مجتبی موسوی از ساخته شدن نسخه بدلی مجسمه فردوسی خبر داد و گفت: «نسخه بدل مجسمههای با ارزشی که هنرمندان آن در قید حیات نیستند از جمله مجسمه میدان حر و مجسمه کوهنورد به ترتیب ساخته میشود.»
سیدمجتبی موسوی مدیر اداره حجم سازمان زیباسازی شهرداری تهران با اعلام این خبر، گفت: «هماکنون مجسمه فردوسی اثر زندهیاد ابوالحسن صدیقی واقع در میدان فردوسی را عبدالله حسام قالبگیری میکنند و مجسمه گچی «امیرکبیر» در مدرسه دارالفنون از دیگر ساختههای ابوالحسن صدیقی را نیز حمید شانس قالب برنزی تهیه میکند.»
موسوی درباره سرنوشت این نسخههای بدلی بعد از ساخته شدن، گفت: «نسخه بدل مجسمه «خیام» از آثار ابوالحسن صدیقی پیش از این ساخته شده بود که هماکنون در ورودی نگارخانه برگ قرار گرفته است و نسخه بدلی مجسمه فردوسی نیز بعد از ساخت در همین نگارخانه قرار خواهد گرفت.»
وی درباره تأمین محلی به عنوان موزه برای نگهداری مجسمههای اصلی هم گفت: «هنوز این موضوع به نتیجه نرسیده است و تا آن زمان، مجسمههای اصلی باید در محل خود باقی بمانند تا بعد از آن که محل مناسبی به شکل موزهای تأمین شد، این آثار اصلی به آنجا منتقل شوند و نسخههای بدلی جایگزین آنها شود.»
موسوی همچنین درباره دیگر مجسمههای سطح شهر که در معرض تخریب قرار دارند نیز توضیح داد: «این پروژه شامل آثاری میشود که ارزش بیشتری دارند و یا هنرمندان آن در قید حیات نیستند که مجسمه میدان حر اثر رحیمزاده ارژنگ و مجسمه کوهنورد میدان دربند اثر سرهنگ ریاحی از آن جمله است.»
موسوی گفت: «نسخه بدل این مجسمهها از جنس فایبرگلاس ساخته میشود به جز مجسمه امیرکبیر که قالبگیری برنزی میشود.»
ابوالحسن صدیقی از بزرگترین مجسمهسازان ایران است که از او به عنوان پدر مجسمهسازی ایران و میکلآنژ شرق یاد میشود.
صدیقی در مجموع 83 مجسمه ساخت که مهمترین آنها، مجسمههای نادرشاه افشار در مشهد، ابن سینا در همدان، سعدی در شیراز، خیام در پارک لاله و فردوسی در میدان فردوسی تهران است.
بیش از 50 سال از عمر مجسمه فردوسی میگذرد. صدیقی این مجسمه را از جنس سنگ مرمر به ارتفاع سه متر ساخت و کار نصب آن را به فرزندش فریدون صدیقی سپرد. مجسمه فردوسی خردادماه 1338 طی مراسمی در میدان فردوسی تهران نصب شد.
مجسمه کوهنورد اثر سرهنگ رضا لعل ریاحی است که این مجسمه نیز بیش از نیم قرن از عمرش میگذرد. این مجسمه سه متری از جنس سیمان ساخته شده است.
مجسمه گرشاسب واقع در میدان حر اثر غلامرضا رحیم زاده ارژنگ است که این مجسمه نیز عمری بیش از 50 سال دارد.
پایه بتونی مجسمه میدان حر، شش و نیم متر و ارتفاع مجسمه گرشاسب به همراه طول نیزهای که در دست اوست، شش متر است که در مجموع دوازده و نیم متر ارتفاع دارد.
نظر شما