به گزارش خبرآنلاین بوشهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مهاجری تصریح کرد:متاسفانه الایندگی پیش آمده در آسمان عسلویه و شعله های سرکش ودودهای غلیظ و متراکم، علاوه بر مردم منطقه، در دراز مدت وحتي كوتاه مدت مراتع و گونه های گیاهی آن منطقه کوهستانی را نیز در معرض آسیب قرار خواهد داد.
وی افزود: دراین شرایط سنگین آسمان عسلویه و آلایندگی شدید آن منطقه اگر شاهد شرجی بالای هوا و یا باران های اسیدی با ترکیب رطوبت هوا باشیم بدون شک اثر آن بر مراتع وگیاهان منطقه جبران ناپذير خواهد بود و سبب خسارت هاي ميلياردي به منابع طبيعي منطقه خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر اظهار داشت:متاسفانه آلودگی هوا بر حیات گیاهی و مراتع تاثیر مستقیمی دارد و موجب تغییر جامعه گیاهی و مرگ تدریجی گونه های با ارزش میشود و این مهم متاسفانه در بسیاری از مناطق مورد توجه وزارت نفت قرار نگرفته است.
وي يادآور شد: آلايندگي خاصي كه در منطقه پارس جنوبي است فعاليتهاي فيزيولوژي گياه را نيز به هم مي زند و موجب كاهش رشد،تاخير در بلوغ وضعيف شدن گياه ميشود وديگر زمان زيادي لازم است تا يك گياه به حالت اوليه برگردد.
مهاجري گفت:اكوسيستم جنوب شكننده است و بيشترگياهان مراتع آن در برابر عوامل خارجي مانند آلايندگي داراي حساسيت بالايي هستند وآلودگي سبب ميشود تنوع زيستي به شدت كاهش يابد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهردر بخش ديگري از اظهارات خود به جنگل هاي حراء در نايبند عسلويه نيز اشاره وخاطرنشان كرد: مدتي است كه بخشي از درختان آن منطقه خشك شده است وبنظر مي رسد با توجه به مشاهده نوعي ماده سياه رنگ بر روي برگ هاي آن ؛آلايندگي منطقه در اين امر بي تاثير نبوده باشد.
وی ادامه داد: در تمام دنیا برای توسعه جنگل ها و مراتع جهت مبارزه با آلودگي هوا هزینه میشود اما در عسلویه دراتفاقی شگفت انگیز، بنظر می رسد با آلودگی هوا به جان مراتع و محیط زیست افتاده ایم.
مهاجری در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به وجود حجم عظیم فعالیت های صنعتی در عسلویه خواستارتقویت ابعاد زیست محیطی آن منطقه شد وخاطرنشان کرد: چرا نباید تجهیزات و امکانات در پایتخت انرژی ایران برای مقابله با حوادث ویران کننده منابع طبیعی به اندازه كافي وجود داشته باشد.
وی گفت: وزارت نفت مي بايست در جبران خسارت هاي ميلياردي و تاثيرات منفي به اجراي پروژه هايي مانند درختكاري وسيع مبادرت ورزد ويك برنامه اي ملي با مشاركت بخش كشاورزي ومنابع طبيعي براي منطقه اجرا كند.
مهاجري افزود: توسعه پایدار در عسلویه و تاسیسات عظیم انرژی آنجا بدون توجه به منابع طبیعی و مراتع ودرختان آنجا هرگز معنا نخواهد داشت وما در منابع طبيعي و آبخيزداري استان نمي توانيم عرصه ها ، مراتع وگونه اي با ارزش گياهي خود را در آن منطقه ويا هر منطقه اي ديگر از استان رها كنيم.
۴۸
نظر شما