۰ نفر
۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۶:۲۱
چقدر سرمایه‌خارجی به ایران می‌آید؟

نهادهای بین المللی از جذب 10 میلیارد دلار سرمایه مستقیم خارجی برای ایران خبر می دهند.

به گزارش خبرآنلاین، اگرچه بررسي های آنکتاد درباره ايران نشان می دهد که جريان ورودي سرمايه گذاري مستقیم خارجي در مدت سه سال متوالي کاهش يافته و در سال 2115 به 2 میلیارد دلار رسیده اما،همین سازمان پیش بینی کرده که با لغو تحريم ها، انگیزه براي جريان سرمايه گذاري مستقیم خارجي بیشتر شده است.

یکسال پس از پايان تحريم ها در ايران پیش بینی های بین المللی از مهیا شدن شرایط  جذب 10 میلیارد دلار سرمایه خارجی و آزاد شدن بیش از 50 میلیارد دلار دارايي هاي بلوکه شده و افزايش درآمد نفت خبر می دهند.ارقامی که مي تواند به بهبود رتبه ایران و برنامه های در دست اجرا درتوسعه بینجامد.

آنطور که آنکتاد گزارش داده، موجودي ورودي سرمايه گذاري مستقیم خارجي ايران، طي سالهاي 2010 تا 2015 روند صعودی داشته است.به طوری که در سال 2015 این میزان به 45.1  میلیارد دلار رسیده است.

از سویی بررسي روند تغییرات رتبه ايران طي سالهای 2011 تا 2016 در شاخص ها و زيرشاخص هاي رقابت پذيري جهاني مرتبط با اندازه بازار، که بر سرمايه گذاري خارجي تأثیرگذاراست، نشان مي دهد، رتبه ايران بین 18 تا 21 در نوسان بوده و بهترين رتبه که 18 بوده در سال 2012 کسب شده است. هرچند که در سال 2014 رتبه ايران به 21 رسید، اما  در سالهاي 2015 و 2011 رتبه ايران بهبود يافته و به 19 ارتقا یافت.

سرمايه گذاري مستقیم خارجي یا FDI  در دنیای امروز مهمترين پديده اقتصادي برای جهاني شدن و توسعه سریع کشورهاست. هم امنیت به دنبال دارد و هم توسعه اقتصادی.پیوندهاي اقتصادي کشورها را با هم قوی تر می کند و امنیت را گسترده می کند. کارشناسان اقتصادی متفق القول توصیه می کنند که کشورهايی که منابع داخلي شان براي سرمايه گذاري کافی نیست،حتما شرایط جذب سرمايه هاي خارجي را فراهم کنند.این شرایط شامل نیروی کار ارزان،درجه بازبودن اقتصاد،خصوصی سازی و اندازه و گستره بازار در جذب سرمایه گذاری مشترک است.

حتما تجربه اقتصادهای نوظهو و رشد چشمگیر کشورهايي مثل چین و برخي کشورهاي اروپاي شرقي را مرهون استفاده از اين روش تامین مالي است،چه آنکه  مطالعات نشان مي دهد که سرمايه گذاري مستقیم خارجي به هر علت و شکلي که صورت پذيرد، اثرات قابل ملاحظه اي بر روي متغیرهاي کلان اقتصادي از جمله کاهش نرخ بهره، کاهش نرخ ارز، افزايش رشد اقتصادي، افزايش درآمد مالیاتي دولت، کاهش بدهي دولت، بهبود توزيع درآمد، انتقال تکنولوژي، افزايش اشتغال، توسعه صادرات، کاهش واردات و تاثیر مثبت در تراز پرداخت ها دارد.

گزارش آنکتاد حکایت از آن دارد که در سالهای 2015 تا 2016 کشورهاي آمريکا و چین به ترتیب داراي بیشترين میزان جريان ورودي سرمايه گذاري مستقیم خارجي در میان کشورهاي جهان داشته اند.

 

3535

 

کد خبر 633453

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین