«خبرجنوب» نوشت: اگرچه همواره فارس را استانی چهار فصل می نامند و جاذبه های طبیعی وصف ناپذیرش، گردشگران داخلی و خارجی بی شماری را به سمت وسوی خود می کشاند، اما نبود زیرساخت های لازم و عدم آگاهی بخشی به جوامع محلی از یک سو و فعالیت افراد غیر متخصص از سوی دیگر موجب شده پدیده طبیعت گردی در استان آن طور که در شأن فارس و گردشگران است، رشد و توسعه نداشته باشد.

بوم گردي يا اكوتوريسم كه طبيعت گردي و گردشگري عشايري و روستايي زير مجموعه آن محسوب مي شود، گونه اي گردشگري است كه در سراسر دنيا علاقمندان بسياري دارد اما اين نوع گردشگري در ايران و به تبع آن در فارس هنوز به جايگاه اصلي خود نرسيده است و عمده دلايلي هم كه كارشناسان مطرح مي كنند به نبود اطلاعات كافي و جامع جوامع محلي در نوع برخورد با طبيعت گران، همچنين نبود زيرساخت هاي لازم در كنار منابع طبيعي و جاذبه ها بر مي گردد.
بنابر اين گزارش، با اين كه در فارس بيش از 400 جاذبه طبيعي و نزديك به 50 روستاي هدف گردشگري وجود دارد و 5/12 درصد از جامعه عشايري در اين استان ساكن اند و ايجاد اقامتگاه هاي بوم گردي هم روبه افزايش است اما گردشگري طبيعي يا بوم گردي هنوز وضعيت مناسبي ندارد و آن طور كه يكي از مدرسين دانشگاه مي گويد؛ هنوز منابع طبيعي در استان فارس به جاذبه تبديل نشده اند و نمي توان به صراحت عنوان كرد كه 400 نقطه طبيعي استان، جاذبه گردشگري طبيعي هستند چرا كه وجود زيرساخت هاي لازم و امكانات خدماتي و رفاهي، اين نقاط را به جاذبه بدل مي كند كه متاسفانه ساختار بهره برداري در اين مناطق تعريف نشده و يا وجود ندارد.
محسن عامري در گفت و گو با خبرنگار سرويس گردشگري «خبرجنوب» با تاكيد بر اين كه گردشگري مبتني بر طبيعت در فارس مسئولانه نيست مي افزايد: متاسفانه تورهاي طبيعت گردي كه در فارس اجرا مي شود به پيك نيك هاي دسته جمعي و خانوادگي تبديل شده كه هيچ مزيتي براي جوامع محلي و حتي گردشگران ندارد.به گفته وي، بوم گردي يا اكوتوريسم نوعي گردشگري مسئولانه است و داراي سازوكار مشخص است اما در فارس شاهديم افرادي غير متخصص با تبليغات در فضاي مجازي، اقدام به اجراي تورهاي طبيعت گردي مي نمايند كه تنها به يك پيك نيك دسته جمعي شباهت دارد.
اين مدرس دانشگاه اضافه مي كند: متاسفانه در اين تورها به تنها چيزي كه توجه نمي شود، طبيعت و نوع برخورد با آن است به طوري كه بعد از اجراي تورها، آلودگي محيط زيست و آسيب رساني به محيط طبيعي را شاهديم و از سوي ديگر گردشگران هم در خصوص مقصد سفرشان هيچ اطلاعاتي كسب نكرده اند.
كارشناس حوزه گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس با اشاره به عدم اطلاع مجريان تورهاي طبيعت گردي فارس، مي گويد: افرادي نا آگاه از طبيعت فارس چنين تورهايي را برپا مي كنند كه بايد با اين افراد به صورت جدي تري برخورد شود.
به گفته عامري، تا زماني كه جامعه ميزبان، انتفاعي از گردشگري نداشته باشد بي ترديد اين صنعت رونق نخواهد گرفت.
وي با ذكر مثالي به تكميل سخنانش مي پردازد و ميافزايد: به طور مثال زماني كه تورهاي گردشگري اجرا مي شود ،گردشگران و مسافران در اين تورها از مقصد سفر خريد نمي كنند و حتي خوراك روزانه اين افراد هم از مبدا سفر تامين مي شود و از سويي هم راهنماي تخصصي به همراه گروه نيست تا در مورد طبيعت و مقصد سفر توضيحات كاملي را ارایه كند. بي ترديد اجراي اين تورها هيچ مزيتي براي رونق و توسعه گردشگري ندارد.
وي در ادامه اين گفت و گو به كمبود راهنماي طبيعتگردي در فارس اشاره مي كند و مي گويد: با اين كه در حال حاضر بيش از يك هزار راهنماي گردشگری كارت دار در فارس فعاليت مي كنند اما تعداد راهنماياني كه به صورت تخصصي در حوزه طبيعت فعال هستند به بيش از 20 نفر نمي رسد كه جا دارد اين كمبود هر چه سريع تر برطرف شود.
اين مدرس دانشگاه در ادامه همچنين بر لزوم آگاهي بخشي به مديران علاقمند در دفاتر خدمات مسافرتي نسبت به چگونگي اجراي تورهاي طبيعت گردي تاكيد مي كند و مي افزايد: در حوزه اطلاع رساني و تبليغات، ضعف شديدي احساس مي شود كه بايد كارگاه هاي آموزشی متعددي در اين عرصه برگزار شود تا شاهد توسعه اين نوع گردشگري در فارس باشيم.

46

کد خبر 593645

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =