نادران گفت: مفاد تفاهمنامه تهران حتماً یک حرکت رو به جلوست که اجماع بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران را خنثی می‌کند.

الیاس نادران، نماینده مردم تهران، در حاشیه جلسه علنی مجلس در پاسخ به خبرآنلاین درباره ارزیابی از تفاهم تهران گفت: بیانیه تهران یک توافق 3 جانبه است که مفاد آن برای طرفینی که آن را بپذیرند تعهدآور خواهد بود.

وی با بیان اینکه یکی از طرفین این تفاهمنامه بلوک وین شامل کشورهای آمریکا، فرانسه، روسیه و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، اظهار داشت: براساس آنچه در مفاد این تفاهمنامه هست، باید از نشست تهران انتظار یک تفاهمنامه را داشت نه یک «موافقتنامه» که نهایی شده است و زمانی جنبه عملی پیدا می‌کند که طرفین مقابل مفاد آن را بپذیرند.

وی درباره نکات مثبت این تفاهمنامه گفت: اثر مثبت آن این است که فضا را برای همکاری بین ایران و آژانس فراهم می‌کند و فضای بین‌المللی را به یک فضای برد- برد تبدیل می‌کند به این معنا که هم امنیت و هم تضمین‌های لازم برای مبادله سوخت فراهم می‌شود و راه همکاری‌های بین‌المللی اقتصادی که تا پیش از این تحریم‌ها مانع از آن بود باز می‌شود.

عضو فراکسیون اصولگرایان در عین حال گفت: البته مجلس به دلیل اینکه طرف غربی بیش از این خلف وعده کرده است نسبت به مسئله حساس است و از دولت خواسته در مذاکرات از طرف مقابل حتماً تضمین‌های لازم گرفته شود و آنان متعهد شوند که تحریم‌های بین‌المللی را لغو کنند و فعالیت‌های هسته‌ای ایران را به رسمیت بشناسند.

وی درباره ابهامات برخی از نمایندگان در جلسه غیرعلنی صبح گفت: آنچه در تفاهمنامه امضا شده یک فضای کلی را تعریف کرده که هرکس می‌تواند برداشت خودش را داشته باشد. برداشت جمهوری اسلامی ایران این است که طرف مقابل چرخه سوخت ما را بپذیرد و پرونده‌ ایران از شورای امنیت پس گرفته شود اما اینکه طرف مقابل هم موضوع را بپذیرد موکول به این است که آنها اعلام نظر قطعی کنند.

نادران با بیان اینکه مفاد تفاهمنامه تهران حتماً یک حرکت رو به جلوست تصریح کرد: این تفاهمنامه اولاً اجماع بین‌المللی را منتفی کرد، دوم آنکه کشورهای جدیدی را وارد معادله هسته‌ای ایران کرد. ضمن آنکه برخی کشورهای مدعی مثل انگلیس و آلمان را از چرخه رایزنی‌های دیپلماتیک خارج کرد.

به عقیده وی، آنچه در بیانیه تهران مورد تفاهم صورت گرفته حتماً در جهت منافع ملی جمهوری اسلامی ایران است.

وی در پاسخ به اینکه گفته می‌شود ایران از موضع قبلی خود درباره مبادله سوخت در خاک جمهوری اسلامی ایران عقب‌نشینی کرده است هم اظهار داشت: براساس آنچه مورد تفاهم قرار گرفته است، مبادله سوخت در خاک ترکیه انجام نمی‌گیرد و جمهوری اسلامی برای نشان دادن حسن نیت خود این اقدام را انجام داده است و ما پذیرفته‌ایم اگر طرف ما به دنبال لغو تحریم‌ها باشند و مانع احداث نیروگاه‌های هسته‌ای نشوند، براساس این «توافقنامه‌ای» که جزئیاتش بعداً به تفاهم خواهد رسید، ایران این آمادگی را دارد که سوخت 5/3درصد خود را به «امانت» در اختیار ترکیه قرار دهد نه اینکه آن را تحویل دهیم و براساس اطلاعاتی که من دارم، قرار بر این است که سوخت 20درصد مستقیماً به تهران تحویل داده شود نه آنکه ما از طریق ترکیه آن را وارد کنیم.

 

کد خبر 62548

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =