نخستین همایش علمی نمد چهارمحال و بختیاری با هدف آسیب شناسی این حوزه روز شنبه با حضور اساتید، فعالان و مسئولان این حوزه در شهرکرد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرانلاین ، مشاور عالی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور گفت : صنایع دستی شاخص هر استانی در همایش های علمی، براساس آمایش سرزمین مشخص و از سوی اساتید و فعالان همان رشته مورد نقد علمی قرار می گیرد.

حجت الله مرادخانی درنخستین همایش نمد افزود: این همایش ها در 2 مرحله با هدف نقد علمی و جمع آوری مقالات پژوهشی برگزار می شود.


وی گفت: این همایش ها در مرحله نخست، در 14 استان کشور برگزار و از سال آینده در مرحله دوم در سایر استانها برگزار خواهد شد.
مشاور عالی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور با بیان اینکه نتایج این همایش ها به صورت کتاب تدوین می شود، گفت: این کتابها می تواند مرجع معتبر و مهمی برای فعالان رشته های صنایع دستی باشد.


وی با بیان اینکه تعداد کتاب های علمی منتشر شده در حوزه صنایع دستی کشور اندک است، تاکید کرد: برگزاری همایش های علمی می تواند این کاستی را تا حدی جبران کند.


مرادخانی، بازاریابی را از چالش های صنایع دستی کشور دانست و اظهار کرد: نحوه فروش، چالش مواد اولیه و تولید، تکنیک ها و احیای شیوه های هنرهای دستی از دیگر چالش هایی است که در همایش های علمی مورد بررسی قرار می گیرد

 

معاون امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری در این همایش با اشاره به پرداخت تسهیلات کم بهره برای توسعه تولیدات نمدی در استان اظهار کرد: افراد متقاضی با تشکیل تعاونی به ویژه تعاونی های روستایی می توانند از مزایای این طرح بهره مند شوند.


گودرز امیری از ایجاد 2 هزار و 100 شغل در حوزه صنایع دستی استان در دولت یازدهم خبر داد و گفت: این درحالی است که رئیس جمهوری در سفر سال 93 به استان قول اعطای تسهیلات که زمینه اشتغالزایی 6 هزار نفر را فراهم می کند را داده بود که امید می رود تسهیلات وعده داده شده سریعتر محقق شود.


وی با اشاره به ظرفیت های این استان در سه حوزه صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری تخصیص بیش از پیش اعتبارات ملی برای رونق این سه بخش را خواستار شد.


امیری با تاکید بر آموزش صحیح صنایع دستی به ویژه نمد به کارآموزان جوان تصریح کرد: امید است با تغییر کاربری نمد و ایجاد خلاقیت و نوآوری در این حوزه شاهد شکوفایی این صنعت در استان و کشور باشیم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز دراین همایش از فراهم شدن مقدمات لازم برای کسب عنوان شهر جهانی نمد به نام شهرکرد از سوی یونسکو خبر داد.

 

بهمن عسگری سوادجانی افزود: تنوع تولیدات، قابلیت های تولید نمد و وجود هنرمندان توانمند سبب شده تا این شهر به عنوان شهر جهانی نمد مطرح شود.


وی با اشاره به صادرات 250 هزار دلاری محصولات نمدی از این استان طی سال جاری تصریح کرد: صادرات نمد ارزآوری خوبی برای استان و کشور داشته و امید می رود با بهره گیری از تمام ظرفیت های موجود بتوان شاهد افزایش صادرات این حوزه باشیم.


عسگری سوادجانی با اشاره به فعالیت تنها فروشگاه خرید تضمینی محصولات صنایع دستی کشور در شهرکرد افزود: در این فروشگاه محصولات صنایع دستی هنرمندان و فعالان این حوزه به شکل تضمینی خریداری می شود که در سطح کشور فقط در شهرکرد فعال بوده و تاکنون عملکرد خوبی داشته است.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: امید است با برگزاری همایش های علمی بتوان در شناسایی فرصت ها و آسیب های حوزه صنایع دستی گام های مهمی برداشته شود و شاهد رشد و پویایی بیش از پیش این حوزه باشیم.


معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری نیز در این همایش از تولید سالانه 30 تن نمد در استان خبر داد و گفت: ظرفیت های موجود در حوزه تولید نمد در استان بسیار زیاد است و باید بیش از این تولیدات داشته باشیم.


مهرداد رئیسی، قدمت بالای تولید نمد و وجود هنرمندان توانا در این حوزه را از فرصت های این هنر در استان برشمرد و افزود: این درحالی است که بسته بندی نامناسب، نبود امکانات لازم برای رنگرزی و فضای رقابتی ضعیف از آسیب های این حوزه به شمار می رود.


وی با تاکید بر تدریس هنرهای دستی استان در دانشکده هنر تصریح کرد: انتظار می رود مسئولان علمی و اساتید مربوطه اولویت دروس دانشگاهی را به هنرهای دستی بومی استان معطوف کنند.

گفتنی است که این همایش با محوریت آسیب شناسی نمد چهارمحال وبختیاری و با موضوعات برندسازی، بازاریابی، بسته بندی صنایع دستی، رنگرزی، تهیه مواد اولیه، صنعتی سازی، ارگونومی و اقتصاد سازی و با هدف توسعه و ترویج تولیدات نمدی، ایده، خلاقیت و کارآفرینی نوین برگزار شد.

46

کد خبر 623508

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار