محققان معتقدند بعد از این سن استرس، عصبانیت و نگرانی کاهش پیدا میکند و انسانها در این لذت بیش تری در مقایسه با جوانان از زندگی خود می برند.
با وجود آن که در این سن خطر بیماری و مرگ افزایش پیدا میکند، اما به نظر میرسد در این سنین مردم سعی میکنند نکات منفی را نادیده بگیرند و به جنبههای مثبت زندگیشان توجه کنند.
دکتر آرتور روانشناس دانشگاه استونی بروک در نیویورک در این باره گفت: این تحقیقات بسیار برای ما جالب توجه بود. بسیاری فکر میکنند انسانها با بالا رفتن سن به دلیل ابتلا به بیماریهای مزمن زندگی بدتری دارند، اما تحقیقات ما نشان میدهد در این سنین انسانها چندان روی این موارد متمرکز نمیشوند بلکه بیشتر سعی میکنند روی جنبههای مثبت زندگی مانند خانواده و دوستانشان تمرکز داشته باشند.
نتایج یک بررسی که روی بیش از 340 هزار نفر انجام شده است نشان میدهد احساس سلامت و شادی بعد از گذشتن از میانسالی افزایش پیدا میکند.
محققان معتقدند احساسات مثبت و منفی در سنین مختلف متفاوت است، البته این تحقیقات نشان میدهد که زنان در تمام سنین نسبت به مردان غمگینتر،مضطربتر و نگرانتر هستند.
استرس و عصبانیت با رسیدن انسان به سن بین 20 تا 30 سال کاهش پیدا میکند و کاهش نگرانی بعد از سن 50 سالگی اتفاق میافتد.
دانشمندان متوجه شدند مواردی مانند داشتن فرزند جوان، بیکار بودن یا مجرد بودن روی الگوهای مرتبط با سن تاثیری ندارند و مانعی برای شاد بودن محسوب نمی شوند. تحقیقات آنها نشان داد میزان استرس، نگرانی و عصبانیت با رسیدن انسانها به سن 50 سالگی کاهش پیدا کرده و احساس شادی و لذت در آنها شروع به افزایش میکند.تنها احساسی که در این میان بدون تغییر باقی میماند ناراحتی و غمگینی است.
این تحقیقات بررسیهای قبلی را نیز تائید میکند که در طی آن دانشمندان به این نتیجه رسیده بودند که با افزایش سن هوش احساسی و معرفت و شناخت انسانها رشد زیادی میکند.به همین دلیل افراد مسنتر بهتر میتوانند احساسات خود را کنترل کنند و به وضعیتهای مختلف با دید مثبت بنگرند.این افراد همچنین خاطرات بد کمتری را به یاد میآورند.
تلگراف، 18 می
نظر شما