دكتر مجيد نيمروزي افزود: باتوجه به عوارض احتمالي كه هر دارو -چه شيميايي و چه گياهي- ميتواند داشته باشد نبايد در اين خصوص از نظرات غيرمتخصصانه استفاده كرد.
وي يادآور شد: ما نميتوانيم بگوييم خدمات برخي افراد كه متخصص نيستند در حوزه طب سنتي مغرضانه است اما در نظام قانوني كشور كساني مي توانند طبابت كنند كه از سوي مجاري قانوني اجازه فعاليت داشته و تنها اين افراد حق تجويز دارو و يا ويزيت بيماران را دارند.
اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: اين مسأله بسيار ساده است كه افراد غيرمتخصص نبايد به تجويز داروي گياهي اقدام كنند اما متأسفانه برخي توصيه و هشدارها را جدي نميگيرند و گاهي عوارضي هم مشاهده ميشود. دكتر نيمروزي ادامه داد: در حال حاضر سلامتكدههاي طب سنتي در كلان شهرهاي كشور و از جمله شيراز راه اندازي شده و مردم با خيال راحت مي توانند از اين متخصصان طب سنتي علاوه بر مشاوره،نسخه دريافت كنند.
مديرگروه طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز عنوان كرد: در مواردي مشاهده مي شود كه داروهاي تجويزي سنتي و گياهي خارج از داروخانه ها عرضه و افراد مربوطه دستورات را مانند يك پزشك به مردم مي دهند و در اين خصوص مردم خود نيز بايد مسأله را جدي گرفته و تنها از متخصصين امر دستورهاي پزشكي را بگيرند.
دكتر نيمروزي گفت: در حال حاضر مشاهده مي شود كه علاوه بر فروش داروهاي گياهي، خدماتي از قبيل ماساژ درماني و حجامت توسط افرادي كه هيچ سنخيتي با طب سنتي و ساير گروه هاي پزشكي مرتبط ندارند ارايه مي شود كه اين مسأله مي تواند مشكل ساز باشد و هدايت مردم به سمت حوزه طب سنتي دانشگاهي و سيستماتيك ضروري است.
وي ساماندهي وضعيت مربوط به خدمات طب سنتي را در فارس حايز اهميت دانست و افزود: سلامتكده هاي طب سنتي زيرنظر وزارت بهداشت است و به همين دليل نظارت بر آن ها نيز جدي تر بوده و مردم بيشتر بايد به اين مراكز اعتماد كنند تا هر مكاني كه بدون مجوز يك تابلو در خصوص انجام طب سنتي، انرژي درماني و انواع و اقسام خدمات مربوط نصب كرده است.
دكتر نيمروزي از مردم خواست تا با هوشياري و دقت نظر به هر مكاني براي برخورداري از طب سنتي كه زيرمجموعه هاي بسياري دارد مراجعه نكنند چرا كه اگر دچار عارضه اي شوند براي پيگيري و شكايت دچار مشكل مي شوند.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز ادامه داد: اين كه يك نفر بدون هيچ تحصيلات دانشگاهي تنها يك دوره چند ماهه ببيند و به اسم طب سنتي با جان مردم بازي كند نگران كننده است و با اين قبيل موارد بايد به طور جدي برخورد گردد.
دكتر نيمروزي گفت: اينترنت، تلويزيون، ماهواره و فضاهاي مجازي شايد در مواردي راهكارهاي درماني توصيه كنند اما تجويزها به صورت سري و براي همه يكسان است و اين مهم ترين اشكال در نحوه به اصطلاح طبابت آن ها است و در اين خصوص مردم خود بايد هوشيار باشند.
مديرگروه طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: پيچيدن نسخه داروهاي گياهي به صورت يكسان براي همه كاملاً غيراصولي است و تجويز به اين صورت ميتواند عوارض جبران ناپذيري براي افراد داشته و حتي ممكن است باعث تداخلات دارويي شود و در اين خصوص مردم بايد به متخصصين امر مراجعه كنند.
46
نظر شما