ایسنا نوشت: رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تشریح وضعیت دریافتی‌های پزشکان متخصص در این دانشگاه، به اخباری مبنی بر اینکه پزشکان ایرانی هفت برابر پزشکان آمریکایی درآمد دارند، پاسخ داد.

دکتر علی جعفریان در واکنش به اخباری مبنی بر درآمد ۱۹۰ میلیون تومانی پزشکان متخصص در بخش دولتی و مقایسه آن با درآمد پزشکان آمریکایی، تاکید کرد: متوسط دریافتی اعضای هیات علمی بالینی این دانشگاه، شامل حقوق، محرومیت از مطب و کارانه ماهانه حدود ۲۰ میلیون تومان است که به حداقل درآمد متخصصان هم امریکایی نمی‌رسد.

پزشکان ایرانی و آمریکایی سالانه چقدر درآمد دارند؟

وی افزود: همان طور که دکتر پزشکیان نیز گفتند، از سایت‌های مختلف می‌توان درآمد پزشکان امریکایی را استخراج کرد برای مثال بر اساس گزارش Medscape که هرساله منتشر می‌شود؛ در سال ۲۰۱۶متوسط درآمد ناخالص یک پزشک در امریکا از حداقل ۲۰۴ هزار دلار تا حداکثر ۴۴۳ هزار دلار است که با کسر ۳۰ درصد مالیات، حداقل درآمد یک متخصص امریکایی به حدود ۱۴۰ هزار دلار در سال می‌رسد. اگر این رقم را با نرخ دلار ۳هزار ۵۰۰ تومانی محاسبه کنیم، معادل ۴۹۰ میلیون تومان در سال می‌شود.

جعفریان در پاسخ به سوالی درباره اعداد و ارقام این دریافتی‌ها در ایران، ادامه داد: همانطور که قبلا نیز اعلام کرده‌ام، در دانشگاه علوم پزشکی تهران متوسط دریافتی یک عضو هیات علمی بالینی کمتر از ۲۰ میلیون تومان در ماه است که حدود ۲۴۰ میلیون تومان در سال می‌شود. در واقع متوسط دریافتی متخصصان بزرگ‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور کمتر از نصف کمترین درآمد متخصصان در امریکاست.

وی افزود: این متوسط کل دریافتی شامل مجموع حقوق، محرومیت از مطب و کارانه، برای پزشکان تمام وقت جغرافیایی که هیچ درآمدی از بخش خصوصی ندارند؛ حدود ۲۵ میلیون تومان در ماه است که بازهم به حداقل درآمد ۴۰ میلیون تومانی متخصصان امریکا نمی‌رسد.

جعفریان درباره چگونگی پرداخت کارانه پزشکان در دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به ایسنا گفت: مبلغ کارانه بسته به نوع تخصص، بیمارستان محل خدمت و میزان مراجعه پزشکان متفاوت است. بر اساس اسناد کارانه‌ای که در دانشگاه تا اردیبهشت ماه امسال پرداخت شده، ۵۶ درصد از اعضای هیات علمی کارانه کمتر از ۱۰ میلیون تومان و ۱۹ درصد از اعضای هیات علمی کارانه بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند. به طور کلی ۷۵ درصد اعضای هیات علمی بالینی کارانه‌بگیر دانشگاه، کارانه کمتر از ۲۰ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

وی ضمن اشاره به اظهاراتی مبنی بر آنکه درآمد پزشکان ایرانی هفت برابر پزشکان آمریکایی است، افزود: این در حالی است که متخصصان برجسته اکثر رشته‌ها، عضو هیات علمی این دانشگاه هستند و اسناد ارقامی که به آنان پرداخت شده نیز وجود دارد. بنابراین وقتی می‌گوییم درآمد پزشکان ایرانی ۷ برابر پزشکان امریکایی است، باید ببینیم این عدد از کجا آمده است. اگر حداقل درآمد امریکا (۴۹۰ میلیون تومان در سال) را در نظر بگیریم، تعداد افرادی که دریافتی‌شان به این رقم می‌رسد شاید به ۵۰ نفر هم نرسد.

سقف کارانه در بزرگ‌ترین دانشگاه علوم پزشکی کشور

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به این سوال که آیا در دانشگاه شما درآمد ۱۰۰میلیون تومانی و بالاتر هم دارید، گفت: سقف کارانه دانشگاه ۷۰ میلیون تومان است که این رقم با حقوق و سایر مزایا بازهم از ۸۰ میلیون تومان بالاتر نمی‌رود. ما در دانشگاه علوم پزشکی تهران درآمد ۱۰۰ میلیون تومانی نداریم؛ سال ۹۴ هم نداشتیم که اگر هم داشتیم بازهم به حداقل درآمد متخصصان آمریکایی نمی‌رسید. به هر حال من قصد ندارم بگویم این مبلغ کم است یا زیاد، ولی وقتی بالاترین دریافتی بخش دولتی را با حداقل دریافتی امریکا مقایسه می‌کنیم، باید روشن شود بر چه اساسی این مقایسه صورت گرفته است.

وی همچنین درباره مقایسه سرانه بهداشت و درمان و دریافتی پزشکان نیز گفت: ما می‌توانیم سهم سرانه مردم را حساب کنیم و ببینیم چه مقدار از آن دست پزشکان است. سپس این سهم را با پرداختی‌های امریکا مقایسه کنیم؛ که این بحث دیگری است و ربطی به دریافتی پزشکان ندارد. اگر فکر می‌کنیم توزیع سرانه نیاز به اصلاح دارد آن را تغییر دهیم. اما این مقایسه که متخصصان بخش دولتی هفت برابر متخصصان امریکایی درآمد کسب می‌کنند با هیچکدام از شواهد موجود مطابقت ندارد. حتی اگر به نرخ دلار بین‌المللی هم محاسبه کنیم، چنین اختلافی بین درآمد پزشکان ایرانی و امریکایی وجود ندارد. ضمن اینکه فشار کاری که متخصصان ما متحمل می‌شوند را عموما متخصصان امریکایی ندارند؛ چراکه ساعت کاری و حجم ویزیت مشخص‌تری دارند.

مالیات پزشکان

جعفریان در این باره افزود: گروه پزشکی بخش دولتی، جزو معدود اقشاری است که ۲۰ درصد مالیات خود را کامل پرداخت می‌کند. چه اقشاری در جامعه مالیات ۲۰ درصدی را همان روز اول پرداخت می‌کنند؟ در دانشگاه ما به طور متوسط ۴۲ درصد از کارکرد حرفه‌ای در قالب کارانه به اعضای هیات علمی پرداخت می‌شود. یعنی کسی که ۴۰ میلیون تومان کارانه دریافت می‌کند، ۱۰۰ میلیون تومان درآمد تولید کرده است و الزاما این طور نیست که خودش بخواهد چنین حجم کاری را تحمل کند، بلکه برای اینکه مردم کمتر در نوبت بمانند و کار بیمارستان سریع‌تر انجام شود، ما از او می‌خواهیم تا این حد کار کند.

وی در توضیح بیشتری از مقایسه دریافتی پزشکان ایرانی و امریکایی، ادامه داد: بر اساس گزارش منتشر شده در سال ۲۰۱۶، یک متخصص طب اورژانس بابت یک ساعت کار در امریکا ۱۵۵ دلار، متخصص داخلی ۹۱ دلار، متخصص کودکان ۷۵ دلار و متخصص رادیولوژی ۱۰۰ دلار دریافت می‌کند. آمار دیگری بر حسب سابقه کار متخصصان وجود دارد که بر اساس آن یک متخصص با سابقه کمتر از یک سال ۱۷۷ هزار دلار و بیشتر از ۲۰ سال سابقه ۲۰۰ هزار دلار دریافت می‌کنند.

جعفریان در این باره افزود: اصلا نمی‌گویم که باید شبیه امریکا باشیم. ما کشوری هستیم با شرایط خاص خود و آنان هم کشوری هستند با شرایط خاص خودشان؛ اما اگر بنا به مقایسه باشد کدامیک از پزشکان ما در بخش دولتی ساعتی ۱۰۰ دلار دریافت می‌کند؟

نظام پرداخت در حوزه سلامت

وی در این راستا ادامه داد: اینکه در ایران پرداخت نظام سلامت به روش درستی انجام می‌شود یا خیر، موضوع قابل بحثی است. من هم با مکانیزم کارانه موافق نیستم. ولی حدود ۲۰ سال پیش که کارانه تصویب و اجرایی شد، هدف مشخصی را تعقیب می‌کرد که به آن هم رسید. در آن زمان بیمارستان‌های دولتی خیلی فعال نبودند و ساعت ۱۲ به بعد اتاق عمل تعطیل می‌شد. از انجا که امکان افزایش پایه حقوق میسر نبود و برای اینکه پزشکان با انگیزه بیشتری در بخش دولتی کار کنند، مصوب شد بر حسب کارکرد آنان مبلغی به عنوان کارانه پرداخت شود که آن هدف هم محقق شد و امروز بیمارستان‌های دولتی همیشه پر از بیمار هستند.

