«خبرجنوب» نوشت: در رقابت مرگ، سرطان، مقام سوم کشتار مردم فارس را به دست آورده است.

این را مسئولان می گویند؛ اینکه سرطان پس از بیماری های قلبی و تصادفات جاده ای سومین عامل مرگ و میر در فارس و کشور است و صدرنشین انواع سرطان ها، سرطان دستگاه گوارش.
کمبود زیرساختها کار را به جایی رسانده که گاهی بیماران مبتلا به سرطان باید 2 هفته در نوبت شیمی درمانی بمانند؛ امروز در فارس در حالی روند درمانی این گونه به تاخیر میافتد که به باور دکتر محمد رحمانیان، مدیرعامل بنیاد خیریه سرطان جنوب، 70 درصد انواع بیماریهای سرطان، اگر به موقع شناسایی شود، امکان درمان آنها وجود دارد. او میگوید: «امروزه سرطان در فارس، سومین عامل مرگ و میر است.
شاید اصلیترین علت آن هم تغییر شرایط زیست محیطی باشد که باعث شده شمار افراد مبتلا به انواع سرطان افزایش پیدا کند؛ هرچند هنوز منشا اصلی سرطان ناشناخته مانده است».
آن طور که رحمانیان می گوید، در میان انواع سرطان، بانوان در فارس بیش از همه به سرطان سینه دچار می شوند. طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سالانه 600 زن در فارس سرطان سینه میگیرند و از این تعداد 60 نفر جان خود را از دست می دهند. اما سرطان دستگاه گوارش یکی از انواع سرطان رایج میان هر دو جنس است. احتمالا یکی به خاطر نوع غذایی که مردم فارس می خورند و دیگر، تحرک پایین مردم استان. چه اینکه طبق اعلام وزارت بهداشت، مردم فارس و هرمزگان کمتحرکترین شهروندان ایران هستند.
پس از سرطان های سینه و دستگاه گوارش، سرطان پروستات در آقایان و سرطان دهانه رحم در بانوان بیشترین فراوانی را دارند. مدیرعامل بنیاد خیریه سرطان جنوب در حالی یکی از علت های اصلی سرطان را تغییر شرایط اقلیمی می داند که به گفته بسیاری از کارشناسان کشاورزی و محیط زیست، زمینه ابتلا به چنین بیماری هایی در فارس کاملا فراهم است؛ یکی به خاطر کاربرد بیرویه انواع سموم در محصولات کشاورزی و دیگر خشکیدن تالاب ها و حتی افزایش دما. کاربرد سموم در کشاورزی به قدری نگران کننده شده که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شهروندان ایرانی خواسته است از خوردن پوست میوه هایی چون سیب خودداری کنند.
این به کنار، خشکیدن تالاب ها در استانی چون فارس، این تالاب ها را مستعد تبدیل شدن به کانون های داخلی ریزگرد کرده است. آن هم ریزگردهایی که اغلب آلوده به نمکهایی هستند که سال ها با فاضلاب کشاورزی، صنعتی، خانگی و حتی بیمارستانی در بالادست دریاچه ها آلوده شده اند.
در این شرایط، نه تنها سرطان در فارس به موقع شناسایی نمی شود بلکه درمان آن هم با مشکلاتی روبروست. دکتر رحمانیان میگوید: «اگر بیماری به موقع تشخیص داده شود، در 70 درصد موارد میتوان آن را درمان کرد با این حال امروز می بینیم که تنها مرکز درمانی ما، یعنی بیمارستان امیر به قدری شلوغ است که شیمی درمانی بیماران گاهی با دو هفته تاخیر روبرو می شود و این می تواند باعث تشدید روند پیشرفت بیماری شود».
او ادامه می دهد: «مشکل این است که در ایران مرکزهای آموزشی و پژوهشی خیریه راه اندازی نشده است.
برای همین بیمارستان سرطان جنوب نه تنها میتواند به درمان به موقع بیماران کمک کند بلکه از آنجا که این مرکز، یک مرکز آموزشی و پژوهشی است در شناخت بهتر بیماری و پیشگیری از آن بسیار اثرگذار خواهد بود؛ آن هم در شرایطی که ابتلا به سرطان در حال شیوع است».
این طور که معلوم است سالانه 6 هزار نفر در فارس سرطان می گیرند و اگر به موقع بیماری شناسایی شود، درمان آن، آسانتر از زمانی خواهد بود که بیماری در بدن پیشرفت کرده است. البته بايد به یاد داشت که دیگر سرطان، پایان راه نیست و هزار و یک درمان برای
آن وجود دارد.

46

کد خبر 631527

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار