به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، «علیرضا آشناگر» در کارگاه آموزشی یک روزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گفت: اقدامات انجام شده در استان طی چند سال اخیر توسط کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان و فرمانداران شهرستان های تابعه را بسیار خوب ارزیابی می شود.
وی افزود: همانطور که رهبری هم تاکید کردند در بحث مبارزه با قاچاق منظور مبارزه با کولبران مناطق مرزی نیست، بلکه باید این دو را از هم تفکیک کنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با اشاره به وجود پنج معبر کولبری تحت نظارت ستاد مبارزه با قاچاق و مرزبانی در کردستان، گفت: این امر تسهیل کننده مبارزه با قاچاق است.
وی با بیان اینکه در مدت چند ماهی که مرزهای استان بسته بود، به دلیل عدم نظارت نه تنها قاچاق افزایش پیدا کرده بود، تصریح کرد: این اقدام به سمت کالاهای ممنوعه نیز رفته بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان در ادامه تأکید کرد: ما معتقدیم تا زمانی که منطقه به شکوفایی اقتصادی برسد معابر کولبری باید باز باشد تا به معیشت مرزنشینان کمک کند.
وی در این خصوص افزود: باید توجه داشته باشم که این به معنی عدم نظارت بر ورود و صدور کالا نیست بلکه باید به دنبال راهکاری برای جلوگیری از سوء استفاده برخی تجار سودجو از مرزنشینان باشیم.
آشناگر در بخش دیگری از صحبتهای خود به تسهیلات و امکانات فراهم شده از سوی دولت برای مرزنشینان اشاره و خاطرنشان کرد: به دلیل عدم نظارت کافی، این امکانات و تسهیلات سودی برای مرزنشینان به همراه نداشت و منافع آن عاید سودجویان شد.
وی همچنین محسور شدن کامل مرزها و تأمین نیروی انسانی لازم برای حفاظت از مرزها را در مقابله با قاچاق مؤثر و لازم اعلام کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با بیان اینکه امیدواریم معابری که ساز و کار قانونی دارند به بازارچه های رسمی تبدیل شوند، خواستار نظارت بر واردات و صادرات کالا دقیق تر شد.
وی با بیان اینکه متأسفانه علیرغم نظارت های موجود گاهی شاهد ورود کالاهای ممنوعه هستیم، خاطرنشان کرد: قبلاً هم اعلام کردیم حساسیت مبارزه با قاچاق باید به سمت کالاهای ممنوعه و کالاهای تقلبی برود و از فرمانداران انتظار می رود با این موارد برخورد شود.
آشناگر در بخش پایانی صحبتهای خود با اعلام اینکه معتقدیم برخوردهای تند و فیزیکی در مقابله با قاچاق، زیاد تاثیرگذار نیست، یادآور شد: باید بر مقابله هوشمند متمرکز شد، چرا که هوشمند شدن سیستم ها موجب افزایش دقت و سرعت در گمرکات شده و تشخص قاچاق بودن یا نبودن کالاها را تسریع می کند.
46
نظر شما