجنوب» نوشت: مدیر سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از توسعه غربالگری کودکان 12 ماهه به منظور شناسایی اختلالات تکاملی با تست ویژه در فارس خبر داد.

دكتر فريبا مرادي گفت: غربالگري كودكان 12 ماهه در فارس از نظر اختلالات تكاملي با استفاده از ابزار ويژه و تست ASQ انجام مي شود و از والدين خواستاريم نسبت به غربالگري كودكان خود در اين خصوص حساس باشند.
وي ادامه داد: اين برنامه توسط مراقبين سلامت و بهورزان در حال انجام است و كودكان مشكوك به اختلالات تكاملي با مراجعه به پزشك خانواده در صورت لزوم به متخصصين اطفال ارجاع داده مي شوند.
دكتر مرادي يادآور شد: اين كودكان پس از غربالگري در مطب هاي پزشك خانواده شهري، پايگاه هاي سلامت و خانه هاي بهداشت و تائيد ابتلا به اختلالات تكاملي، از خدمات بازتواني و توانبخشي بهره مند شده و در اين خصوص به مراكز جامع تكامل كودكان ارجاع داده مي شوند.
اين مقام مسئول دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: در حال حاضر يك مركز در اين خصوص در درمانگاه امام رضا(ع) فعال است و 6 قطب مركز جامع تكامل كودكان نيز طي سه ماه آينده در استان راه اندازي مي شود.
دكتر مرادي افزود: در حال حاضر اين مركز در شهرستان هاي مرودشت و كازرون راه اندازي شده و به زودي در فيروزآباد، آباده، داراب و لامرد نيز آغاز به كار مي كند.
مدير سلامت خانواده و جمعيت دانشگاه علوم پزشكي شيراز عنوان كرد: دوران كودكي يك فرصت طلايي براي شناسايي و پيگيري به موقع اختلالات تكاملي است چرا كه مداخله به موقع، امكان بهبودي و يا كاهش صدمات را فراهم مي كند.
دكتر مرادي، اختلالات گفتاري، حركتي، اوتيسم و عقب ماندگي ذهني را از جمله عوارض مشكلات تكاملي در كودكان دانست و گفت: حدود 2 درصد كودكاني كه در استان غربالگري مي گردند اختلال تكاملي دارند و اين افراد به سطوح تخصصي ارجاع داده مي شوند. از آغاز امسال تاكنون 70 هزار كودك در استان تحت غربالگري اختلالات تكاملي قرار گرفته اند كه 2 درصد آنها دچار مشكلات تكاملي بوده اند.
وي ادامه داد: طي 3 سال گذشته حدود 180 هزار كودك يكساله در فارس در اين خصوص غربالگري شده اند كه حدود 2 درصد آنها مشكلات تكاملي داشته اند و براي پيگيري به موقع به مراكز تخصصي ارجاع داده شده اند.
مدير سلامت خانواده و جمعيت دانشگاه علوم پزشكي شيراز در ادامه همچنين با اشاره به برگزاري كارگاه آموزشي قطب جنوب كشور در خصوص «ترويج تغذيه با شير مادر»، گفت: اين برنامه به منظور اجراي طرح مداخلاتي بهبود تغذيه با شير مادر با مشاركت داوطلبان سلامت قرار است انجام شود و در همين خصوص گروه هاي حمايتي مادران تشكيل مي گردد.
دكتر مرادي افزود: فرهنگ سازي و حمايت از مادران به منظور تغذيه فرزند در 6 ماهه اول تولد جزء اين برنامه هاست و با همكاري كارشناسان مربوطه و داوطلبان سلامت انجام مي گيرد.

کد خبر 577423

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین