کیم جونگ ایل چند روز پس از جنجال موشکی که به راه انداخت باز هم در سمتش ابقا شد.

چند روز از آزمایش موشکی کره‌شمالی می‌گذرد. بن بست در شورای امنیت بر سر نحوه تنبیه پیونگ یانگ همچنان پابرجاست و این در حالیست که ژاپن سرسختانه خواهان اعمال تحریم‌های بیشتر بر علیه دولتی است که گفته‌می‌شود از حد و حدود بین‌المللی خود فراتر رفته‌است. توکیو امروز در اقدامی یک‌جانبه و بی‌همراهی سایر اعضای حاضر در مذاکرات شش‌جانبه اعلام کرد که تحریم‌های اقتصادی کره‌شمالی را یک سال دیگر تمدید خواهد کرد.ممنوعیت واردات نیز از جمله مفاد این تحریم‌ها است.
دامنه تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ در حالی از جانب کشورهای همسایه در حال افزایش است که هنوز صحت و سقم این آزمایش تایید نشده‌است . پیونگ یانگ داعیه‌دار موفقیت در این آزمایش است و این در حالیست که ایالات متحده ادعا می‌کند که ماهواره‌ای در فضا قرار نگرفته‌است.
وزرای امور خارجه ژاپن و ایالات متحده در تماسی تلفنی بر سر تصویب قطعنامه‌ای جدید در شورای امنیت علیه پیوتگ یانگ به توافق رسیدند.ژاپن که هنوز بر سر خودداری پیونگ یانگ از ارائه توضیح در خصوص گرو‌گانهای ربوده شده ناراحت است خواهان قطعنامه‌ای تمام عیار علیه همسایه خود است . توکیو نام ده شرکت کمک‌کننده به کره‌شمالی در آزمایش موشک اخیر را اعلام کرده‌است و خواهان تحریم این شرکت‌ها در سطح بین‌المللی نیز هست . واشنگتن اما تاکید دارد که ارائه چنین طرحی برای تحریم زمان‌بر است و بهتر است مخالفان کره‌شمالی بر سر قطعنامه‌ای حداقلی به تفاهم برسند.
دیپلمات‌ها می‌گویند، ژاپن همچنین خواستار این است که در این قطعنامه به طور دقیق نام 10 شرکت که گفته می‌شود به آزمایش موشکی کره شمالی کمک کرده‌اند مشخص شود، اما آمریکا نگران است که تحقیق در مورد این شرکت‌ها مدت زمان زیادی طول بکشد و اینکه بهتر است شورای امنیت موضوع بررسی در این رابطه را به زمان دیگری موکول کند و فقط تحریم‌ها را علیه کره شمالی تصویب کند.
در این میانه استراتژی چین در برابر اقدامات کره‌شمالی حائز اهمیت است. سناتور جان مک کین جمهوری خواه که رقیب باراک اوباما در انتخابات اخیر بود چند روز پیش از پکن خواسته بود تا در شورای امنیت علیه پیونگ یانگ رای دهد . جواب پکن به آقای سناتور اما همانی بود که در نخستین جلسه شورای امنیت پس از آزمایش موشکی هم به تصویر کشیده‌شد.پکن همچنان خواهان خویشتنداری کشورهای همسایه و ایالات متحده در برابر فعالیت‌های کره‌شمالی است.
مک کین، از اعضای کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا به همراه لیندسی گراهام و امی کلابوچار از دیگر سناتورهای آمریکایی در چارچوب بخشی از سفر آسیایی خود با برخی از مقام‌های چینی از جمله وو بانگوئو، رییس کمیته کنگره ملی خلق چین و یانگ جیه‌چی، وزیر امور خارجه و لیانگ گوانگلی، وزیر دفاع چین دیدار و گفت‌وگو کردند.
همزمان با بازار داغ تحریم‌ها در خارج از مرزهای کره‌شمالی ، پارلمان این کشور برای سومین بار پیاپی کیم جونگ ایل را به عنوان رهبر این کشور کمونیستی منصوب کرد. کیم جونگ ایل که در نخستین جلسه پارلمان جدید به عنوان رییس کمیسیون قدرتمند دفاع ملی منصوب شد.
این بار نیز به سنت همیشه کیم جونگ ایل با ظاهری که بسیار نحیف تر از قبل به نظر می‌رسید در پارلمان حضور یافته و با ظاهری که بسیار نحیف ‌تر از قبل به نظر می‌رسید برادر همسر خود را به عنوان رهبر کمیته دفاع ملی کشورش منصوب کرد . انتخاب مرد شماره دو کره‌شمالی در حقیقت از عدم اطمینان کیم جونگ ایل به وضعیت سلامتی‌اش حکایت دارد .

 

 

کد خبر 6234

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین