منشور حقوق شهروندی که 29 آذر و در روز حقوق بشر رونمایی شد، همچنان در جمع حقوقدانان مطرح است.

این منشور برخی از اصول قانون اساسی را یادآوری می کند اما در عین حال به مواردی بر می‌خوریم که در فصل سوم قانون اساسی به صورت مشخص به آن اشاره نشده است. انتشار منشور حقوق شهروندی که با تاخیر از سوی رییس‌جمهوری ایران رونمایی شد، اقدامی مثبت و امیدوارکننده بود و کیفیت کار انجام شده توجیه مناسبی برای تاخیر آن است.

مقاماتی که مسوول رعایت و اعمال و اجرای حقوق شهروندی هستند اولا باید با جزییات قضایا آشنا شوند، ثانیا باید بفهمند این قضایا جدی بوده و رعایت آن‌ها نه لطف و احساس به مردم بلکه انجام وظیفه است و اگر در این موارد تخطی کنند به عواقب جدی دچار خواهند شد.
در قسمت ارجاعات قانونی مواد منشور مفاد آن با برخی اصول قانون اساسی منطبق است. بسیاری از قوانین عادی در این منشور ذکر شده از جمله باید به قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون انتخابات و ... اشاره کرد و همین باعث می‌شود که مسله فقدان ضمانت اجرا حدودی برطرف شود.

این سند یک گام مهم جهت آگاهی رساندن به مردم است. متاسفانه بسیاری از مردم از حقوق خود آگاه نیستند و دولت شاید نتواند از جایگاه قوه مجریه قانون گذاری کند ولی با انجام چنین عملی آن ها را به آگاهی و مطالبه گری دعوت کرد. اقدامی که نتیجه آن سالیان دیگر در قالب مصوبه قانونی و جایگاه اجرایی در قانون آیین دادرسی دیده شود.

کد خبر 616613

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام EU ۰۴:۴۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
    5 6
    والاه ما آگاهیم که باید هوای پاک داشته باشیم اما نویسنده منشور خودش وام میده به آلوده کنندگان هوا تا تهران به این روز بیفته که با بارون هم هواش پاک نمیشه.5 سال پیش با یک بارون 2 روز هوای خوب داشتیم بعد هوا کثبف میشد.
  • بی نام A1 ۰۶:۴۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۷
    8 2
    امیدوارم این منشور آغازی شود برای تغییر ذائقه فرهنگی ایرانیانی که سالها تحت رژیم های دیکتاتور زندگی کردند و بالاخره یاد بگیرند که اعلیحضرت خودشانند.