۱ نفر
۱۰ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۹

ایلنا نوشت: مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث‌فرهنگی و گردشگری از جهانی شدن فرهنگ پخت نان لواش ایران خبر داد.

به گزارش ایلنا، فرهاد نظری درباره یازدهمین اجلاس بین‌الدول میراث ناملموس گفت: در این اجلاس پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" مطرح شد که پس از بحث و بررسی طولانی به ثبت رسید که با ثبت این پرونده، میراث ناملموس جهانی ایران به عدد یازده عنوان رسید.

او ادامه داد: این پرونده به طور مشترک بین کشورهای ایران، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه ثبت شد.

به گفته وی؛ همچنین سال ٢٠١٤ «نقش فرهنگی لواش» توسط ارمنستان ثبت شد. ارمنستان خواستار تغییراتی درباره پرونده مشترک لواش شد. پنج کشور تدوین کننده‌ پرونده لواش و ارمنستان و دبیرخانه یونسکو تفاهم کردند ایران به عنوان کشور مورد وثوق همه اعضای مذکور نقش هدایت و راهبری موضوع را برعهده گیرد.

نظری تاکید کرد: پس از بررسی‌های کارشناسی با مسئولیت هیأت نمایندگان ایران، در نهایت پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" ثبت شد.

او گفت: پرونده‌های چندملیتی بر اساس ریشه‌ها و مشترکات فرهنگی تشکیل می‌شود و باعث تقرب فرهنگ‌ها و گفت‌وگو و صلح می‌شود. یونسکو کشورها را به تدوین پرونده‌های مشترک ترغیب می‌کند.

وی که در این اجلاس حضور دارد، اظهار کرد: در این اجلاس دو پرونده چندملیتی از ایران «نوروز» و «فرهنگ پخت نان لواش» به ثبت رسید.

نوروز قبلاً سال ٢٠٠٩ با همکاری هفت کشور ثبت شد. در این اجلاس پنج کشور افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، و قزاقستان به پرونده نوروز افزوده شدند و این پرونده مجدداً به شماره و تاریخ جدید و با عضویت دوازده کشور و با مدیریت ایران به ثبت رسید.

او تاکید کرد: نمایندگان ایران در این اجلاس احمد جلالی سفیر ایران در یونسکو، محمدحسن طالبیان معاون میراث‌فرهنگی کشور، فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی، مینا عمیدزاده رئیس گروه میراث ناملموس، شروین گودرزی کارشناس میراث ناملموس و شبان میرشکرایی کارشناس میراث ناملموس هستند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 607458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • منصور IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۹/۱۱
    5 4
    مشترک چه صیغه ایه آخه؟ همه این کشورها بخشی از ایران بودن یه زمانی. حالا مشترک؟ مسئولین ما واقعا میرن چی میگن اونجا؟تمام آثار فرهنگی و شخصیتهای فرهنگی ما رو همین کشورهای اطراف که زمانی جزو ایران بودند دارن یک به یک بنام خود ثبت میکنن ما نشستیم تماشا. جالبه تا وقتی اونها یه چیزی رو بنام میکنن تازه ما یادمون می افته این مال ماست. الان غافلیم که هزار چیز دیگه خوردنی و پوشیدنی و غیره و ذالک در جهان فقط مال ماست که باید ثبت بشه اما ما اصلا یادمونم نیست . میشینیم تا دیگران بنام کنن تازه صدای ما در بیاد. واقعا چه کمیته ای مسئول این کاره؟ وزارت ارشاد که کارش شده صدور پروانه برای فیلمفارسی. میراث فرهنگی هم که فقط بفکر چیزهایی که قبلا داشته. حتی آثار و بناهای قدیمی رو هم ترمیم نمیکنه چه برسه ساخت بنا