وی افزود: اما اینکه بعد از ۲۰ سال نظام پرداخت سلامت را ارزیابی و تغییر دهیم، بحث دیگری است. روش‌های مختلفی هم در این زمینه در دنیا وجود دارد که می‌توان آن را با شرایط کشور مطابقت داد. اما اینکه مطرح کنیم یک پزشک هفت برابر متخصص امریکایی دریافت می‌کند، فقط باعث تشویش ذهنیت مردم نسبت به جامعه پزشکی می‌شود که نه به صلاح مردم است و نه جامعه پزشکی.

وضعیت پرداخت‌ها در بخش خصوصی

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره وضعیت پرداخت‌ها در بخش خصوصی نیز گفت: تعرفه بخش خصوصی نیز از سوی دولت تصویب می‌شود که حدود ۴ برابر تعرفه بخش دانشگاهی است. البته در نظر بگیرید که تعداد بیماران بخش خصوصی به مراتب کمتر از بخش دولتی است. بنابراین پزشکی که در بخش خصوصی طبق تعرفه مصوب کار می‌کند هم نمی‌تواند چنین درآمدی داشته باشد. البته ممکن است بعضی از متخصصان سرشناس که مورد توجه مردم هستند، درآمد بالایی داشته باشند. در امریکا هم پزشکانی با درآمد یک میلیون دلاری وجود دارند. البته من در اینجا فقط درباره متوسط‌ها (از ۲۰۰ هزار دلار تا ۴۴۰ هزار دلار) صحبت کردم.

وی تاکید کرد: اما اگر در مورد پرداخت مالیات مشکلی وجود دارد، مربوط به همه اصناف بخش خصوصی است نه فقط پزشکان. لذا باید نظام مالیاتی مشخصی داشته باشیم تا فرار مالیاتی در هیچ صنفی صورت نگیرد. از سوی دیگر با توجه به وضعیتی که بیمه‌های تکمیلی دارند پرداخت‌های بخش خصوصی نیز دچار مشکل شده است. وقتی پول پزشکان را یک سال بعد پرداخت می‌کنند، از ارزش آن کم می‌شود. در اکثر موارد وضعیت پزشکان ما این‌گونه است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان صحبت‌هایش گفت: واقعیت موجود این نیست که در رسانه‌ها مطرح می‌شود. متوسط درآمد اعضای هیات علمی تمام وقت جغرافیایی دانشگاه نه تنها هفت برابر امریکا نیست، بلکه به حداقل دریافتی آنان هم نمی‌رسد. ضمن اینکه اصل مقایسه بین این دو کشور هم موضوعیت ندارد. تعمیم دادن درآمد تعداد معدودی از پزشکان پرسابقه و سرشناس به چندین ده‌هزار متخصص دلسوز و پرتلاش کشور به دور از انصافی است که همه ما از آن دم می‌زنیم و نتیجه‌ای جز افزایش بی‌اعتمادی در جامعه ندارد.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 590528

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • morlaky A1 ۰۷:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    15 1
    چه تیتر مسخره ای شما اگه درآمد پزشکان ما رو با پزشکان آمریکایی مقایسه میکنی باید در آمد سایر صنوف و اقشار رو هم با در آمد متانظرشون در آمریکا مقایسه کنی. اگه در آمد پزشکان ما نصف در آماد پزشکان آمریکاییه واقعا به نسبت جامعه ما درآمد بالا و خارج از عرفی دارن. این درآمد بالا در آینده موجب فساد مالی و اخلاقی خواهد شد.
    • سمانه A1 ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۸
      4 6
      ولی این رو نگفته که میزان کارکرد در این جا خیلی بیشتره .متخصص طب اورژانس ساعتی 155 دلار با کارکرد هفته ای 33 ساعت.نه مثل این جا کارکرد هفته ای 60 ساعت و تعداد بیمار متوقع نامعلوم و امکانات محدود.و در امد ماهیانه نهایت 12 میلیون با پرداختی در طی 14 ماه بعدی با کسر کسورات فراوان توسط بیمه محترم.نه مثل استاد دانشگاه بدون شب کاری.حداقل 120ه ساعت کارکرد شبانه.لطفا مقایسه درست بفرمایید.
  • بی نام A1 ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    5 1
    فکر نکنم اقای پزشکیان رو هوا گفته باشه درامد یه متخصص روزانه حداقل یک نیم میلیون تومنه یه عمل کنن دوتومن کمش میگیرن،کاری به وزییت 50 هزارتومنی ندارم که اگه روزی هم صد نفر هم پذیرش کنن میشه چه قد......
  • پوریا صادقی IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    11 0
    درآمد پزشک آمریکایی متناسب با درآمد کارمندا و کارگراشون... اصلا این مقایسه ها درست نیست
  • بی نام A1 ۰۷:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    3 3
    متاسفانه مردم ما به شنیدن آمارهای بدون سند و شایعات از افراد غیر متخصص و بی ربط علاقه بیشتری دارند تا شنیدن این حرفها از منابع معتبر یا افراد موجه ... مردم ما به هر حال اونجوری که دوست دارند فکر کنن فکر میکنن و قضاوت میکنن
  • بی نام A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    5 0
    مگر در آمد و نوع بیمه در ایران شبیه آمریکا است که پزشک ایرانی باید به اندازه آنها حقوق بگیرد؟؟؟؟
  • بی نام IR ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    6 0
    حتی اگر درآمدشان نصف باشد هم زیاد است. مگر مخارج زندگی در آمریکا با زندگی در ایران قابل مقایسه است؟
  • بی نام A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    9 0
    حتي اگر حرف شما درست باشه و درآمد واقعي يك پزشك كمتر از 20 ميليون تومد در ماه باشه كه قطعا نيست انگار متوجه نيستيد اين حداقلي كه ميفرماييد يعني 20 ميليون تومن در ماه يعني چي؟ بيست ميليون تومن در ماه تو همين ايران خراب شده ي گرون با اقتصاد داغون نهايت آمال و آرزوهاي باقي مردمه
  • مهرداد A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    6 6
    چرا تیتر زدید درآمد پزشکان ایرانی نصف پزشکان آمریکایی است. اینجا مقایسه بین متوسط درآمد متخصصین هیات علمی بزرگترین دانشگاه کشور با حداقل درآمد آمریکایی هاست. چهارتا پزشک سرشناس رو علم نکنید، درآمد متوسط باید شامل شهرهای کوچیک و همه افراد و همه تخصصها باشه و قطعا رقم میانگین کشوری کمتر از میانگین دانشگاه تهرانه. ضمنا اگر درآمد در ایران هفت برابر آمریکا بود چرا یک نفر پزشک از آمریکا به اینجا نمیاد ولی هر ساله انبوهی از پزشکا به آمریکا مهاجرت میکنن؟
  • بی نام A1 ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    9 0
    حالا همه اقشار جامعه حقوقشون با آمریکا برابره فقط پزشکان نصف آمریکا حقوق میگیرن؟ باز خوبه نصف میگرن شما معلمان و کارگران رو مقایسه کنین ببینین چقدر آمریکا یا دبی حقوق میگیرن؛ اینی که فقط یک قشر رو مقایسه میکنین کاملا اشتباه هست
  • بی نام A1 ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    6 0
    بله کوچکترین اشتباه در آمریکا یعنی چند میلیون دلار خسارت به بیمار در ایران کیارستمی هم باشی کله ات خورده جایی .
  • بی نام IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    6 0
    باز هم از این مقایسه های معلوم الحال
