در عراق همه بر لزوم تشکیل هر چه سریعتر دولت اصرار دارند اما عملا از میان اینهمه سخنرانی و دیدار، ائتلافی جدید متولد نمیشود . نوری مالکی نخست وزیری عراق تمام تلاش خود را برای تشکیل بزرگترین بلوک سیاسی در پارلمان به کار گرفت اما تاکنون ره به جایی نبرده است . ایاد علاوی هم که در انتخابات در مجموع آرای کمتری نسبت به مالکی را به خود اختصاص داده اما لیست مورد هدایتش دو کرسی بیش از ائتلاف دولت قانون به دست آورده بود، همچنان در سفرهای خارجی به سر میبرد .
به گزارش آسوشییتدپرس ، رئیس جمهوری و رئیس پارلمان عراق امروز با هم دیدار کردند . محور این دیدار هم تسریع در روند تشکیل دولت بود .
جلال طالبانی، و ایاد سامرایی، در نشستی خواستار مشارکتی شدند که قادر به ایفای ماموریتهای خود در تثبیت و فعالسای خدمات اساسی و روند توسعه کشور باشد. دوطرف همچنین بر اهمیت تشکیل نشست شورای ریاست جمهوری و شورای سیاسی امنیت ملی با هدف گسترش دامنه بحثهای سیاسی و آگاهی از همه آرا و رویکردها برای مقابله با چالشها و موانع فراروی روند سیاسی و تشکیل دولت آینده تاکید کردند.
از سوی دیگر طالبانی با کریستو فر هیل، سفیر آمریکا در عراق و هیات همراه وی دیدار کرد و در خصوص تحولات روند سیاسی و نیازهای مرحله پس از انتخابات و نیز تحرکات کنونی میان گروههای سیاسی جهت آماده کردن چشم اندازی برای دستیابی به تشکیل دولت مشارکت ملی با آنها بحث و تبادل نظر کرد.
کریستوفر هیل نیز با تاکید بر اهتمام کشورش بر توجه به اوضاع عراق، تفاهم سازنده میان همه گروههای موثر برای تشکیل دولتی دموکراتیک که نماینده همه گروههای عراق باشد را ضروری برشمرد.
کل انتخابات را زیر سوال نبریم
در همین راستا طارق الهاشمی و عادل عبدالمهدی، معاونان رئیس جمهور عراق در تلاش برای تسریع روند شکل گیری دولت، عدم انتظار برای بازشماری آرای بغداد و تایید نتایج انتخابات در استانهایی از عراق که نتایج آنها مورد اعتراض نبوده را خواستار شدند.
هاشمی تاکید کرد: تشکیل دولت منوط به تایید نتایج نهایی انتخابات است که به دلیل تصمیمهای شورای تجدید نظر برای بازشماری آرا و تصمیمات هیات دادخواهی وعدالت به تاخیر افتاده است. جناح العراقیه به روی همگان باز است و این جناح خواهان تشکیل دولت مشارکت واقعی مبتنی بر پرهیز از طائفه گرایی است.
هاشمی افزود: در دیدار با عبدالمهدی موضوع دخالت خارجی را بررسی نموده است. آنچه العراقیه مطرح کرده درباره بند ششم است و نماینده سازمان ملل در بغداد در گذشته و در حال حاضر خدماتی مربوط به موضوع انتخابات و روند سیاسی و قانون اساسی و اجرای آن ارایه کرده و میکند.
از سوی دیگر طالبانی با نوری مالکی دیدار و درباره اوضاع عمومی عراق به ویژه روند گفتوگوهای سیاسی میان جناحهای مختلف با وی بحث و تبادل نظر کرد.
طالبانی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با مالکی محور دیدارشان را همه امور کشور عنوان کرد و افزود: دیدگاهها در خصوص همه اموری که مورد بررسی قرار گرفت مشابه بود.
نوری مالکی نیز تصریح کرد: روند سیاسی از مرحله انتقالی در حال گذر به مرحله پس از انتخابات و تشکیل دولت آینده براساس قانون اساسی و اصل مشارکتی است که همه گروههای سیاسی شرکت کننده در این روند سیاسی از آغاز تاکنون را شامل شود.
وی دیدار خود با طالبانی را برای حل مشکلات وتنگناهایی که روند سیاسی در جهت تشکیل دولت با آن مواجه است بسیار مفید خواند.
باراک اوباما مردان خود را به واشنگتن فراخواند
همچنین باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا کریستوفر هیل و اد ملکرت، نماینده اداره کل سازمان ملل را به واشنگتن فرا خواند. این دو مقام مسئول برای برگزاری نشستهایی با دولت اوباما و بررسی بحران تشکیل دولت عراق و پیامدهای آن بر اوضاع سیاسی و امنیتی عراق که با برنامه خروج نیروهای آمریکایی در عراق در ارتباط است به واشنگتن سفر کردند.
در این نشستها همچنین احتمال دخالت سازمان ملل در تشکیل دولت موقت بر اساس بند هفتم که اجازه دخالت در صورت نیاز را برای انجام تغییرات سیاسی از جمله تشیکل دولت به سازمان ملل میدهد مورد بررسی قرار میگیرد.
نظر شما