به گزارش خبرآنلاین، در ابتدای این بررسی، امین حسین رحیمی مخبر کمیسیون حقوقی و قضایی از تصویب درخواست تفحص کواکبیان از بازداشتگاهها در کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: پس از جریان بازداشتگاه کهریزک این بحث پیش آمد که علیرغم آنکه باید تمامی زندانها و بازداشتگاهها زیر نظر سازمان زندانها باشد، چرا این بازداشتگاه خارج از این نظارت بوده و مسئولان آن پاسخگو نبودهاند.
وی با اشاره به اینکه برای این منظور از دادستان وقت برای حضور در جلسات کمیسیون قضایی دعوت شد، تاکید کرد: کمیسیون با بیطرفی کامل به این تفحص رای داد. البته موضوع بازداشتگاه کهریزک الان رفع شده و سازمان قضایی مسئول پیگیری است اما این تفحص نارسایی ها و کمبودها در سازمان زندانها را شناسایی میکند تا این مسائل تکرار نشود.
سپس مصطفی کواکبیان نماینده سمنان با تشکر از کمیسیون قضایی مجلس به منظور تصویب درخواست تفحص از بازداشتگاهها گفت: انگیزه اصلی ارائه این درخواست، فرمایشات رهبری برای تعطیلی بازداشتگاه کهریزک و برخورد با خاطیان بود که از آن به عنوان یک جنایت یاد کردند.
وی با تاکید بر اینکه هیچ انگیزه جناحیای در ارائه این تفحص نداشته است، افزود: لازم نیست مجامع بین المللی و غربی برای ما هیات بفرستند و حقوق بشر در اسلام بالاتر از حقوق بشر در غرب است. البته به شرط آنکه ما نظارت بر امور داشته باشیم. همانطور که آقای جواد لاریجانی تعطیلی کهریزک را در اجلاس ژنو یک افتخار ارزیابی ، تفحص در مورد بازداشتگاهها هم میتواند یک افتخار دیگر برای مجلس باشد.
این نماینده اصلاحطلب با اشاره به وظیفه نمایندگان در پایبنیدی به حفظ حقوق ملت، بر لزوم پرهیز از تکرار حوادثی همچون کهریزک تاکید کرد و افزود: به گفته امام(ره)، زندانها باید محل تربیت باشد.
علیرغم این توضیحات، تقاضای تفحص از بازداشتگاهها در مجلس رای لازم را کسب نکرد.
نظر شما