  • بی نام A1 ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    10 0
    اخی، بمیرم ٳٳٳ خب پاشید برید آمریکا دیگه، منتظر چی هستین؟ فقط نگید شوق خدمت به این مردم نمیزاره که از خنده روده بر میشم ٳٳٳ میخوام بدونم اونجا اصلا شماها رو دکتر حساب میکنن، مدارکتونو قبول میکنن، یا میگن نه برو از اول درس بخون بعد شاید با یک هفتم حقوق الانتون استخدامتون کنیم ٳٳٳ
  • علی IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    3 0
    حداقل اونا کارشون بلدن
  • بی نام A1 ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    3 0
    اخی بمیرم
  • محمد IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    6 0
    با سلام خدمت جناب دکتر جعفریان . تا آنجا که بنده حقیر میدانم در موارد مقایسه ای نمی توان تنها به در آمد اکتفا کرد و باید هزینه ها را هم لحاظ نمود که از این بابت ایشان حلط مبحث فرموده اند اما در مورد کارهای پزشکی در بیمارستانهای دولتی یقینا چنانچه پیگیری بفرمایند خواهند دید که بخش عمده ای از وظایف پزشکان بالاجبار و تحمیلی به دوش پرستاران است در حالیکه کارانه آن را پزشکان محترم نوش جان می کنند و اختلاف در آمدی پزشکان و پرستاران آمریکایی با اختلاف درآمدی پزشکان و پرستاران ایرانی را چکونه توجیه میکنند ؟
  • محمدعلی A1 ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    6 0
    پزشکان محترم ناراحت نشید به کارمند دانشگاه علوم پزشکی که سی سال کوه و دشت صحرا را دنبال بیمار یابی با امکانات انروز زیر پا گذاشته بعد از بازنشستگی 1250 هزار تومان میدهند که اگربخواهیم درمان خود را کامل پیگیری کنم همانرا هم باید خدمت پزشکان محترم تقدیم کنیم هیچ پوئنی هم در درمان دانشگاه به سی سال خدمت ما نداده شما ها باهمین بیست میلیون ناچیزتان سری به مطب پزشکان بخش درمانی بزنید ببینید همکاران شما با محاسبه همان حقوق نا چیز و سهم پزشک ازدرمان که در بیمارستای دولتی و حق انکالی هایی که کمتر انجام میدهند و ویزیت حد اقل 50 بیمار در مطب ها ومعرفی بیماران به کلینک های خصوصی وبعضا زیر میزها و ببینید سخنان دکتر پزشکیان تایید میکنید یا خیر چشم حسودا کور عدالت و انصاف بر قرار کنید
  • بچه پر رو IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    7 0
    میشه بگی درآمد یک کارگر آمریکایی چند برابر یک کارگر ایرانیست
  • بی نام A1 ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    7 3
    هزینه زندگی در آمریکا با ایران یکی نیست.اگر درآمد رو به دلار حساب میکنی ،هزینه رو هم به دلار حساب کن و بالعکس...
    • بی نام A1 ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
      3 0
      نایب رئیس مجلس می‌گوید که پزشکان متخصص ایران هفت برابر پزشکان متخصص آمریکایی درآمد دارند ::: دکتر پزشکیان می گویند سرانه بهداشت و درمان در آمریکا 8 هزار دلار است. درآمد حداقل و حداکثر 150 الی 600 هزار دلار در سال است. این میانگین را در اینترنت جست وجو کنید به راحتی دست تان خواهد آمد. سهم پزشک از 8 هزار دلار در سال 150 الی 600 هزار دلار است که 30 درصد را از آنها مالیات می گیرند. حساب کنید چه میزان می شود ببینید پزشکان ما در بیرون چه اندازه درآمد دارند در دولتی های ما چه اندازه درآمد دارند. من الان می دانم در سیستم دولتی ما 150 میلیون تومان تا 190 میلیون تومان پول می ‌گیرند. خصوصی را ببینید چند نفر بالای میلیارد درآمد دارند در ماه پول یک سال امریکا را عده ای در عرض یک ماه درمیاورند...
  • الکس A1 ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    6 0
    نه پس انتظار داری پزشکان ایران اندازه پزشکان امریکا درآمد داشته باشن؟؟؟نصف که خیلی زیاده باید یک صدم می شد
  • بی نام A1 ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    3 0
    برن آمریکا خب
  • بنده خدا A1 ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
    7 0
    پزشكان تافته جدا بافته نيستند كارمندان ايران يك بيستم كارمندا ن آمريكا حقوق مي گيرند و جيك هم نمي زنند پس نصف حقوق پزشكان آمريكا را گرفتن و با هزينه زندگي بسيار كمتر از آمريكا بايد خدا را شاكر باشند